Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forslag til forrett og dessert


#2

United sa for siden:

Paté, hvilken du vil. Legg biten på et salatblad, gjerne. Litt saus over av naturell youghurt og tyttebærsyltetøy. Desserter lager jeg sjelden. I dag skal vi ha jordbær med Jacobs (ferdig i butikken) vaniljesaus til. Tror noe fruktig, søtt hadde vært godt til slutt. Fruktsalat med en likør på?



#4

løve70 sa for siden:

Takker for tips:) Tenkte også på helnorsk tema, men er ikke noe glad i røkt/gravet laks:( Dessert må vi ha og det må være søtt, gjestene våre er noen ordentlige slikkmunner:)


#5

Mex sa for siden:

Forrett: Blomkålsuppe
Dessert: Sjokolademousse med vaniljesaus


#6

løve70 sa for siden:

Sjokolademousse var et godt forslag:) Det kan jeg lage dagen før også!


#7

Nextlife sa for siden:

Jeg støtter helnorsk tema.

Det er en svært kraftig hovedrett, så både forrett og dessert bør være av et lett slag.
Om jeg får kommmentere den hovedretten litt, så synes jeg den var litt ubalansert. To typer purè er ikke ikke en spesielt bra kombinasjon. I en slik rett bør man balansere alle smaker og teksturer, så jeg ville anbefalt å rett og slett ta vekk gulrotpurè og erstattet den med noe grønt, gjerne med litt bitterhet (rosenkål, grønnkål, savoykål e.l.).
Alternativt ville jeg byttet ut potetpurè med f. eks naturell potet eller pommes anna.
Jeg synes også det blir mye søtlig her, gulrotpurè, tyttebær og rødløkkompott), og gulrot kan med hell fjernes av denne grunn også.
Sorry, jeg vet at du ikke spurte om hovedretten. :sparke:

Til forrett ville jeg hentet opp noe fra hovedretten, f. eks sopp. Hva med en helt enkel rett med stekt sopp, stekte strimler av spekeskinke dandert på litt rød ekeblad og ringlet med god olje.

Til dessert ville jeg holdt meg unna kremdessert, hovedretten inneholder fløte både i saus og potet.
En slik rett kler godt en syrlig avrunding, nå er jo ikke appelsiner helt norsk da, men ville passet godt (lite syre ellers i måltidet). For eksempel appelsinfilèter kokt i krydderlake og servert med et godt dryss med ristede nøtter over.


#8

Lyppa sa for siden:

Jeg liker veldig godt vaniljeis med varme bær til dessert.


#9

Chretienne sa for siden:

Hva med blinis (russiske pandekaker, lidt mer salte en crepes eller vanlige pannekaker). Server med rogn av ymse slag, rømme og fin hakket røde løk.

Desserter er desverre ikke min sterke side :-/


#10

Madicken sa for siden:

Myke pepperkaker med blåmuggost og tyttebær- eller annet syltetøy. Fungerer best til dessert, men går også som forrett (da fortrinnsvis med tyttebærsyltetøy).


#11

løve70 sa for siden:

Tusen takk for mange gode forslag:)

Jeg hører på Nextlife og dropper gulrotpuréen. Tar noe grønt istedet.
Til forrett prøver jeg meg på kamskjell:

Desserten blir enkel; god vaniljeis med varme bær.


#12

Nextlife sa for siden:

Så bra :)

Lykke til med serveringen.


#13

løve70 sa for siden:

Takker:)

Håper det blir bra, har jo ikke lagd noen av disse rettene før....


#14

Synnemor sa for siden:

Det ser kjempegodt ut, heldige venner du har!


#15

Babe sa for siden:

Nam.

Hadde tenkt å foreslå kamskjell.

Is som dessert er en fin avslutning på et mektig måltid.


#16

mkj sa for siden:

En enkel og god dessert er en syrlig sorbet av et eller annet slag. En raus kule av det med enten en god eplecider eller annet sprudlevann er både festlig, enkelt og veldig godt.

Gode matbutikker har gjerne noen som funker som er ferdig, ellers så er det nok ikke så vanskelig å lage selv heller.


#17

lucaus sa for siden:

Jeg bruker en italiensk fennikelsalat til reinsdyrkjøtt. Denne salaten er veldig lett å lage. Ta en stor hvit fennikel, skjær den i skiver slik du skjærer løk, husk å fjerne den ytterste tykke skallet, og deretter tilsett olivenolje, litt salt og masse pepper. Buon appetito!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.