Jeg skal for første gang prøve meg på å lage elgstek til middag, og har så langt fått noen tips av mamma, samt søkt litt her inne og på nett forøvrig. Nå trenger jeg å oppsummere litt, og evt fange opp ting jeg ikke har fått med meg...
Jeg krydrer steken og legger den i stekeposen, med steketermometer i.
Ovnen på ca 150 grader.
Ta steken ut av ovnen når kjernetemperaturen når ca 70 grader.
La steken hvile en stund før servering.
Ser noen anbefaler å surre steken på panne før den legges i ovnen. Er dette et must?
Ved 150 grader, hvor lang tid må jeg da beregne? Er ikke noen stor stek.
Jeg har ingen tips, men broren min har invitert oss på elgstek, og har sagt at det er på eget ansvar for han har aldri laget det før. :knegg: Så tenkte bare å se om det var noen tps jeg kunne overbringe han. :nemlig:
Generelt så bruker jeg ikke steketermometer når jeg steker kjøtt, men stikker med en strikkepinne el.l. Hvis væsken som kommer ut er blank er kjøttet ferdig, mens er det rosa så steker jeg litt til. Viktig å la kjøttet hvile en god stund før man skjærer det opp.
Væsken som renner når jeg skjærer i steken er iallefall veldig rosa.
Jeg bruker teknikken du beskriver på kylling og kalkun, som jo skal være helt gjennomstekt.