Vesla her får kun MME, og nå i det siste bittelitt hirsegrøt og litt fruktmos. Jeg har fått med meg at det anses som fordelaktig å introdusere gluten relativt tidlig for de som ammes, men hvordan er det med de som ikke gjør det? Er det safest å kjøre glutenfritt en periode, eller bør vi variere på samme måten som de som ammes? Det bør muligens tas med i betraktningen at mor er noe overfølsom overfor hvete og rug, uten noen bestemt diagnose. Noen som vet?
Jeg har hatt tre flaskebarn og fulgt helt vanlige retningslinjer. Litt fruktmos og grøt fra fire fem mnd alderen og litt middag fra seks mnd. Kjøpte grøter beregnet for alderen.
Mer enn det behøver man ikke ref lege og helsestasjon hos oss.
Ja, sant det høres mest logisk ut med variasjon? Tror vi gjør det når vi kommer opp i litt mengde, nå er det nærmest på smaksprøvestadiet og bare en gang for dagen foreløpig.
Nei, jeg lurte på om det var forskjell i forhold til toleransen av gluten siden morsmelk inneholder antistoffer som en jo ikke får gjennom MME, siden jeg har skjønt at det er en grunn til at det nå anbefales å innføre gluten mens barnet fortsatt blir ammet. Hvis det var en logisk setning. :knegg: Jeg har ikke funnet noe om det noe sted, men det blir antakelig det samme.
Jeg ville i utgangspunktet tenkt at man burde vente med gluten til 6 måneder for flaskebarn, og da innføre det gradvis. Jeg mener egentlig at jeg har hørt det også? Det ble jo tidligere anbefalt å vente til 6 måneder med gluteninnføring, så justerte de det til at det viktigste var gradvis innføring mens barnet fortsatt ble ammet (men dette er jo da samtidig som de anbefaler fullamming til 6 måneder, så strengt tatt anbefaler de da venting med gluten til de er 6 måneder).
Jeg begynte med grøt til storebror da han var 4,5 måneder parallelt med amming, men jeg gav ham ikke gluten før han var 6.
Ja, du sier noe der altså. Og de grøtene jeg har sett med gluten i er jo fra 6 måneder, så det er kanskje en grunn til det. Jeg får høre med helsestasjon når vi skal på 5-månederskontroll. Hirse og ris er finfint enn så lenge.
Nestle har en blandingsgrøt som er fra 4 måneder som inneholder gluten; er det ris, hvete, havre kanskje... Husker ikke. Uansett tenker jeg at man ikke bør bruke hva som faktisk finnes av barnemat og tilhørende merking for hva man innfører når. Det er flere ting i sortimentet som jeg mener krasjer med andre anbefalinger. Tidligere gjaldt det blant annet jordbær og fisk (disse anbefalingene er nå endret). Yoghurt er jo også i barnemat mye før den er anbefalt innført forøvrig. Nå var det vel en diskusjon her inne der man mente at det er gjort noe med denne yoghurten som gjør den ok, men jeg har aldri helt forstått det der.
Nei, jeg gjør jo ikke det ukritisk, men når det står 6 måneder på f.eks. Holle sin speltgrøt tenker jeg at det kanskje er greit å ikke bruke dem enda. Nestlégrøt blir det ikke her i huset. :niks: Vi bruker Holle enn så lenge, så får vi se videre.