Vi er veldig glade i sushi og prioriterer alltid å spise det ute når vi reiser. Vi har desverre ingen salgssteder her byen. Jeg har laget det noen ganger hjemme og det blir godt, men ikke så spennende. Jeg trenger rett og slett noen tips til hva man kan ha i makirullene.
Japansk majones er det noe man kan lage selv eller er man fortapt om man ikke kan kjøpe det i butikken?
For å si litt om hva vi har laget så kan jeg avsløre våre sammensetninger:
Avokado, laks og kremost
Mango, laks og kremost
Agurk, laks og kremost
Noen ganger er vi helt gale og skipper kremosten. :p Jeg lager den vrengt (lært på youtube :stolt:) og ruller dem i svarte og hvite sesamfrø.
I tillegg lager vi innimellom Ceviche av laks, koriander og litt chili (teoretisk sett ikke en japansk matskikk, men litt det samme allikevel), men vi liker egentlig makiruller best.
Hvis vi vil lage californa rolls med crabsticks kjøper man bare crabstick i lake på butikken da? Hva med rogn? På restaurantene ruller de ofte makirullene i rogn. Hva slags rogn kjøper man hvis man vil gjøre det? Andre fiskeslag? Reker?
Jeg har sett en stor tjukk sushioppskriftsbok på bokhandelen her i byen og er syk av lengsel, men vi har ikke så mye penger akkurat nå så jeg må være tålmodig og det klarer jeg egentlig ikke. :knegg:
Prøv med majones i stedenfor kremost ihvertfall! :) Ellers har dere jo litt på repetoaret da.
Hvor japanske det er vet jeg ikke, men det ihvertfall utrolig godt med tempura maki. Tempurarøre har de i fullsortimentbutikker, jeg går ut fra at man bare dypper scampien i denne før den friteres i olje. Deilig med avocado og chilimajones til.
Kamskjell og chillimajones er også veldig godt sammen.
Ja, og så tunfiskrøre da. Bland tunfisk av god kvalitet med majones, hakket løk og pepper og ha inni sammen med agurk.
Ja, det er ganske godt, men man må ikke ha for mye. Det er tatt ut av menyen på Rå sushi i Tromsø. Jeg bruker nemlig å studere menyen og se hva de har i de ulike makirullene, men de skriver gjerne ikke opp alt, bare hovedingrediensene.
Vi bruker mest laks, avocado, agurk, omelett og gressløk. Noen ganger lager vi med kamskjell, eller uer, husk at vill fisk bør være frosset minst 24 timer før den brukes for å unngå parasitter. Oppdrettslaks skal i utgangspunktet være trygg rå. Roastbeef og majones kan være godt, samme med krepsehaler eller kongekrabbe sammen med majones. Lodderogn burde vel være godt å rulle utenpå vil jeg tro? Du kan også lage med gravlaks eller røykalaks.
Takk, jeg skal se om de har tempurarøre på den største matvarebutikken vår. Det er veldig godt. Chilimajones? Er det noe du kjøper eller lager selv. Kamskjell er jeg veldig ukjent med. Spiser du de rå? Må ikke de kokes før de åpner seg?
Kamskjell kan spises rå, du kjøper de frosne og tiner de i 40 graders vann med 4% salt i 30 min før bruk. Men jeg foretrekker at de såvidt ser steikepanna før jeg har de i makien, gjerne sammen med littegranne chili.
Kamskjell åpner du med kniv langs den flate siden av skjellet. Ikke koke dem i alle fall, de er aller best når man gir dem et fres i pannen sammen med litt olje, chili og hvitløk. :nam:
Japansk omelett. 1 egg, en klype salt, en teskje sukker. Stekes og avkjøles, skjæres i strimler. Veldig greit å bruke sammen med for eksempel agurk når man lager maki med fisk eller skalldyr som ikke lar seg skjære i lange strimler, så gir det litt stabilitet til makirullen.
Hvis du liker kremost sammen med sushien, vil du kanskje like brie eller blåmugg? Jeg har prøvd det, men er ikke helt frelst. :knegg: Chilimajones er veldig godt til, ellers er jeg ganske enkel og liker laks med ris, eller tempura maki med scampi.
Det hender de har majones i sushien i japan, men jeg tror det var amerikanerne som startet med det og så har det spredt seg. Jeg har all min sushikunnskap fra min japanske venninne og kollega som har hatt sushikurs for oss på jobb.
Jeg pleier å bruke frosne scampi som jeg tiner, trer på en pinne så de holder seg flate, og koker i lettsaltet vann i ca ett minutt.
En amerikanisering som har spredt seg tilbake til Japan. Jeg gikk på et sushikurs tidligere i år, og lærte da at i Japan er så godt som alle makirullene vegetariske, de ulike variantene som finnes nå er hovedsaklig amerikanske oppfinnelser.
Da jeg var på sushikurs lærte jeg forresten også at de aller fleste gode sushirestauranter lager sin egen soyasausblanding, gjerne med litt sukker, wasabi og andre krydder. Det samme med eddiken. Jeg lærte også at wasabi ikke er wasabi, fordi det er så vanskelig å dyrke. Det er derimot en blanding av erter, pepperrot, konditorfarge og sennepspulver. Ekte wasabi får man bare på veldig, veldig high scale sushisteder., selv i Japan De hadde det frossent på Japantorget her om dagen, men jeg kjøpte ikke. :mumle:
Har du smakt Rema sin da? :gruble:
Den er ikke dum den altså.
Jeg har ikke laget så mye suhsi hjemme. Den jeg har laget har hatt salmalaks, gulrot og avokado i seg :jupp: Jeg liker gulroten som gir litt tyggemotstand. Og så har jeg hatt litt sesamfrø i tillegg.
Det er en bitteliten sjappe som ligger i stikkveien fra Krikeveien og inn mot Majorstua skole. De har "ekte", japanske matvarer, samt mye fint sushiporselen og steingods. Stort utvalg sushiris, japansk grønn te, godis, noe frossenvarer (men det varierer litt hva de har), mange ulike soyasauser og eddiker, ulike krydder og tilbehør, japanske ukeblader, tegnesaker, kimonoer og annet.
I dag så jeg maki på Deli de Luca. Den hadde en del av en slags majonesaktig guffe, men litt gulere. Jeg gjettet på japansk majones, selv om jeg synes det høres snodig ut å forbinde Japan med majones.
Jeg har alltid trodd at mayo var noe Japanerne ikke brukte i kostholdet sitt. Men husker jo at burgerpalassene var populære, og det er også mye fet mat der.
jeg har fått mye sushi med majones i det siste, og jeg syns ikke det er så godt. Kremost høres minst like ille ut. jeg syns det er best med vanlige sushibiter, og er ikke så glad i maki full av stasj.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.