Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rislapper?

#1

Mei sa for siden:

Vi har masse av lørdagsgrøten igjen og jeg har lyst på rislapper til søndagsfrokost. Er det noen som har oppskrift?


#2

Tallulah sa for siden:

Det er bare å lage vanlig pannekakerøre, med risgrøten oppi.


#3

Chanett sa for siden:

1/2 tallerken grøt
2 dl melk
3 1/2 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 1/2 ss sukker
2 egg

Rør alt godt sammen og steik tykke, små lapper.


#4

Mei sa for siden:

Glitterchick:
Er det? Åh.
Jeg trodde det bare var mel og egg eller noe..
Mener jeg har lest noe om krydder som er godt oppi? Kardemomme?


#5

Tallulah sa for siden:

Kardemomme er vanlig å bruke i vafler og er godt i rislapper også.


#6

Harriet Vane sa for siden:

Rislapper lager man ved å blande grøten med litt melk, litt mel og litt egg og steke små lapper. Jeg synes kardemomme smaker huggorm i vafler, boller og lapper, men hver sin smak.

Jeg er oppvokst med rislapper uten sukker (men med litt salt og pepper), og vi spiste dem i stedet for poteter til middagsretter. Mormor laget dem med litt sukker og serverte dem med rørte jordbær.


#7

Mei sa for siden:

Jeg laget dem med 4 egg, fire dæsjer mel, to dæsjer melk, litt sukker og litt kardemomme. De ble Perfekte om jeg skal være ærlig. Skjønner at jeg har misforstått litt de andre gangene jeg har prøvd meg på rislapper. Da har de knapt hengt sammen.

Så en oppskrift hvor det kun sto "risrester" - betyr det at man kan lage dem av vanlig ris også? Middagslapper som Mim beskriver kanskje?


#8

Harriet Vane sa for siden:

Jepp. Bare bland med litt hakket løk, egg, mel (gjerne byggmel), hakkede urter og kesam. Det blir så godt atte!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.