Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan lager DU kjøttkaker/karbonader?

#1

Floksa sa for siden:

Hva er dine triks og din oppskrift på kaker laget av kvernet kjøtt?


#2

Taien sa for siden:

Jeg er vel ganske tradisjonell tror jeg. Har ingen oppskrift, men tar det "litt av det, litt av det".

Kvernet kjøttdeig
potetmel
egg
salt/pepper
litt revet gulrot
bittelitt timian
bittelitt fløte/melk

Alt gåt i mixer'n til det blir en litt løs deig. Formes med skje til små kaker og stekes brune på pannen.
Legges direkte i min fantastiske (:knegg: ) hjemmelagede brune saus for å trekke ferdig.


#3

M&amp;M sa for siden:

Lært av Rachel Ray;
Bland kjøttdeig/karbonadedeig med en stor kvast hakket persille, to hvitløsfedd, salt og pepper.
Form karbonader, med en liten dump i midten (så de ikke blir så tykke der)og stek i smør med aluminiumsfolie som lokk!
De blir vanvittig saftige og fantastisk gode! :nikker:


#4

Suppehue sa for siden:

Karbonadedeig, egg, hakket paprika, litt salt og pepper. Evt chili. Ikke så veldig spennende... Lager både karbonader, kjøttkaker, hamburgere og kjøttboller med den "oppskriften". De har kun forskjellig form. :knegg:


#5

Señora sa for siden:

Kjøttdeig, egenblandet tacokrydder, egg, fløte, løk. Alt blandes, stekes i meierismør.

Serveres med salat, jukseris/ris eller blomkålstappe/potetstappe.


#6

Tilde sa for siden:

Kjøttdeig
Potetmel
Hvetemel
Melk
Vann
Salt
Pepper

Bruner de på begge sider, og koker dem i sausen etterpå.

Karbonadene lager jeg med samme oppskrift, men har i litt mer væske + 1 egg.
Karbonadene stekes til de er gjennomstekte i vann og litt smør.


#7

Snuppa sa for siden:

Kjøttdeig/karbonadedeig
Litt potetmel
vann
salt/pepper
muskat
Ingefær

Alt på slump. Blir som regel veldig gode.


#8

Mrs. Longbottom sa for siden:

jeg lager skjelden kjøttkaker, men burgere lager jeg av karbonadedeig og kyllingkjøttdeig blandet sammen, med finhakket stekt løk og stekt bacon i. De blir superyummi!


#9

Cuyahoga sa for siden:

Elg, chilli og hvitløk*. :nemlig: Mor og svigermor kaller det blasfemi, jeg kaller det godt.

*Jeg tilsetter litt vann og griljermel, løk, salt, pepper etc også da.


#10

oslo78 sa for siden:

Bytt ut vann med melk så har du mine.


#11

Christa sa for siden:

Kjøtt
Litt most potet
En dæsj melk
Egg
Griljermel
Hvitløk
Hvitpepper
Bittelitt salt

Alt på slump og rør sammen.


#12

Snuppa sa for siden:

Her er vi allergivennlig....:jupp:


#13

Sundae sa for siden:

Jeg har akkurat spist elgkarbonader. Kjempegode.

Mitt triks er Meny. Tilbud på tjueni og nitti for en pakke. :nemlig:


#14

kamp sa for siden:

Kjøttdeig
Medisterdeig
Bacon biter
Løk
Salt

Formes til små kjøttkaker og steke si ovnen :)


#15

Fadese sa for siden:

Karbonadedeig
Væske: Vann, melk eller farris
Litt mel
Av og til et egg
Salt
Pepper
Noen dryss kanel (veldig godt!)
Ev litt annet krydder


#16

Nip sa for siden:

Sjelden lik oppskift men

karbonadedeig
gulrot, revet
finhakket løk og hvitløk
chili
egg


#17

Røverdatter sa for siden:

Litt forskjellig, men noe slikt:

Blander sammen:
Brødrasp
sennepspulver
malt muskatnøtt
1/2 ts bakepulver
salt
pepper
tørket persille

Heller over vann eller farris og lar det svelle

Rører inn:
Finhakket løk
egg

Og blander godt med karbonadedeig.


#18

Skremmern sa for siden:

Jeg bruker ca. matprat sin oppskrift.

Putter 1 karbonadedeig, litt salt, pepper, ingefær, 2 ss potetmel og 1, 5 dl melk oppi kjøkkenmaskina, og blander godt.

Steker de på middels varme (blir fort brent og ikke gjennomstekt), og har de oppi sausen og lar de koke der 5-10 min etterpå.


#19

Honda sa for siden:

Kjøttkaker: på Ica i sveige i form av kjøttbullar. :fnis:

Om vi lager hamburgere selv bruker jeg bare kjøttdeig, ostebiter,litt krydder


#20

Nextlife sa for siden:

Karbonadedeig
Revet, kokt potet
Revet løk
Fløteskvett
Salt, pepper, muskat


#21

Lavender sa for siden:

Karbonadedeig
Løk og hvitløk, stekt gylden for at de ikke skal stikke ut av bollene.
Persille
Grilljermel
Farris
Estragon eller muskat
Salt og pepper


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.