Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på ovnsbakte grønnsaker og rotmos

#1

Røverdatter sa for siden:

Det ønsker jeg meg. Fint hvis oppskriftene er uten frukt, paprika, sopp, squash og aubergine.

:vilha:


#2

Suppehue sa for siden:

Rotmos lager jeg på slump. Kutter kålrabi, gulrot og søtpotet i terninger og koker det mørt. Bruker stavmikseren og blander i melk/fløte, salt, pepper og smeltet smør. Blir bra hver gang, selv om mengdene aldri er like.:nikker:


#3

Neket sa for siden:

Sånn gjør jeg det også.

Ovnsbakte poteter/gulrøtter/pastinakker (på engelsk vis, så langt fra sunt, men kjempegodt):

Skrell poteter, del de i to. Kok de en liten stund, kanskje 7 minutter. Skrell gulrot og pastinakk, og del de i strimler. Hell vannet av potetene, sett lokket på gryta og rist løs til sidene på potetene blir litt most. Finn frem en langpanne, ha oppi en god dæsj med smør. Sett langpanna på plata til smøret smelter, ha oppi poteter, pastinakker og gulrot, og rist på plata så smøret blir jevnt fordelt. Litt salt og pepper oppå. Sett i ovnen på det antall grader som passer best i forhold til det andre som eventuellt måtte befinne seg der (det er ikke kjempenøye). La det stå en stund - kanskje en halvtime/40 minutter. Før du tar de ut, sett opp varmen til 230 grader i ca 5-10 minutter for å få skikkelig crispy poteter.


#4

Filifjonka sa for siden:

Sånn gjør jeg også. :) Bare at jeg smelter ikke smøret, det smelter av seg selv oppi de varme grønnsakene. Sellerirot er også veldig godt.



#6

Røverdatter sa for siden:

Takk for mange fine tips. :)

Spørsmål:

Hva er forholdet mellom fløte og melk?
Skal det stavmikses helt glatt eller blir det best om det er litt grovt?


#7

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns fløte er aller best, men bruker melk til hverdags for at det skal være litt lettere. :) Glatt eller litt grovt er smak og behag, jeg syns litt grovt er godt. Hvis jeg lager ren sellerimos liker jeg at den er helt glatt. Hvis det er poteter i så bruker jeg alltid bare manuell rotmoser og ikke stavmikser. Potetmos blir fort seig og limaktig med stavmikser.


#8

Neket sa for siden:

Jeg bruker som regel bare melk, fløte hvis vi tilfeldigvis har det i kjøleskapet, men da bruker jeg ikke melk. Jeg tar det på slums, en dæsj eller to. Jeg liker det best litt grovt, men det er jo en smakssak.


#9

Suppehue sa for siden:

Jeg liker det også litt grovt, og bruker bare en dæsj melk eller fløte. Kanskje en halv dl?
Potet må moses for hånd ja. :lært:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.