Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lage noe godt med puy-linser?

#1

Hyacinth sa for siden:

Hva skal jeg gjøre med puy-linsene jeg kjøpte i går?

Jeg har lyst til å lage noe godt, men jeg synes linser fort blir litt smakløse. Jeg er dessuten mest vant til røde linser.

Det blir kjedelig å bare koke dem, gjør det ikke?


#2

Acsa sa for siden:

De gamle hippiemødrene her har laget lentil loaf til meg. Det var faktisk veldig godt! Jeg har ikke fått oppskriften deres enda, men hvis du googler får du opp masse oppskrifter.


#3

Hyacinth sa for siden:

Takk! :)

Jeg laget noe jeg syntes ble temmelig godt, og det var å surre litt hvitløk og ingefær først, tilsette linsene og vann, koke, blande i litt soyasaus, litt sitronsaft og litt akasiehonning. Salt og pepper.

Det var mye mer smak i disse linsene enn i vanlige røde linser.


#4

Lavender sa for siden:

Vi bruker god olivenolje, sitron, pepper, salt og friske urter som italiensk persille eller basillikum. Godt til fisk.


#5

Hyacinth sa for siden:

Ja, men smaksetter du etter at linsene er kokt?


#6

Lavender sa for siden:

Ja, det er riktig. Heller av vannet og setter kjelen til siden. Må smake litt også, vanskelig med olje og sitron forholdet.


#7

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg kan tenke meg at det funker på puylinser. Jeg synes ikke denne metoden funker på røde linser. Der er det best å surre krydderier først og koke linsene sammen med det.


#8

Turban Smukk sa for siden:

Jeg lager også en lignende linsesalat med Puylinser som LoneLone gjør. Koker linsene først og lager vinaigrette av sitron, olivenolje, sennep, hvitløk, salt og pepper i bollen salaten skal serveres i. Når linsene er ferdige vender jeg dem inn og har i finhakkede tomater, rødløk/vårløk og bladpersille eller ruccola. Puylinser har en veldig god og nøtteaktig smak, synes jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.