Jeg har invitert til elgstek her i dag og fant ut (i siste liten) at det muligens blir litt knapt med kjøtt så da tenkte jeg lage elgkarbonader i tillegg. Kjøttet er tatt ut av fryseren så den er grei, men et kjapt søk på google sier potetmel, timian og muskatnøtt og da er jeg straks i trøbbel.
Jeg har hvetemel, salt og pepper, egg og litt andre krydder. Jeg har også melk men ikke fløte som oppskriftene sier.
Hva MÅ jeg ha for å få gode karbonader, og hva går det greit å sløyfe? :hjelp:
Det går helt fint å bruke det du har, men stek de i masse smør slik at de blir litt feitere. Grunnen til at det skal være fløte i er at elg er magert og trenger litt ekstra fett for ikke å bli tørt. Jeg bruker vanligvis melk og det går helt fint. Du kan bruke hvetemel istede for potetmel, ikke noe problem.
Det høres ut som at du har alle ingredienser jeg bruker i vanlige kjøttkaker (bare at jeg ikke bruker hvetemel), så da funker det sikkert i elgkarbonader også! Tar forbehold om at jeg ikke vet forskjellen mellom karbonader og kjøttkaker sånn i praksis, kanskje mer kjøtt og mindre annet når det er karbonader?
Begrenset?! Det høres ut som du har langt flere ingredienser tilgjengelig enn det oppskriften sier, i alle fall. :p Det med krydderet ville jeg dessuten ikke bekymret meg for. Elgsmaken står jo uansett i fokus. Bruk salt og pepper, i alle fall.
Jeg har egentlig ikke vært så begeistret for de elgkarbonadene jeg har spist tidligere, lurer på om det kanskje er fordi det har vært for mye krydder involvert. Jeg har en tendens til å like 'rene' smaker. Men da blir det både elgstek og elgkarbonader, det blir bra. Gleder meg til middag allerede. :nam:
Jeg brukte ca 4 ss hvetemel, et par-tre teskjeer salt og et par-tre teskjeer pepper, to egg og en god dæsj melk på en drøy kilo farse.
Og karbonadene fikk virkelig ben å gå på, fikk masse skryt for de. Elgsteken ble også perfekt, og rosenkålen som jeg stekte med bacon fikk min pappa til å rulle med øynene. En meget vellykket middag og jeg fikk masse, masse skryt. :stolt:
Nå er du ferdig med elgkarbonadene, men jeg kan jo fortelle at jeg pleier å bruke rømme i det. Elgkjøttdeig er så magert at det er greit å ha litt ekstra "fett" i. Så fløte og rømme må til. :D