Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Laks i lefse - hva slags lefse?

#1

Røverdatter sa for siden:

Jeg skal lage Laks i lefse til et tapasbord og tenkte å bruke røkelaks, snøfrisk og persille, men hva slags lefse bruker jeg? Jeg baker ikke selv og vil helst ha det så ferdig som mulig. Kan jeg bruke ferdigkjøpte potetlomper eller blir det helt feil?


#2

cilen sa for siden:

De myke lyse tacolefsene er gode til dette syns jeg.

Jeg lagde slike engang og delte dem i to, pakket rullene inn i matpapir (så tuppen stakk ut), så man hadde noe å holde i.. Surret hyssing rundt to, tre runder og knyttet sløyfe. Renslig og "veldig hjemmelaget".


#3

Zulu sa for siden:

Ja, jeg ville brukt tortillas.


#4

Røverdatter sa for siden:

Varmer du de først da? Og hvordan deler du de?


#5

Isolde sa for siden:

Jeg har brukt både tortilla og store potetlefser (Bondelefser tror jeg de het). Synes begge deler er godt, men veldig forskjellig.


#6

GydaG sa for siden:

Ikke varme nei, da blir det tørre og ødelagte.
Fyller i det som skal være i, ruller sammen, og pakker stramt i plastikkfilm.
Og så skjærer vi de i skråsnittede skiver og legger på fat ved servering.
De limer seg godt sammen så lenge man smører ost i i siste rullekant, så man trenger ikke tannpirkere enn andre pinner for å holde de sammen hvis man ikke vil.


#7

Zulu sa for siden:

Sånn gjør jeg det også. Jeg pleier å droppe plastfilmen, da.


#8

Røverdatter sa for siden:

Kan man lage de kvelden før og oppbevare i kjøleskap?


#9

GydaG sa for siden:

Jupp.
De setter seg faktisk bedre og jeg personlig syns de blir best da.


#10

Vind sa for siden:

Jeg bruker også tortillalefser, og jeg har lagd de kvelden før flere ganger, går helt fint!


#11

Elisabet sa for siden:

Vi lagde sånne her for litt siden, og brukte da vanlig myke tortillalefser, naturell smøreost, røke laks og ruccula. Persille setter veldig mye smak ville jeg tro, men om en er glad i persille så blir det jo sikkert bra. Ble veldig godt med ruccula i alle fall.


#12

Retz sa for siden:

Bruker tortilla, og pleier å variere mellom smøreost og ravigotti. Foretrekker sistnevnte selv.


#13

allium sa for siden:

Jeg bruker sånne firkantede potetlefser, og snøfrisk med dill.


#14

Vind sa for siden:

Vi har lagd varianter med philadelphiaost, litt rødløk og røkt laks. Og med philadelphia, ruccola og røkt laks. Og jeg har smakt med sennepssaus og laks. Alt var godt:)


#15

Benzo sa for siden:

Tortilla synes jeg blir for seige, speltlomper eller Vestlandslefser egner seg veldig godt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.