Floksa sa for siden:
Hva er dine triks og din oppskrift på kaker laget av kvernet kjøtt?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Floksa sa for siden:
Hva er dine triks og din oppskrift på kaker laget av kvernet kjøtt?
Taien sa for siden:
Jeg er vel ganske tradisjonell tror jeg. Har ingen oppskrift, men tar det "litt av det, litt av det".
Kvernet kjøttdeig
potetmel
egg
salt/pepper
litt revet gulrot
bittelitt timian
bittelitt fløte/melk
Alt gåt i mixer'n til det blir en litt løs deig. Formes med skje til små kaker og stekes brune på pannen.
Legges direkte i min fantastiske (:knegg: ) hjemmelagede brune saus for å trekke ferdig.
M&M sa for siden:
Lært av Rachel Ray;
Bland kjøttdeig/karbonadedeig med en stor kvast hakket persille, to hvitløsfedd, salt og pepper.
Form karbonader, med en liten dump i midten (så de ikke blir så tykke der)og stek i smør med aluminiumsfolie som lokk!
De blir vanvittig saftige og fantastisk gode! :nikker:
Suppehue sa for siden:
Karbonadedeig, egg, hakket paprika, litt salt og pepper. Evt chili. Ikke så veldig spennende... Lager både karbonader, kjøttkaker, hamburgere og kjøttboller med den "oppskriften". De har kun forskjellig form. :knegg:
Señora sa for siden:
Kjøttdeig, egenblandet tacokrydder, egg, fløte, løk. Alt blandes, stekes i meierismør.
Serveres med salat, jukseris/ris eller blomkålstappe/potetstappe.
Tilde sa for siden:
Kjøttdeig
Potetmel
Hvetemel
Melk
Vann
Salt
Pepper
Bruner de på begge sider, og koker dem i sausen etterpå.
Karbonadene lager jeg med samme oppskrift, men har i litt mer væske + 1 egg.
Karbonadene stekes til de er gjennomstekte i vann og litt smør.
Snuppa sa for siden:
Kjøttdeig/karbonadedeig
Litt potetmel
vann
salt/pepper
muskat
Ingefær
Alt på slump. Blir som regel veldig gode.
Mrs. Longbottom sa for siden:
jeg lager skjelden kjøttkaker, men burgere lager jeg av karbonadedeig og kyllingkjøttdeig blandet sammen, med finhakket stekt løk og stekt bacon i. De blir superyummi!
Cuyahoga sa for siden:
Elg, chilli og hvitløk*. :nemlig: Mor og svigermor kaller det blasfemi, jeg kaller det godt.
*Jeg tilsetter litt vann og griljermel, løk, salt, pepper etc også da.
oslo78 sa for siden:
Bytt ut vann med melk så har du mine.
Christa sa for siden:
Kjøtt
Litt most potet
En dæsj melk
Egg
Griljermel
Hvitløk
Hvitpepper
Bittelitt salt
Alt på slump og rør sammen.
Snuppa sa for siden:
Her er vi allergivennlig....:jupp:
Sundae sa for siden:
Jeg har akkurat spist elgkarbonader. Kjempegode.
Mitt triks er Meny. Tilbud på tjueni og nitti for en pakke. :nemlig:
kamp sa for siden:
Kjøttdeig
Medisterdeig
Bacon biter
Løk
Salt
Formes til små kjøttkaker og steke si ovnen :)
Fadese sa for siden:
Karbonadedeig
Væske: Vann, melk eller farris
Litt mel
Av og til et egg
Salt
Pepper
Noen dryss kanel (veldig godt!)
Ev litt annet krydder
Nip sa for siden:
Sjelden lik oppskift men
karbonadedeig
gulrot, revet
finhakket løk og hvitløk
chili
egg
Røverdatter sa for siden:
Litt forskjellig, men noe slikt:
Blander sammen:
Brødrasp
sennepspulver
malt muskatnøtt
1/2 ts bakepulver
salt
pepper
tørket persille
Heller over vann eller farris og lar det svelle
Rører inn:
Finhakket løk
egg
Og blander godt med karbonadedeig.
Skremmern sa for siden:
Jeg bruker ca. matprat sin oppskrift.
Putter 1 karbonadedeig, litt salt, pepper, ingefær, 2 ss potetmel og 1, 5 dl melk oppi kjøkkenmaskina, og blander godt.
Steker de på middels varme (blir fort brent og ikke gjennomstekt), og har de oppi sausen og lar de koke der 5-10 min etterpå.
Honda sa for siden:
Kjøttkaker: på Ica i sveige i form av kjøttbullar. :fnis:
Om vi lager hamburgere selv bruker jeg bare kjøttdeig, ostebiter,litt krydder
Nextlife sa for siden:
Karbonadedeig
Revet, kokt potet
Revet løk
Fløteskvett
Salt, pepper, muskat
Lavender sa for siden:
Karbonadedeig
Løk og hvitløk, stekt gylden for at de ikke skal stikke ut av bollene.
Persille
Grilljermel
Farris
Estragon eller muskat
Salt og pepper
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.