Vi har et sort servise fra IKEA med tusen hakk og skår i. Det brukes flittig likevel. Så har vi et penservise jeg arvet fra Mn mormor. Lyseblå blomster, tynt porselen og sølvkant, dere ser at dette er min stil, sant? Med fløtemugge og gode greier. :knegg:
Men altså. Er det meningen å bruke pent servise når man får besøk? Er det ulekkert å servere på slitt servise med litt skavanker? :sparke:
Jeg syns jo koppene på penserviset er helt håpløse, nemlig. De rommer trekvart desiliter eller noe.
Asjetter får fort skavanker, og om du liker de, så bruker du de fremdeles :nemlig:
Penservice til besøk? Det kommer helt an på besøket, tenker jeg. Jeg har servert gjester muffins på sånne plasttallerker i alskens regnbuens farger fra ikea, også jeg. Men hadde neppe gjort det om min mormor kom på besøk, da stryker jeg gjerne en duk også.
Allium, neste gang skal jeg ta frem det blå, det vil du nok legge merke til. :knegg:
Jeg håndvasker det forøvrig ikke. Det går i maskinen som det meste annet. Middagsserviset med gullkant også.
Noen mener jo at man må ha tolv av hvert, både til hverdag og fest. Men jeg synes det er sjarmerende å ha fire av den og seks av den.
Det sitter jo langt inne å kaste noe her, så tallerkener med hakk i brukes til andre ting. Under blomsterpottene f.eks. Ehh... nå har jeg ikke blomster så da er de vel kastet kanskje. :humre:
Alt med skår og hakk i kastes i returavfallet. Det er uhygiensk å bruke dette(alle bakterier setter seg fast der det ikke er glasur).
Vi har flere arveserviser, men har kjøpt pen og hverdagsservise; Edme fra Wedgewood. Det bruker vi til alt. At koppene er små har vi løst ved å velge en litt større kopp(det er tre eller fire kopper å velge i), og har krus i tillegg.
Vi er stadig mange og har servise til 14-16.
Edme er vel også kommet i en hvit utgave.
Fordelen med å velge et servise fra en av de store fabrikantene er at det er så mange forskjellige størrelser på tallerkner, asjetter, kopper og fat at det passer til vårt bruk.
Vi bruker så sjelden det fineste serviset vårt, så jeg prøver å plukke det frem av og til når vi får gjester. Ellers får de mat på helt vanlige IKEA-tallerkner, gitt. Jeg synes ikke sånt er så nøye, jeg. Er det mye hakk og skår i kaster jeg eller bruker til blomsterpotter og sånt.
Vi har penservise som tåler litt bruk, så når vi husker det, bruker vi det når vi har gjester. Nå har vi nesten bare gjester til jul og bursdager, og da er det naturlig for oss å bruke det, men ellers går det stort sett i IKEA-servise, ja. Når mannens kompis kommer på filmkveld, så dekker de ikke på med penserviset. :knegg:
Selvsagt kan man bruke servise med sår og hakk i. Og selvsagt bruker man det man liker best selv. Og som kan vaskes i maskin, ikke minst.
Det som blir fortest ødelagt her er forresten Rosendahlglassene, de tåler ikke å stables. Glass som det har gått skår av kastes, de er jo vonde å drikke av. IKEA-suppebollene får bli, selv om det har gått skår av dem også.
Tja må og må? Å servere på et servise fullt av skår i ville jeg ikke likt selv, men jeg reagerer ikke på andre. Jeg har imidlertid hverken interesse nok eller plass nok til et dedikert penservise, så hos oss blir det samme serviset til hverdag og fest. Vi har et enkelt steintøyservise som overlever alt og som er klassisk nok til å passere som pent nok håper jeg.
Vi bruker hvitt IKEA 365 servise til både hverdag og fest. Jeg er god til å knuse ting, så det er greit med noe som enkelt kan suppleres etterhvert som de går i gulvet. Men jeg har pent kaffeservise. Det fikk mamma og pappa til bryllupsdagen, så det er eldre enn meg. Det er også hvitt. Men ja, små kopper. De som drikker te får vanlig tekopp i stedet.
Eg har eit penservise til kaffi, og bruker det faktisk dann og vann. Det er veldig fint og har veldig gode koppar, både til kaffi og te. (Er i alle fall tilbakemeldinga frå gjestene våre.) Ungane synest det er ekstra stas når me dekker til bursdagsfrukost med penservise og amerikanske pannekaker. ;)
Til middagsselskaper bruker eg det same serviset som til kvardags. Begge er frå tilbords og muligens ikkje spesielt dyre i andres auge, men for meg er alle servise som kostar meir enn 100 kr pr tallerken dyre.
Eg har også eit arveservise, men det likar eg ikkje. Det er tynt og har rare koppar, slik at mat og drikke vert kald med ein gong. No står det framme til pynt, og fordi det har gått litt hardt utover middagstallerkane våre i det sista. Me har ikkje skår og hakk nemleg, me gjer det skikkeleg me og deler tallerken opp i tusen bitar. :nemlig:
Jeg har ikke fått skår i en eneste tallerken, så jeg vet ikke hva jeg ville gjort med det. :vetikke: Har kastet kanskje 5 frokosttallerkner etter vi fikk serviset for 5 år siden, fordi de har knust.
Vi har blanding av 2 serviser som vi bruker om hverandre hele tiden, men jeg sorterer når vi skal ha gjester.
Det altfor pene serviset står på loftet og skal få komme ut av eskene når vi flytter til et større sted. Nå har vi ikke plass. :niks:
Jeg tror ikeaservise tåler mindre enn andre, ihvertfall de der som man fikk/får i flere ulike farger.
Hos meg risikerer du å få kaffe i krus fra Rema, en logokopp fra bilmerket mitt (:knegg:), eller noen som jeg sannelig betalte hundre kroner stykket for. Og det er enten du kommer tidlig eller seint, det er de koppene jeg har.
En sånn type finservise med gullkant hadde nok ikke blitt brukt så ofte. IKEA er supert, men hadde nok skippa de med sår i hvis vi har gjester. Men nå er jeg veldig relaxed på sånt. Synes jo det ser fint ut i bladet når de dekker opp med 8 tallerkener til hver, men det er jo ikke gjennomførbart i praksis.
Det er min erfaring også. Vi har gule frokosttallerkener fra IKEA som vi kjøpte da vi flyttet sammen i 1997. Fulle av skår, men vi vil ikke kvitte oss med dem av sentimentale grunner. Og så har vi et hvitt servise fra Arabia som vi har hatt i sikkert ti år, uten at det har gått et eneste skår.
Vårt "penservise" ble innkjøpt av sambo mens vi hadde en pause, og er så fjernt fra hva jeg synes er pent at jeg gremmes mer over å sette fram det enn hverdagsserviset som er satt sammen av asjetter fra barndommen, utflyttingsgaver i tenåra og annet som har kommet i hus i årenes løp. Jeg tenker at en vakker dag skal jeg begynne å samle på noe som er fint, men da må man jo ha plass og råd. Og da må mannens penservise bort først.
Jeg har en stabel asjetter fra Arabia som har vært i daglig bruk noen år nå, uten noe hakk og tull.
Har også et servise fra Arabia som er like gammelt som meg, like fint som nytt, og det er ikke helt ubrukt det heller.
Jeg synes sånne skikkelige serviser er så dyre. Det er fint, men det er veldig greit at det koster en tier når det går istykker noe også. Men hvis andre ting er mer holdbare enn IKEA - er da prisen også sykt høy, eller finnes det brukbare ting som tåler litt og ikke koster skjorta?
Jeg har ja, til 12/18. Fikk til bryllupet og x hadde ingen interesse for å ha det når det ble brudd. Det har ikke vært brukt enda tror jeg :sparke: Men jeg har krus altså, ikke sånne minikopper (og har bare 6 krus mener jeg)
Ting med skår blir kastet ja.
Jeg har stenservise fra Denby. Det tåler nesten hva som helst. Vi har hatt det i 15 år og har vel fått et skår i ett fat en gang svigers skulle rydde ut av vaskemaskina, jeg aner ikke hvordan de fikk det til.
Vi har pent servise. Hva annet ønsker man seg i bryllupsgave liksom?
Bruker det kanskje 2 ganger i året. Og det er ikke engang blomstrete. Det er egentlig litt røft. Men det står i et annet skap og jeg glemmer det bort, med mindre jeg har "selskap". Vanlige besøkende bruker det samme som vi bruker til hverdags.
Har penservise fra PP til 16 både middag og kaffe, bogstad polergull. Har også juleservise fra PP til 12. Juleservise fikk jeg i gave av tante til fødselsdag og jul, 1 middag-og en suppetallerken hver gang. Bogstad har vi kjøpt selv på fabrikkutsalg hos PP, 2.sortering og mye billigere enn i butikk. Til hverdags har vi 365+ fra IKEA.
Vi har penservise. Det er benhvitt med grått mønster på kanten. Dette har vi 24 sett av, og bruker det relativt ofte (ikke alle 24 da, men ganske ofte er vi relativt mange, så det er kjekt å ha til mange). Vi har også et tidligere finservise (bogstad hvit) som ikke ble brukt så ofte pga fingerbølstørrelse på koppene.
Jeg syns det er hyggelig å dekke et pent bord med et fint servise, men vi er da vel forskjellige der som på andre måter, så det er da helt ok å ikke ha penservise også syns jeg.
Vi har penservise (middag), fått til jul gjennom flere år, fra villeroy, ganske tidløst. Til jul ifjor ønsket jeg meg frokosttallerker fra iittala (er litt forelsket i de stripene.....), de er ganske dyre, men mine foreldre er veldig snille! Så da fikk jeg 6 stk, har bursdag like etter jul, og da fikk jeg 4 til. Så nå har jeg 10 sånne, og de brukes til hverdags og kaffebesøk, og ikke en skår å oppdrive i dem.
Stentøy er ganske tungt og det er ikke tynt og fint som porselen, men mer rustikt og med tykkere kanter. Det er ikke noe man serverer til bryllup i kanskje, men jeg liker det.
For å svare litt seriøst, så bruker jeg Teema fra Ittala til hverdags og de fleste fester. Jeg har et arveservise med gullkant som for det meste står i skapet.
Högånäs(?) er et slags steintøy, ser helt plain ut, finnes i ulike farger. Jeg har i Turkis og brunt . De brune er fulle av skår, mens de turkise er like fine. Det brune har siden gått ut av produksjon, sikkert noe skjør den glasuren.
Skulle jeg ha kjøpt noe nytt nå, så ville det ha blitt noe helt hvitt, de har noen fine på åhlens, som ikke er for dyrt, men jeg kjenner ikke til kvaliteten
Vi har et penservice som vi fikk til bryllupet. Det brukes... vel, bursdager, en og annen søndag (ikke så ofte akkurat i denne livsfasen, når Knerten stadig vil ha voksenfat, og Mikro strekker seg etter alt mulig) og ja, i alle fall søndager når vi har besøk. (Men vi har ikke besøk hver måned, for å si det sånn...)
til hverdags har vi tre ulike serviser, et jeg hadde, et mannen hadde og et vi har kjøpt på ikea. Ingen av dem har skår, da ville vi kastet, men vi er også av dem som KNUSER når vi først gjør det, så vi har ikke hele sett av alt lenger da. Forresten har vi en kaffekopp uten hank, men den serverer jeg ikke i altså, men den funker jo fint til å knuse egg og sånn. Hvilket våre kopper brukes til langt oftere enn å drikke noe av. (Kaffe og te serveres i krus, så kaffekoppene er mest brukt under matlagingen ja)
Vi har et helskjønt, vakkert servise som vi kjøpte/fikk til bryllupet for 9 år siden. Ettersom vi har bodd på diverse steder og ennå ikke har spisestue, har vi ikke brukt det så veldig mye, bare til jul faktisk.
Når vi en gang flytter herfra er planen både spisestue og en oppvaskmaskin som tallerknene får plass i. :knegg:
Og jeg liker serviset om mulig bedre nå enn jeg gjorde for 9 år siden, så vi valgte vel tydeligvis rett da.
Vi har det som kaffesett også, og det har vi brukt litt mer.
Kaffekoppene er 0,15 l, da, i det minste.
Jeg har et penservise til 24 pers som må håndvaskes (med gullkant fra 50-60-tallet) som jeg kun bruker julaften og nyttårsaften. Veldig glad i det og det er liksom ikke skikkelig jul uten det.
Ellers sverger jeg til Iittala men har ikke klart å bestemme meg for hvilken farge/type i middagstallerker jeg skal ha, så jeg har fire hvite Arabia og fire rosa engelskmønstrede middagstallerkner som jeg bytter på å bruke. Men de er litt små så jeg bruker mest noen store hardplasttallerkner fra IKEA som faktisk passer godt sammen med Iittala-tingene mine.
Skår har jeg ikke vært plaget med, men det er kanskje fordi det er gode merker?
Det eneste penserviset vi har, er et fantastisk håndmalt frokostservise (populært kalt kakaoserviset) i sjøgrønn keramikk. Arvet etter oldeforeldrene mine. :elsker:. Det brukes til frokost 1. juledag.
Ellers har vi et klassisk servise som brukes til alt (Iittala Teema).
Nope. Jeg har to serviser, der det ene er litt penere og mindre mangelfullt enn det andre, men jeg tror ingen av dem kan kalles "penservice." Min mor mener at jeg bør "samle på noe" snart. :gruble:
Vi har middagsservise fra europris :knegg: hvitt med "gull" kant.
Det kjøpte jeg nytt for noen år siden for bursdags penger.
Pen seviset er fra Prosgrunn og vi har til 24, som vi fikk til bryluppet.
Er veldig glad i det og bruker det ganske mye.
Dropper du innom får du kaffe/te i krus med alt fra Nerdrum motiver til Mumi kopp. Eller med traktormerke. Eller med ku og reklame for Geno :knegg:
Har nettopp fylt opp med kjøkkenglass fra loppemarked og har mange fine glass, men få like :D
Kanskje du finner noe på Black Design? Jeg ser mest bare hvite serviser på linken her, men jeg har flere venner som har svarte serviser derfra. Så finn en butikk og ta en titt.
Eller kanskje Kremmerhuset? Jeg har mine middagstallerkener derfra, ikke så dyre, og ingen hakk enda (nå er de bare tre år da, men).
Jeg har arva et servise som besteforeldrene mine fikk i bryllupspresang, men det har jeg aldri brukt. Vi bruker bare hverdagsserviset vårt, jeg synes det er skikkelig fint, og det er så enkelt at det passer både til det ene og det andre.
Vi har Wedgwood Edme som brukes både til hverdag og fest. I tillegg har vi en stabel enkle hvite Jamie Oliver-tallerkener, og et gammelt servise fra Figgjo som tas fram en sjelden gang. Jeg har masse fine krus, blant annet 12 Wedgwood-krus i den utgåtte serien Weekday Weekend, som er større enn Edme sine krus og passer fint sammen med asjettene. Små kaffekopper blir sjelden brukt.
Jeg har glede av fint servise i hverdagen, og trives ikke med å bruke ting med hakk og skår eller ting jeg syns er stygge.
Og så har jeg noe sånt som 15 Mariskåler i forskjellige farger som brukes til dessert/godteri/bær/nøtter/pønt/telys. :)
Jeg har servise fra Ikea som brukes til hverdags - også med gjester.
Så har jeg et penservise, arvet sådan, med gullkant som brukes til jul/nyttår/konfirmasjon osv.
Har et eget kaffeservise som jeg bruker når vi feirer bursdager og slikt, men vet ikke om jeg vil kalle det penkaffeservise - det er mer kult enn pent, synes jeg.
Jeg har stentøy fra figgjo til hverdagsservise, 3 forskjellige mener jeg. Og så har jeg Rosendahl til fint. Og et penservise i stentøy fra figgjo. Samt en del samleobjekter fra figgjo. (bestefaren min var figgjodesigner og jeg har et veldig sentimentalt forhold til det gamle figgjogreiene.)
Ting med skår i kastes av hygienegrunner, men figgjoservisene mine tåler alt. Til og med å bli slengt gjennom et rom. :flau:
Jeg er litt fisefin tror jeg, for jeg har et veldig pent og ordentlig servise (Wedgwood) på kjøkkenet komplett med alt av deler som er mer enn pent nok til fest men som primært brukes til hverdags. I tillegg har jeg altså enda penere servise, både til middag og kaffe. Til kaffe har jeg attpåtil to penserviser. Også har jeg juleservise, men det er kun til 6 og blir dermed sjelden brukt. (Ikke ofte vi kun er 6.)
Også har man visst Rosendahl-glass på kjøkkenet i alle varianter til hverdags og krystall i flere varianter i penskapet på stua som brukes til pent.
Jeg burde kanskje bli litt flittigere til å invitere folk på middag også, da? :fnise:
Og så glemte jeg at jeg har firkantede asiatisk-inspirerte tallerkner også som jeg kan bruke om jeg skal servere f.eks. wok. Med tilhørende spisepinner.
Men taco-settet og fisketallerknene med tilhørende fat har jeg gitt bort. :knegg:
Fine og ordentlige ting er viktig for meg, og jeg ville aldri servert av noe det var gått skår i f.eks. Men vi er alle ulike, og gudskjelov for det.
Jeg har PP sitt Saturn, både kaffe og middagservice til 12. Kaffeservice bruker jeg i bursdagselskap, klubb ol. Middagsservice blir også brukt i klubb, og vi prøver å spise søndagsmiddag i spisestuen med pen service og bestikk, de søndagene vi spiser hjemme. Da hører det med pene glass også. :snobb:
Ja, det er nydelige farger :) De solgte det ut her veldig billig før sommeren en gang, så tror dessverre det ikke er å få tak i lenger. Skulle gjerne hatt noen av koppene også :knegg:
Jeg liker ikke å bli servert med servise som er fullt i skår. Her kastes alt servise med skår (med unntak av en diger tebolle fordi jeg kun har 4 stykker av denne og ikke får tak i flere, og skåret er ikke engang der man skal drikke - dessuten passer jeg på å alltid dekke denne til meg selv når jeg får tedrikkende gjester).
Hvorvidt jeg blir servert finserviset av andre når jeg er på besøk henger jeg meg ikke så veldig opp i, men foretrekker helt klart servise som er i stand og kopper som ikke har stygge render i evt krakelering på innsiden (sistnevnte drikker jeg ikke av).
Selv har vi et penservise som vi gjerne bruker om vi får besøk (hverdagsbesøk så vel som fest), og så har vi et hverdagsservise i porselen som vi bruker til hverdags, men også til besøk om jeg ikke drar frem penserviset (dersom vi er flere venninner med barn her drar jeg ikke frem penserviset, for å si det sånn). Hverdagsserviset har fått en del stygge, grå streker på flatene på tallerkene, men jeg har ikke tenkt å slutte å bruke det fordet. Jeg har veldig sansen for penserviser, og er nok litt ekstra opptatt av slikt, men stusser ikke om jeg kommer til andre og ikke blir servert av verken fulltallig eller servise med litt defekter (så sant det ikke er snakk om skår eller misfarging, that is).
Vi har ikke noe pen servise, dvs, vi har ett servise vi bruker fra Ikea som vi kjøpte for ett år siden ca, det er lilla og vi synest det er pent, så vi får heller si at vi alltid bruker pen servse kanskje.:D
Må innrømme jeg ikke er så veldig opptatt å ha ett pent og gjerne kostbart servise som en bruker kanksje en gang i året.
Jeg er litt håpløs når det gjelder servise. Har mer enn vi trenger og liker å bytte på i bruken. Har dyrt, pent servise og fra IKEA og også fra Nille som jeg bruker like fint alle sammen både en vanlig tirsdag og på en lørdag.
Utover det har jeg andre serviser jeg bruker til fest og ved høytider. Må innrømme at jeg gleder meg til å ta frem engleserviset mitt igjen når vi skriver 1. søndag i advent.
Liker pene ting og liker å omgi meg med det, som for meg er pent, også i hverdagen. Det har forøvrig ikke en nødvendig sammenheng mellom pris og penhetsgrad.
Jeg har forresten et juleservise med nisser på. Ikke passer det inn her, ikke liker jeg det og vi har sjelden jul her hjemme. Men det er for dyrt til å kvitte seg med. :hehehe:
Men altså. Uhygienisk med skår? :gruble:
Er det reelt eller er det noe noen har fått for seg? Jeg har da aldri hørt om noen som er blitt syke av en asjett med skår i kanten?
Jeg har også hørt at det er uhygienisk med skår. Men har ikkenoe forskningsmateriell som kan underbygge påstanden. Legen sa at man burde oppbevare koktvann i glass og ikke plass pga bakterieoppvekst. Men det er vel ikke det samme.
Hverdagsserviset mitt har jeg kjøpt på Ting&Tang,svarte asjetter,tallerkner og kopper/skåler. Jeg er ikke glad i servise med skår,men har aldri tenkt på det som uhygienisk? :confused: Det blir jo vasket i maskin,så jeg trodde bakteriene ble rimelig greit borte. Til pent har jeg til nå bare hatt et servise til 6,fordi det gikk ut av produksjon mens jeg holdt på å samle. :mad: Men,nå har jeg fått mammas gamle,til 12,med diverse boller og fat,og det er så fint og flott å ha noe ordentlig,til mange! :hjerter: Det eneste jeg tenker på,i og med at det er 40 år gammelt,er om det tåler maskin,så kanskje jeg må håndvaske det,eller,skitt,det blir jo bare brukt et par ganger i året her,så det går vel greit i maskinen,tenker jeg. :nemlig:
Jeg foretrekker Høganes-serviset, det er slikt stentøy som flere har nevnt over her. Vi har 12 x skåler og tallerker (store og små), men jeg er veldig kresen på kopper og har ikke funnet noen med samme typen mønster som er gode å holde.
I tillegg har jeg 8 x kaffeservise fra Porsgrunn (bryllupsgave), og familiemedlemmer gir meg penservise til diverse anledninger. Jeg har brukt det som "prop" et par ganger når jeg har tatt bilder, så det er ikke fullstendig stuet vekk i et skap. Men jeg har aldri spist av det.
Kaffekannen som sees i bakgrunnen ble forresten stjålet fra en kafé av min svigerbestefar i hans ungdom. Det er første og eneste gang han var i nærheten av å gjøre noe som kunne være ulovlig, og han angret resten av livet. :knegg:
Lyseblå blomster og tynn sølvkant høres akkurat ut som deg, ja. :nemlig:
Vi har ikke penservise. Vi har kremhvitt ego-servise fra Ittala, og det brukes til hverdag og fest. Jeg har et arvet figgjo-frokostservise som brukes til jul og påske og litt nå og da, men det har også ubrukelig små kaffekopper. Jeg har foresten et mokkasett i papirtynt gullbelagt porselen, men kaffe og te blir iskaldt i det før man har helt ferdig, og det blir dermed ikke brukt.
Jeg hadde nok reagert om jeg ble invitert på fest med middag og middagstallerkenen var fulle var skår. Hadde ikke sagt noe, men hadde tenkt mine tanker om det.
Men så er jeg veldig glad i å pynte når vi har gjester. Vi har tre serviser og bruker den ene kun til hverdags, et både til hverdags og fest og et til kun fest. Vi har penservise til 24 stk og bruker det i alle bursdager osv. I tillegg har vi krystalglass osv i samme anledninger.
Ja, jeg har et nydelig et som min morfar har kjøpt i Kina da han seilte som kaptein. Fikk det i bryllypsgave. Det må håndvaskes. Må innrømme at det aldri er brukt........
Nei, man må ikke ha et penservise, vi har det ikke. Eller jo, vi har men bruker det ikke. Det er arv og må vaskes for hånd og det er jo uaktuelt. Vi har hvite middagstalerkener, boller, serveringfat og slikt. Kjøpt på mange forskjellige steder, men ser ut til å høre sammen. Kaffeservise har vi ikke, men har 25 mumikopper og hvite fat om gjestene skulle være så heldig å få kaker til kaffen/teen sin. Jeg bryr meg svært lite om andres serviser, men liker ikke at glass og kopper som jeg skal drikke av har skår i seg.
Du som er såpass glad i å kose deg og ha det fint tror jeg kunne stt pris på et kult middagsservise og noen kule kopper. Fislete porselen er ikke greia. Niks.
som jeg synes er veldig fint, men som jeg aldri husker bruke, og dessuten rommer koppene bare 4 cl kaffe. Utover det har jeg bare vanlig og billig hverdagsservise, et grønt som jeg ikke synes er fint en gang, men som jeg ikke kan forsvare bytte ut all den tid det ikke er noe feil med det, og noen termokopper fra Menu med fat, og noen mummukrus som jeg av og til kombinerer med noen arvede glassfat. Jeg hiver ting med skår i.
Vi har penservise. Men det er fordi vi har arvet fra mine besteforeldre. Det ikke noe jeg hadde kjøpt meg, nei.
Jeg er forsåvidt veldig glad i det. Det er eldgammelt og fra Porsgrund Porselen, og jeg husker det godt fra barndommen. Jeg tør ikke å putte det i oppvaskmaskinen, så det er litt mer jobb etter de middagene.
Er det noe jeg ikke bryr meg om er hva folk definerer som uhygienisk på FP. Her ligger folk flest 48 hakk over meg.
Jeg har festservise fordi det er på fest at ting blir knust og så blir det ikke så ofte brukt så det blir ikke så fort slitt heller, og dermed kan være dårligere kvalitet.
Skikkelige serviser er det jo viktigere at man bruker til hverdags, de skal jo tåle en god del.
Så jeg kjøpte inn fullt middag- og kaffeservise og glass og bestikk og alt til 24 stk på IKEA, og har det delt opp i kasser på 8 kuverter. Og når noen da knekker et champisglass så gjør det ingenting fordi det er bare billig greier uansett.
Vi har hatt dem i minst 6 år, de brukes hver eneste dag, og ikke så mye som et lite skår i dem. Kaffeservise har jeg ikke, her får man krus eller espressekopper i glass med stålhank. Jeg har en middagservise som jeg har arvet av en grandtante. Det bruker jeg når jeg husker det, men siden det står i et skap i stuen, blir det ofte til at jeg bruker hverdagsserviset også når jeg skal dekke til fest.
Ellers er jeg enig i at ting skal brukes, særlig hvis det er dyrt. Hva er vitsen med å ha masse dyre pene ting i skap når det aldri brukes? Det blir litt Ingrid Sletten-aktig, synes jeg.
Klart man har. Man har faktisk to middagsserviser - et arvet med gullkant som må vaskes for hånd (= lite brukt) Man har også et klassisk, moderne middagsservise som kan vaskes i maskin. I tillegg har man to middagsserviser av noe lavere kvalitet som brukes til hverdags - naturligvis med matchende bestikk.
Man har også kaffe/frokostservise til penbruk/hverdag. MED fløtemugge, naturligvis. Sukkerbitskål, også.
Man har også en mann som beklager seg over at det skal være så vanvittig nøye, det er tross alt bare å dekke et bord??!
Vi har to pene serviser. Det ene har mannen fått av mamman sin, hun har spart ett servise til alle sønnene sine. Så det har vi i skapet, men bruker det ikke. Vi har ett juleservise, men ellers bruker vi hverdagsseviset vårt til pent og. Det er keramikk fra Höganes, og passer til både hverdag og pent.
Egentlig har vi ett servise til, ett jeg sparte på i min ungdom, men det ligger nedpakket i kjelleren. Der har det stått i over seks år.
Vi fikk penservise til bryllupet, og prøver å ha det framme når vi har middag med venner, høytidsdager (17.mai, julaften, bursdagsfeiringer). Samme med finbestikket (ikke sølvtøy, det gidder jeg ikke). Da vi valgte servise så gikk vi bevisst for krusene i serien, istedetfor koppene.
Vi har to serviser, men skiller ikke på pent besøk eller ikke. Vi bruker det enkle når det dekkes litt stiligere og det mer spreke når det er uformelt. :nemlig:
Ja,vi har endelig fått pen servise, etter år uten.
I fjor vant faktisk et helt servise fra Perfect Home, jeg kjøpte ikke noe på det der partyet heller.:knegg:
Herregård servise, veldig klassisk og ikke helt min stil,men fint likevel.
Og så har vi et servise som vi har arvet etter bestemoren til mannen, det er mye finere og enklere i stilen.
Et servise fra Porsgrund Porselen.
Jeg har noen pene kaffeserviser som jeg har arvet. Men ikke sånne hele sett med sukkerskåler, mugger og hele pakka, men kun med kaffekopper, tefat og asjetter. Jeg har ikke finservise til middag, men har kjøpt ganske fint servise på Ikea til 12, og det brukes stort sett bare når vi har gjester.
Jeg orker for øvrig ikke verken kopper, glass eller fat med skår i, så det kastes med hard hånd.
Jeg har også Iittala Teema til hverdags og litt penere, og New Wave til penest. Også har jeg arveservise på Høttah som sikkert ikke skulle vært vasket i maskinen, men det gjør jeg likevel. Det har gått bra så langt.
(Også har jeg ekte arve-Skaugum-bestikk. :hjerter: Det håndvasker jeg. Som i mannen.)
Vi hadde Skaugum-bestikk da jeg var liten, men det ble etterhvert puttet i oppvaskmaskinen og ble veldig stygt. Jeg har igrunnen tenkt å begynne å samle på den nye versjonen som kan vaskes i maskin.
Jeg hadde før jeg flyttet ut fra eksen, men finservise ble igjen hos ham. Savner det i grunnen når jeg har middagsgjester. Får vel spare opp til et en gang. Jeg synes det er greit å ha et finservise. knirk
Vi hadde et penservise, Ostindia fra Rørstrand. Men jeg synes aldri jeg fikk brukt det når det sto øverst i skapet, så vi tok det ned og bruker det nå i lett blanding med annet krimskrams. Blandt annet fra IKEA.
Mannen arvet et servise etter tippoldemor, og det bruker vi ikke. Hva vi skal med det vet jeg ikke, ligger forsvarlig nedpakket i bobleplast og papp på loftet. :knegg: Får vi et fint vitrineskap så kommer det kanskje frem en dag.
Nei, jeg har 20 hvite tallerkener fra Porsgrunn som brukes til hverdags og fest. De er helt enkle og det passer meg fint med nøytrale tallerkener siden jeg er en sånn freak som pynter bordet og legger arbeid i pådekkingen. :p
Også samler jeg på to-tre (fire-fem) brukte figgjo-serviser til kaffe og de tas frem kun til gjester siden jeg ikke tør ta dem i oppvaskmaskinen.
Jeg syns stålbestikk blir stygt i maskinen uansett om det skal kunne vaskes, så jeg har et eget stålbestikk til tolv som kun brukes til gjester og som vaskes for hånd. Også har jeg sølvtøy til mange kuverter (vet ikke hvor mange) som jeg heller ikke vasker i maskinen.
Ifb flytting skal vi kjøpe helt nytt hverdagsservise nå, blir sikkert fra Ikea. Det forrige var egentlig ganske bra fra Glassmagasinet, men hadde fått noen hakk her og der og vi hadde kun en igjen av suppebollene. Det er gått ut av produksjon, så jeg har gitt bort alt til mamma som skulle ta det med på hytta.
Ellers har vi et ganske nøytralt penservice i hvitt med tynn gullkant. Jommen med store boller, serveringsfat osv... I tillegg har vi et pent kaffeservise i hvitt med tynn sølvkant rundt. Og 12 kaffekopper i stål i tillegg som passer til dette, for har bare 8 kaffekopper der.
Har masse sølvtøy også, min familie er litt opptatt av sånt som dette og har alltid fått servise og sølvtøy til bursdager, jul, bryllup og konfirmasjon.
Redigering:må legge til at vi ikke dekker på med finservise hvis vi får uformelt besøk av venner, men hvis det er litt sånn full pakke med en del folk og mye arbeid i middag og pynte bord så gjør vi det.
Kjøpt meg et selv, eller, holder fortsatt på å spare til 12. Arvet ett + et delvis. Har to daglige middagsservise, ett som er såpass "pent" at det kan brukes med gjester. Det andre holder vi innen familien...
Kaster etterhvert som det blir skår og sprekker. Har såpass mye at jeg syns det holder :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.