Jeg skal lage Laks i lefse til et tapasbord og tenkte å bruke røkelaks, snøfrisk og persille, men hva slags lefse bruker jeg? Jeg baker ikke selv og vil helst ha det så ferdig som mulig. Kan jeg bruke ferdigkjøpte potetlomper eller blir det helt feil?
De myke lyse tacolefsene er gode til dette syns jeg.
Jeg lagde slike engang og delte dem i to, pakket rullene inn i matpapir (så tuppen stakk ut), så man hadde noe å holde i.. Surret hyssing rundt to, tre runder og knyttet sløyfe. Renslig og "veldig hjemmelaget".
Ikke varme nei, da blir det tørre og ødelagte.
Fyller i det som skal være i, ruller sammen, og pakker stramt i plastikkfilm.
Og så skjærer vi de i skråsnittede skiver og legger på fat ved servering.
De limer seg godt sammen så lenge man smører ost i i siste rullekant, så man trenger ikke tannpirkere enn andre pinner for å holde de sammen hvis man ikke vil.
Vi lagde sånne her for litt siden, og brukte da vanlig myke tortillalefser, naturell smøreost, røke laks og ruccula. Persille setter veldig mye smak ville jeg tro, men om en er glad i persille så blir det jo sikkert bra. Ble veldig godt med ruccula i alle fall.
Vi har lagd varianter med philadelphiaost, litt rødløk og røkt laks. Og med philadelphia, ruccola og røkt laks. Og jeg har smakt med sennepssaus og laks. Alt var godt:)