Paté, hvilken du vil. Legg biten på et salatblad, gjerne. Litt saus over av naturell youghurt og tyttebærsyltetøy. Desserter lager jeg sjelden. I dag skal vi ha jordbær med Jacobs (ferdig i butikken) vaniljesaus til. Tror noe fruktig, søtt hadde vært godt til slutt. Fruktsalat med en likør på?
Takker for tips:) Tenkte også på helnorsk tema, men er ikke noe glad i røkt/gravet laks:( Dessert må vi ha og det må være søtt, gjestene våre er noen ordentlige slikkmunner:)
Det er en svært kraftig hovedrett, så både forrett og dessert bør være av et lett slag.
Om jeg får kommmentere den hovedretten litt, så synes jeg den var litt ubalansert. To typer purè er ikke ikke en spesielt bra kombinasjon. I en slik rett bør man balansere alle smaker og teksturer, så jeg ville anbefalt å rett og slett ta vekk gulrotpurè og erstattet den med noe grønt, gjerne med litt bitterhet (rosenkål, grønnkål, savoykål e.l.).
Alternativt ville jeg byttet ut potetpurè med f. eks naturell potet eller pommes anna.
Jeg synes også det blir mye søtlig her, gulrotpurè, tyttebær og rødløkkompott), og gulrot kan med hell fjernes av denne grunn også.
Sorry, jeg vet at du ikke spurte om hovedretten. :sparke:
Til forrett ville jeg hentet opp noe fra hovedretten, f. eks sopp. Hva med en helt enkel rett med stekt sopp, stekte strimler av spekeskinke dandert på litt rød ekeblad og ringlet med god olje.
Til dessert ville jeg holdt meg unna kremdessert, hovedretten inneholder fløte både i saus og potet.
En slik rett kler godt en syrlig avrunding, nå er jo ikke appelsiner helt norsk da, men ville passet godt (lite syre ellers i måltidet). For eksempel appelsinfilèter kokt i krydderlake og servert med et godt dryss med ristede nøtter over.
Myke pepperkaker med blåmuggost og tyttebær- eller annet syltetøy. Fungerer best til dessert, men går også som forrett (da fortrinnsvis med tyttebærsyltetøy).
En enkel og god dessert er en syrlig sorbet av et eller annet slag. En raus kule av det med enten en god eplecider eller annet sprudlevann er både festlig, enkelt og veldig godt.
Gode matbutikker har gjerne noen som funker som er ferdig, ellers så er det nok ikke så vanskelig å lage selv heller.
Jeg bruker en italiensk fennikelsalat til reinsdyrkjøtt. Denne salaten er veldig lett å lage. Ta en stor hvit fennikel, skjær den i skiver slik du skjærer løk, husk å fjerne den ytterste tykke skallet, og deretter tilsett olivenolje, litt salt og masse pepper. Buon appetito!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.