Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva har du i vegetar fajitas?

#1

Stikka sa for siden:

Jepp, det lurer jeg på. Vi skal ha det på lørdag og er på jakt etter noe nytt og spennende å ha i fajitas. Håper dere kan bidra litt. Jeg spiser vegetariske så enten vegetarian taco mix fra Santa Maria eller bare stekt løk og paprika med krydder isteden for kjøttdeig/kylling. Noen som har andre gode vegetariske tips?


#2

Hyacinth sa for siden:

Bønnestuing er jo veldig godt. Jeg er utrolig glad i bønner, men jeg har skjønt at her er ikke alle enig med meg. Jeg bruker boksebønner, gjerne i chilisaus. Stek masse løk og hvitløk, ha i bønner og krydre. Masse spisskummen.


#3

Nessie sa for siden:

Jeg synes rotgrønnsaker er veldig godt i fajitas jeg da ;)

Kutter opp gulrøtter, potet og kål i terninger, steker i panna. Krydrer, tilsetter evt paprika og sånn, og har det inni fajitasen :D


#4

Harriet Vane sa for siden:

Sjekk de gamle middagsrettene mine som ligger klistret. der er en glitrende god oppskrift på en nydelig tomat-ostesaus som vi bruker til fajitas.


#5

DM sa for siden:

I min vegetariske periode brukte jeg å ha stekt løk, paprika, sopp og squash sammen med tacokrydder. Det blir jo ikke noe proteiner av det da, men smaksmessig var det veldig godt.


#6

Ibidelma sa for siden:

Rød løk
Paprika
raspet gulrot som surres med sausen/krydderet
ris
agurk
salat


#7

Mammateur sa for siden:

Vi gjør det enkelt; paprika i flere farger og løk stekes sammen. Strimlet svinekjøtt eller kylling. Cheddarost. Og masser av rømme!:nam:


#8

Cascaye sa for siden:

Avocado, avocado og litt mere avocado!


#9

Miss Norway sa for siden:

Masse guacamole! Og koriander! :nam:

Jeg pleier å bruke denne som basiskrydder istedet for taco-krydder i fajitas; kjempegod og så blir det ikke så likt tacos på smaken:

Løk og paprika er et must, og og rent personlig liker jeg litt fersk rucola på toppen også, men det hører jo IKKE med egentlig da.


#10

safran sa for siden:

Vi bruker alltid fajita-mixen til Old el Paso, den er bare snaskens. Must-tilbehør er revet Norvegia, guacamole (hjemmelaget, selvsagt), tomat, salat, rå løk, paprika og kesam. Ja, og så jalapenos og tacosaus.


#11

Chanett sa for siden:

Jeg bare må ha alfalfaspirer for tida, og sweet chilisaus.


#12

safran sa for siden:

Og nå, når jeg har fått med meg at du spurte om vegetar-fajitas, er jeg glad jeg glemte å skrive at vi som regel bruker kyllingbiter eller karbonadedeig. :blond:


#13

Stikka sa for siden:

Hadde jo ikke gjort noe det da. Det meste som brukes i fajitas er jo strengt tatt vegetarisk allikevel.

Fikk ihvertfall noen gode tips i tråden her, men tar gjerne i mot flere.

Mim: Tomat-og ostesausen skal lages til burritosene tenkte jeg. Tror det kan bli godt. :)


#14

Mammateur sa for siden:

Så var det ikke bare jeg som så det litt sent, da. Jeg gidder ikke å redigere, setter det på ammetåkekontoen.


#15

Dixie Diner sa for siden:

Hæ? Den smaker jo PØLSE. :eek:
Jeg snakket med ei som hadde kjøpt denne ved en feiltakelse, og hun måtte kaste hele maten hehe.

Santa Maria sin fajitamix derimot ... :sikle:


#16

safran sa for siden:

Pølse, du liksom. Den har røykearoma, det er det som er det gode. Santa Maria sin smaker bikkje.


#17

Elin sa for siden:

Smaken er som baken:) Men Old el Paso sin ligner i hvert fall mest på originalen fajita-saus som skal ha litt røyket smak...
Ellers bruker mange taco-mixen, men da heter det jo Taco's .

Til min veggis-svigerinne har jeg laget fajita med bønner, mais, salat, stekt løk, champignon og paprika, guacamole, ost, rømme, salsa


#18

Dixie Diner sa for siden:

Ja den har røyaroma, som gjør at den smaker pølse!
Det var faktisk det første mannen min sa da han ble servert taco med denne spymixen. "Høh? Denne kjøttdeigen smaker jo pølser". :knegg:

Jeg eeslsker Santa Maria sin. For ikke å snakke om bønnemosen (refried beans), den er fantastisk og helt uunnværlig til mexicansk mat. :sikle:


#19

safran sa for siden:

Det er jo ikke uten grunn at jeg alltid velger whisky med den kraftigste røykearomaen som er å oppdrive. :knegg:
Og bønnemos? Fortell?


#20

Stikka sa for siden:

Ja den er smaskens. Har alltid den til fajitas. :nikker:


#21

Dixie Diner sa for siden:

:knegg:

Åh bønnemos. Jeg blir helt salig bare av å skrive om det. Jeg er forelsket! Tror jeg kunne giftet meg med en boks! :love:

De vi får kjøpt her er (heldigvis) ikke low-fat da. Det står iallefall ikke på boksen.


#22

Dixie Diner sa for siden:

Jeg pleier forresten å ha svære klatter med denne mosen over nachos i langpanne (min langpanne-nachos slår alt!!), eller sprer et tykt lag over en tortilla-lefse, ha på fyll og rulle sammen. DIGG!


#23

safran sa for siden:

noterer Den må jeg prøve!


#24

Hyacinth sa for siden:

:knegg: Jeg har også kastet maten etter å ha brukt Old El Paso. Er ikke det den gule? Fysj som den smakte!


#25

Bequita sa for siden:

Enig! Vi bruker S&W's Chilibønner eller Tex-mex-bønner. Super-nammi! Og ja, Spisskummen gjør underverker, også hvitløk seff.


#26

Miss Norway sa for siden:

Da må du prøve Chili-mixen istedetfor. Jeg fikser heller ikke Fajitas-varianten, og jeg blåser i om det skal smake pølse aldri så mye - JEG vil ha det sånn jeg liker jeg!

#27

malena sa for siden:

Røyaroma? Fysj det hørtes ikke godt ut!


#28

Hyacinth sa for siden:

Hehe, hun mente nok røykaroma!


#29

malena sa for siden:

Ååå... godt DET ble oppklart :p


#30

Dixie Diner sa for siden:

Haha. En liten leif der ja. :haha:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.