Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du erfaring med "optikerkjedene"?

#1

konemor sa for siden:

Ser ut som om jeg må få sjekket øynene til gutten min (har merket at han har begynt å myse når han skal lese på lang avstand).
Så til saken: Har du noen positiv eller negativ erfaring med de forskjellige kjedene? Er det lett å få fatt på bra barnebriller der? osv?


#2

Obelix sa for siden:

Har veldig god erfaring med Brilleland.
Eldste var der i høst og fikk tilpasset briller. Hun ble grundig undersøkt. Brilleutvalget var ikke av det største når det gjaldt barnebriller ( av den minste typen hadde de mange typer), men vi fant da noen hun likte. Til den nette sum av 3500,-. Og jeg som trodde barnebriller var billigere enn voksne.


#3

Eria sa for siden:

Vi har brukt interoptikk og speecsavers. Er fornøyd med begge to.


#4

konemor sa for siden:

Takk for svar. Er åpne for flere erfaringer.
Var akkurat det med briller og lite utvalg som jeg tenkte på når jeg skrev innlegget. Tenkte at det var greit om han hadde noen å velge mellom slik at vi kanskje slapp å velge de til 3500,- for noen briller som kanskje ikke blir så "bra" behandlet.


#5

Vimsen sa for siden:

Jeg har jobbet i flere kjeder. Er jeg innhabil da?


#6

Sitron sa for siden:

Hva mener du med kjeder egentlig? Jeg har inntrykk av at "alle" optikerforretningene er i en eller annen kjede. Ville unngått specsavers. ;)


#7

Vimsen sa for siden:

De fleste, Sitron. men det finnes butikker utenfor kjeder også. Men når jeg tenker meg om er det ikke fryktelig mange igjen av de.


#8

Olympia sa for siden:

Jeg er veldig misfornøyd med Krogh optikk. Blant annet har de sendt meg til øyenlege (fikk TO henvisninger fra to forskjellige Krogh-filialer), øyenlege klødde seg i hodet og kunne ikke fatte hva slags målinger som ble gjort.

Jeg er veldig fornøyd med specsavers.


#9

Estrella sa for siden:

Jobbet 4 år i en kjede og der var jeg fornøyd og mener da at de hadde den gangen ihvertfall ganske bra utvalg av barnebriller. Hvis dere ikke finner noen i butikken kan du be om å få se i katalogene å få de til å bestille inn flere.


#10

Nelly Nickers sa for siden:

Jeg ville tatt ham til fastlegen og fått henvisning til en øyenlege og tatt det derfra.
Det gjorde vi med sønnen vår.
Da han fikk endelig "diagnose" (skjeløyd og +3 på begge øyne (eller var det minus 3 :flau: - langsynt i hvertfall), dro vi til Brilleland og kjøpte brillene. Det kom på ca. 4000 kr inkludert reservebriller. De har blitt ødelagt flere ganger i løpet av det halve året han har hatt dem, og Brilleland har alltid vært veldig hjelpsomme og fikset brillene kostnadsfritt. Han har utrolig kledelige og fine briller, og vi fikk super hjelp til å velge den rette brillen for ham. Utvalget barnebriller synes jeg var godt. Mye fint og mye forskjellig.


#11

Vimsen sa for siden:

Det kommer da an på hvor gammel ungen er.


#12

Majsemams sa for siden:

Jeg ville også gått til fastlegen først og fått en henvisning til øyelege, kan være greit med en skikkelig sjekk aller først.

Av kjeder er jeg veldig fornøyd med både Specsavers og Synsam.


#13

Vimsen sa for siden:

Bladet fra munnen: gå for Synsam eller Interoptikk. :stikker:


#14

Vimsen sa for siden:

Hvis ungen er under 7 år, så ja.
Om ungen er OVER er det bortkastede penger. Da kan en optiker sjekke synet like bra. :)


#15

Nelly Nickers sa for siden:

Det går i allefall fortere.
Her er det et halvt års ventetid på å få time hos øyenlege.


#16

Vimsen sa for siden:

Resultatet blir like bra. Jeg lover. :)


#17

-ea- sa for siden:

En optiker er helsepersonell, og skal henvise videre til øyenlege om h*n finner noe muffens.

Hvorfor bør man unngå Specsavers, Sitron?
Jeg var innom dem idag, og fant ut at jeg kunne spart meg to tusen kroner + fått TO par briller for pengene, om jeg hadde gått til dem i høst.


#18

konemor sa for siden:

Takk for svar alle sammen. Gutten er over 7 så lønner seg nok ikke å stikke innom legen. Kunne vel ha tatt en tur innom på helsestasjonen bare for å sjekket der. Han har hatt bra syn når vi har sjekket det på helsestasjonen før (6 års kontroll), men nå siste måneden så har han begynt å myse når han skal se noe på lang avstand. Kan jo bare være en uvane også, men vil sjekke det opp slik at om han behøver briller så bør jo gutten få det.

Sitron: Når jeg tenker på kjeder så er det slik som Brilleland osv. Er jo gjerne forskjellige eiere, men om noen hadde noen gode erfaringer med enkelte av disse så var det greit å ta med i valg av optiker syntes jeg.


#19

Vimsen sa for siden:

Gå rett til optiker du, konemor.
Jeg ville ikke gått til brilleland om du har andre alternativer.

(FY, Vimsen)


#20

konemor sa for siden:

Flott at dere ville dele erfaringene dere har hatt med meg.
Ble nok ikke så mye klokere, men det det som er sikkert er iallefall at jeg tar med gutten til en eller annen optiker nå etter påske.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.