Jeg er ganske god på supper, og tenkte derfor å servere gjestene en kraftig, sterk suppe som forrett i et selskap. Men jeg syns det blir litt stusslig, i denne anledningen, å bare ha suppe (også om det er kjøttboller eller lignende i), og tror jeg vil ha en hovedrett også. Men hva skal det være? Og det må være enkelt, for vi er mange...
Grillet kveite, pakket i folie i ovnen? Med smør, salt og pepper i egne pakker, da kan du lage det ferdig på et brett og sette det inn i ovnen når dere setter dere ned for å spise forretten. Potetpuré og soppstuing med bacon gjøres klar på forhånd og varmes bare så vidt før servering. :nam:
Hva med kyllingfilet fylt med ost og soltørkede tomater, og en god salat ved siden av? Forberedes ferdig og settes i kjøleskap, og sleng filetene i stekovnen i 20 minutter mens dere spiser suppen. Evt. svinefilet, marienert eller med bacon rundt.
Dersom suppen er så kraftig at det nesten er en hovedrett, men du gjerne vil ha noe ekstra også, så ville jeg vurdert å ha den som hovedrett, men ha både ost og dessert etterpå. :nam:
Blås forslag er bra. Eller for en mer klassisk rekkefølge synes jeg det høres bra ut med helstekt indrefilet av et-eller-annet rødt-kjøtt-dyr, men med bare lettere grønnsakstilbehør, ikke heavy potetgreier. Reinsdyr er jo f.eks. nydelig. Reinsdyr og sopp, og kanskje litt sellerirotpuré. :nam:
Server suppe med litt ekstra i, og ha hjemmebakt foccacia til. Det er superenkelt og folk blir jo ganske mette. Så¨kan du ha ost og dessert. Og drikke sjampis hele veien. Det perfekte selskap, spør du meg.
Ja, herlighet, ha suppa som hovedrett. Det er greit nok.
Eller hvis du vil gjøre mer ut av det: Gjør heller litt ut av tilbehøret. F.eks. Ulike typer brød, fingersalt, olje og smør til brødet, hjemmelagde krutonger til å ha oppi. Kanskje kan man velge om man vil ha kjøttboller eller chorizo-pølse i, mulighet for en klatt rømme?? Suppe+ tapas.....
Blir så fint så. God hjemmelaget suppe har jeg bedt folk på før, og de kommee visst gjerne igjen!! :ja:
Jeg ville også hatt suppe som hovedrett, med masse godt hjemmebakt brød og smør. Deretter ost, og så dessert, kanskje en sorbet av noe slag?
Jeg hadde elsket det. Magen min vrir seg derimot i kramper ved tanken på først kraftig forrett, og så en tung fiskerett med mye fett, evt. vilt til hovedrett. Da ville jeg heller servert carpaccio til forrett, og så suppe, og deretter dessert.
Jeg stemmer i med pøbelsara og Nera. Hvis det er snakk om god, fyldig suppe som metter, så hadde jeg gjørt max ut av den og servert den som hovedrett, evt med noe godt brød til. Da har en plass til både ost og dessert, og det kan da ikke bli annet enn bra?
Jeg ville ikke servert fisk fordi jeg selv ikke er så glad i fisk,hehe. Men suppe er sikkert bra! Server brød til så kan folk spise det hvis de ikke liker suppe så godt....:jupp: eller sånne hvitløksbagetter! De er jo kjempegode!
Det spørs jo litt på anledningen og hvor pynta/sitt ned det er.
Men jeg synes ideen om reinsdyr til hovedrett var god :jupp:
Reinsdyr må da vel gjøre seg utmerket til champagne?
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.