Tallulah sa for siden:
Jeg kjøpte grytekjøtt av elg i dag, og tenkte at søndagsmiddagen skulle være elggryte. Har du en god oppskrift? Og hvor lenge bør kjøttet koke for å bli skikkelig mørt?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Tallulah sa for siden:
Jeg kjøpte grytekjøtt av elg i dag, og tenkte at søndagsmiddagen skulle være elggryte. Har du en god oppskrift? Og hvor lenge bør kjøttet koke for å bli skikkelig mørt?
Erica sa for siden:
jeg lager på slump på denne måten:
Del kjøtter i passe terninger. Brun det i omganger i varm panne i smør, og kok ut pannen med litt vann mellom hver gang. Kjøttet trekkes en times tid i kraften. Det skal være så mye kraft at det dekker kjøttet, men ikke så mye mer. Brun lett 1-2 løk (avhengig av hvor stor porsjon du skal ha), 2- 4 gulrøtter i skiver, 1-2 persillerot ("hvit gulrot") og ha det i gryta sammen med timian og enebær som er knust i morteren. Ha i 3/4 - 1 boks med rømme og 3-4 ss solbærsirup. Trekk til grønnsakene er møre. Brun sopp (gjerne kantarell, det gir best smak) og tilsett på slutten av trekketiden. Hvis du vil at gryta skal være litt tykkere i konsistensen tilsett litt brun maizennajevner.
Serveres med kokte poteter og tyttebærsyltetøy.
Tallulah sa for siden:
Takk! Den hørtes deilig ut. Solbærsaft var litt uvanlig.
Erica sa for siden:
Solbærsaft gir samme effekten som feks rognebærgele eller ripsgele. En liten søtsmak gjør seg det. Du kan erstatte litt av det med litt brunost også, det er også godt.
mina sa for siden:
Jeg skal lage hjortegryte i morgen, min slumpe-oppskrift er nesten som Erica sin.
Jeg bruker ikke gulrot og persillerot i, og i stedet for solbærsirup bruker jeg en dæsj tyttebærsyltetøy. Timian og einebær er et must.
Jeg serverer med hjemmelaget potetmos og brokkolisalat, det er veldig godt til!
På slump:
Rå brokkoli skåret i små buketter
Like mengder majones og rømme
Rosiner
Solsikkekjerner
Alt blandes sammen ikke så lenge før servering.
Malus sa for siden:
Jeg slumer også. Steker kjøttet i små biter, har på vann så det dekker kjøttet, koker halv til en times tid, tilsetter grønnsaker, sopp og løk, salt, pepper, timian og einebær. Og så bruker jeg som regel matfløte og ikke rømme. Koker til grønnsakene er møre. Server med potetbåter dynket i olivenoje og krydret med salt pepper og timian, og stekt i ovnen på 200 grader i 30-40 min.
dea sa for siden:
Her er min slumpeoppskrift.
Først deler jeg kjøttet i biter og bruner det. Så lar det stå og koke i 1-2 timer (kommer an på hvor seigt det er) med einebær og laubærblad i.
Når kjøttet er ferdig steker jeg charlottløk blankt i litt smør, har i rødvin og lar det koke ned til ca halv mengde. Så tilsetter jeg vannet som kjøttet har kokt i og en boks fløte. Lar dette koke litt, tilsetter eventuelt mer kraft hvis det trengs. Så har jeg i kjøttet og stekt sopp.
Pleier å servere det med rosenkål, gulerøtter og ovnsstekte poteter. (og tyttebær for de som liker det)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.