Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva lager jeg av en kanin?

#1

Acsa sa for siden:

Jeg har en stor frossen kanin i fryseren. Grassfed, hormone free, locally raised & organic. :knegg: Hva gjør jeg med den, da?


#2

Tallulah sa for siden:

Gryte? Jeg syns kaniner ofte har ganske seigt kjøtt som må koke lenge. Går an å grille den også.


#3

Mei sa for siden:

Koser med den? :leppe:


#4

gajamor sa for siden:

Må koke lenge, ja. Finn en god gammel coq au vin-oppskrift beregnet på gamle seige høner, og bytt ut høna med kanin.


#5

Acsa sa for siden:

Men den er jo frossen! Hvis jeg koser med den blir jeg kald.


#6

Nenne sa for siden:

Jeg har bare spiste det i gryterett.


#7

Mei sa for siden:

Synd for deg. :snurt:


#8

Acsa sa for siden:

Og så har den ikke pels, den er helt naken, Mei. Selv om den hadde vært tint tror jeg hadde følt det hadde vært litt sært å sitte og kose med den.


#9

Mei sa for siden:

Det skulle du tenkt på FØR du/noen tok livet av den. Hæ? Hæ?


#10

Acsa sa for siden:

Men den er jo økologisk og kortreist! :knegg:


#11

Mei sa for siden:

Og frossen! :skuffet:


#12

Pamina sa for siden:

Jeg spiste en paté av kanin en gang jeg var i England, det var en av de beste patéene jeg noen sinne har spist. Se om du kan finne en slik oppskrift.

En oppskrift her


#13

Acsa sa for siden:

Er det bedre med en naken og romtemperert død kanin?


#14

Babe sa for siden:

Hva smaker det egentlig av kanin? Skjønner at det smaker kanin - men ligner det på noe annet i smak?

Føler en viss uvilje mot å spise det, vet ikke helt hvorfor for jeg spiser da i aller høyeste grad kjøtt.


#15

Canisa sa for siden:

Det er ikke veldig mye kjøtt på en kanin, så gryte- eller suppekjøtt fungerer fint. Har bare spist hare, men det er vel samme greia. Har en seig, 6 år gammel løvehodekanin i et bur på yttersida som du kan få spe på med. :møkklei den sure, evigvarende kaninen som ungene på død og liv skulle ha:


#16

Hyacinth sa for siden:

Hun har kverka den sjøl! :skremt:

Hva du skal lage av den, spør du? Det skulle du tenkt på før du tok livet av den!


#17

Acsa sa for siden:

Babe, det smaker som en litt fastere, søtere variant av kylling. Hare smaker litt mer vilt.


#18

Estrella sa for siden:

Åhh, kanin er godt. Måten jeg har spist det på er å dele den i små biter som i en gryterett, lage en slags tomatsaus og med pasta. :nam: :nam: :nam:


#19

Hyacinth sa for siden:

Jeg finnes i utgangspunket ikke kresen, men jeg har en slags innebygget motstand mot å spise kanin. Jeg kan ikke forklare det, og jeg spiser jo andre søte dyr. Jeg synes bare det er litt ekkelt hver gang jeg ser det på en spansk meny. Men jeg har spist det, altså. For lenge siden.


#20

Acsa sa for siden:

:moahaha:

(Neida. Kjøpt på Farmer's Market downtown Santa Cruz.)


#21

Turban Smukk sa for siden:

Jeg har spist nydelig kanintapas, men har dessverre ikke oppskrift. Tipset om tomatsaus over her støttes derfor!

Kanin er godt, rart vi ikke bruker det mer i Norge egentlig?


#22

Babe sa for siden:

Fikk ett glimt av Fatal Attraction her nå... :skremt:


#23

Jessica sa for siden:

Syns du skal strikke en body til kaninen jeg ;)

Ikke mye saklig her he he....

Jeg var på høyfjellshotell en gang og så noen kjøttmedaljonger som så gode ut. Smakte uvant. Lurte på hva jeg hadde fått...... joda det var kanin :eek:

Iflg. min far brukte sjøforsvaret å ha mye kanin på båtene sine under 2. verdenskrig. Det var en måte å få proteiner og fersk mat til mannskapet.

Kanskje spørre noen som levde under dårligere tider ;) eller sjekk denne siden: www.matoppskrift.no/sider/sokemaskin.asp?search=kanin&type=viewoppskriftersok


#24

Jessica sa for siden:

Eh oppskrift på kaninører :gal:

Husk for all del å spise ørene også :p


#25

Acsa sa for siden:

Jessica, jeg er dårlig på å strikke, men jeg kan hekle en liten lue til den?

Noen som tror at en indisk jogurtbasert saus kan funke? :gruble: Litt sånn kanin shahi korma-aktig?


#26

annemede sa for siden:

Jeg har bare spist kanin i eplemost. :nam:


#27

Jessica sa for siden:

Godkjenner en lue. Det sies jo at det er viktig å holde hodet varmt :barnelærdom: :knegg:

Høres dristig ut med indiske smaker til kanin, men nå er jo ikke du noen pingle heller du da. Jeg hadde nok kjørt noe trygt med brun saus eller fløtesaus (kanskje viltsaus), men jeg er pingle og har en kresen familie. Kanin hadde egentlig vært uhørt her i gården. Våre to kaniner dør naturlig, og ja vi er dårlige bønder. Hønsene våre spises heller ikke.

Denne hadde jeg kanskje satset på: www.matoppskrift.no/oppskrift/Saftig-kaningryte


#28

Nextlife sa for siden:

Støtter de ovenfor som foreslo noe med tomatsaus. Det er fantaststisk til kanin.
Gjerne en langkokt og fyldig tomatsaus, med et litt søtlig hint (f. eks fra gulrot og fennikel).


#29

Floksa sa for siden:

Alt som funker til kylling, funker til kanin, men tomatsaus er en vinner.

Største ulempen med å tilbrede kanin er at den ser ut som et spedbarn når du får av pelsen. :sluttet plutselig med kaninoppdrett da eldste ble født:


#30

Slettet bruker sa for siden:

Spise kanin? :sjokk:
Og dette i landet der de syns det er barbarisk å spise hval? :skingrestemme:

Du kan legge den til side. Plutselig trenger du hodet en dag du er irri-birri på en av elslerne g da kan du slenge hodet i lapskausgryta hans. Er vi først så godt i gang med barbari så kan vi like gjerne ta'n helt ut. :nemlig:


#31

Retz sa for siden:

Kanin er jo nydelig! Del den opp på noenlunde samme måte som kylling, og lag små lommer i kjøttet hvor du stikker inn hvitløksfed delt i to på langs. Salt, pepper og masse rosmaring, helst frisk, men tørket duger. Pensle alt med olivenolje og stek i ovn. Husker ikke hvor lenge, men det kan du sikkert google. Godt med ratatouille til.


#32

SpetakkelRandi sa for siden:

Da jeg bodde i italia lagde moren (i vertsfamilien) det jeg trodde var kylling men det var visst kaninen som jeg satt med i fanget dagen før!! Vel det var en slags tomat saus. Utrolig godt...... :-(



#34

Malus sa for siden:

Vil tro den kan brukes som vi bruker hare, og hvis du da googler på oppskrifter med hare, får du kanskje noen ideer.


#35

Philippa sa for siden:

Min første innskytelse var: lag deg en lekker pelskåpe. Men så var den naken, og da er jeg aldeles tom for ideer.



#37

Beckett sa for siden:

Måtte ha blitt en kåpe til Barbie, da. :knegg:

#38

allium sa for siden:

Jeg har spist kaninpaella, det var godt.

Og hvor søtt dyret var da det levde spiller liten rolle hvis det smaker godt. Men jeg synes nok kjøttdiskene i Spania til tider fremstår som groteske, med hele (inkludert hodet), nakne kaniner, gjerne vakuumpakket. Jammen blir kaniner tynne når man får av dem pelsen.


#39

Inagh sa for siden:

En gang i tiden har jeg spist kaninragu og kaninstek laget av selveste Mor Ingrid, etter et opptak av fjernsynskjøkkenet. Det var godt, men jeg har ingen ide om hvordan hun lagde det.

:humre:


#40

Hulda sa for siden:

Enig med Mei her altså.

Lurer forresten på om jeg kan bruke mine kaniner til middag i dag, har noen digre av rasen Hybel. Noen som vil ha noen, så er det bare å komme å hente! :gavmild:
(Bare de knerter dem selv)


#41

Hulda sa for siden:

Det må isåfall være en diger kanin, og være veldig glad for at den er død. :eek:

Eller at HI er veldig, veldig liten av vekst.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.