Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Glutenfritt lavkarbobrød

#1

Ella8pw sa for siden:

Mulig dette er postet fra før. Ny her og lite vant. Hadde blitt kjempeglad om du postet din beste oppskrift. Må ikke være så masse ståk å lage. :D Har eltemaskin. Venter. :)




#4

Ella8pw sa for siden:

Linfrø var det ja. :flau


#5

kamp sa for siden:

Jeg kjører de i den lille food prosessoren og siler de etterpå.

Ellers er ikke denne heller dum, men den øverste har litt mer "brød" konsistens:
Har bakt det noen ganger nå og det har blitt veldig bra. Oppskriften ligner litt på "karins aller beste brød".

5 store egg
ca 1/2 dl olje
3 ts bakepulver
3 ts sukrin
1 ts salt
2 ss fiber husk
2 ts johannesbrødkjernemel
100g mandelmel
150 g revet squash (den grønne)
40 g linfrø

I tillegg til det, enten -

Alt 1:
75 g valnøtter
40 g solsikkefrø

Alt 2:
70 g solsikkefrø
40 g sesamfrø

Hiver først oppi alle frøene i food prosessoren og når dem er moste tilsetter jeg resten.

La det stå 10 - 15 min. Johannesbrødkjernemelet og fiberhusken må ha litt tid til å virke.
Deretter tar du alt oppi en brødform (ca 1,5 liter) som er foret med bakepapir. Press det ned og glatt godt over overflaten.

Sett inn brødet på 180 g. La det stå ca 25 min.
Skru ned varmen til 150 g. La brødet stå ca 40 min.
Ta ut brødet, ta det ut av formen og fjern bakepapiret. Legg tilbake i ovnen på rist. Skru opp igjen til 180 g, la stå i 15 - 20 min.

Holder 3-4 dager på benken :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.