Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan jeg bruke lyr til?

#1

Rug sa for siden:

Gutta boys har fisket til mor. :rørt: 20 makreller og 2 lyrer, og to råstolte gutter. Makrellene har vi snart tatt has på, men storebror (6) lurer sånn på når vi skal spise lyr.

Jeg har tatt opp en fra fryseren, den er vel snart tint. Men hva i alle dager gjør jeg nå? Det er dessverre ingen hit med tomatbaserte retter her i huset. Vanligvis bryr jeg meg ikke og serverer det som passer meg, men akkurat denne gang vil jeg gjerne at storebror skal synes at det i den minste ble en ok middag av arbeidet hans.


#2

Daisy sa for siden:

De går veldig kjapt og greit å lage fiskekaker av lyr!


#3

Inagh sa for siden:

Jeg syns det er veldig godt å bare vende lyrfileter i mel, salt og pepper, for så å steike det og severe med poteter, gulrot og rømme.

Eller ble mor alltid så glad når hun fikk lyr, for hun kvernet det opp og lagde fiskekaker eller fiskeboller. :nam:


#4

Rug sa for siden:

Går det kjapt? Må jeg ikke filetere og rense og mose og steke og greier?Jeg synes det er vanskelig å rense rå fisk... Billmrk tre barn i beina.


#5

Marit K sa for siden:

Jeg spiste fiskesuppe med lyr i går, og det var veldig godt.


#6

Sure Eplet sa for siden:

Fiskegrateng, suppe, fiskekaker eller -boller. Den er ok stekt også :)

Jeg pleier å bruke den i suppe, men bruker kraft av berggylt eller flatfisk. Tror ikke lyren er så god å mekke kraft på.


#7

Erica sa for siden:

Ball av fisk er noe av det beste jeg vet, og det er lyr ypperlig til.


#8

Didjeridust sa for siden:

Og her vil eg tilrå å freista å bruka sammalt grov rug - Nammenamme!

Elles vert det kjempegod plukkfisk av lyr.


#9

Rug sa for siden:

Hm, interessant! I dag strekker ikke tiden til noe rensing, men jeg tror ikke jeg må jobbe så veldig hardt for å selge inn stekt lyr hos gutta. Bare rug, salt og pepper, eller egg også?


#10

gajamor sa for siden:

Hvis filetene har vært fryste kan du risikere at fiskematen (-kaker, -boller, -ball) ikke henger sammen. Jeg ville heller stekt den.


#11

Didjeridust sa for siden:

Berre rugmjøl, salt og pepar, ja - og serverast veldig enkelt med poteter og smelta smør og enorme mengder smørsteika lauk.


#12

Rug sa for siden:

Takk for all hjelp! Lyren hadde hatt en tur i frysen først, og jeg ville sikre meg at gutta synes det var OK når de hadde så store forventninger til maten de selv hadde skaffet. Det ble plukkfisk, med litt ekstra grønnsaker i sausen. Det gikk ned på høykant. Da kan jeg steke den neste, for da har de et positivt førsteinntrykk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.