Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kyllingoppskrifter

#1

allium sa for siden:

Jeg har kjøpt 14 frosne kyllinger. Sånne kasser har jeg kjøpt før, og vet at alle kyllingene henger sammen i en diger frossen klump, og derfor må tines og tilberedes samtidig (men jeg hadde glemt at jeg ikke har kistefryser mer... så jeg måtte få løs de ytterste for å få plass i fryseren).

Jeg pleier å skjære ut filetene og steke/koke for så å fryse inn enkeltvis. Så koker jeg kraft på skroget. Men lårene trenger jeg oppskrifter til. Det blir nok kyllingfrikassé av noen av dem.


#2

Mrs. Longbottom sa for siden:

kast kassa i betongen, så løsner de og kan tilbredes en og en. Vi har kjøpt sånne kasser mange ganger, og hiver den alltid i gulvet i kjelleren og tar de enkelt fra hverandre.


#3

Tjorven sa for siden:

Her er min yndlingsoppskrift som inkluderer kylling. Med litt øvelse er den klar på under 30 minutter.

Kylling i passelig mengde til 4 personer
3 charlottløk
2 fedd hvitløk
litt olje
4 tomater
1/2 glass med soltørkede tomater
1 terning kyllingbuljong
1 ts sitronsaft
1 dl revet parmesan
1,5 dl matfløte
basilikum (gjerne fersk)
salt og pepper

Stek kylling sammen med løk og hvitløk. Når kyllingen er gyllen tilsettes tomat og soltørket tomat delt opp i mindre biter. Stek dette i noen minutter. Tilsett buljong og sintromsaft, og la dette koke videre i 6-7 minutter. Tilsett bittelitt vann hvis det trengs, men dette kommer litt an på tomatene. Tilsett parmesan og fløte. Kok opp og bland inn basilikum, salt og pepper i passelig mengde.

Serveres med pasta. Og gjerne noen sukkererter og gulrotstaver hvis du ønsker mer grønnsaker.


#4

Filifjonka sa for siden:

Det er godt å steke dem hele også. Putt en sitron inni og gni dem inn med smør, salt, pepper og litt urter eller diverse krydder.


#5

allium sa for siden:

Det hørtes godt ut, Tjorven.

Og takk, LilleBulla, garasjegulvet mitt har nå fått gjennomgå, og jeg har 10 enkle og 2 doble pakker.


#6

kamp sa for siden:

Jeg elsker disse to:

dinmat.bt.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Middag/Fjærkre/Kylling/Ovnsstekte-kyllinglår-med-rosmarin-og-sitron

Har laget en litt enklere versjon.
Kutter hvitløk og steker i olje sammen med tørket timian. Gir kylling bitene en rask fres på hver side.
Legger de i formen, presser over litt lime/sitron og setter i ovnen.
Kutter tomatene og fenikkelen, freser det i pannen raskt og hiver det over lårene. Så da står ofte fenikkelen og tomaten lenger inne enn i oppskriften.

Over holder det med 40minutt totalt på 200grader på små lår og fileter.

Har også en form med lokk, da hiver jeg grønnsakene i bunn, kjøttet på toppen og inn i ovnen :)

lchf-bloggen.blogspot.com/2010/03/kylling-med-timian-og-rosmarin.html

Men jeg bruker ofte timian i stede for rosmarin ;)

bruker av og til hele kyllinger delt i filet/lår eller bare lår :)


#7

United sa for siden:

Kylling i saltlake. :jupp: Tror jeg fant oppskriften her inne, men finner den ikke igjen nå. Ligger versjoner der ute om du googler.




#10

Filifjonka sa for siden:

Parmesankylling er veldig godt, du finner oppskriften her inne hvis du søker.


#11

GinaK sa for siden:

Putt kyllingdelene/filetene i sånn stekepose fra Maggi og stek i ovnen. Kylingfiletene blir utrolig saftige.
Vi har fått en haug med sånne stekeposer fra Isbilen.

Hvis det kun er lårene du har til overs så er det vel godt som lørdagskos med en eller annen form for Pommes Frites til.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.