Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvorfor hever brødene for mye?

#1

Maxine sa for siden:

Jeg har en grunnoppskrift jeg følger til brødbaksten, som ofte hever seg litt for mye. Brødene hever plutselig for mye over kanten, og henger dermed ikke skikkelig sammen etter steking.. "Toppen" med skorpa deler seg lett fra det som har vært i selve formen.. Jeg bruker like mye væske hver gang, og har samme konsistens på deigen, men noen ganger hever de for mye på for kort tid..

Hva gjør jeg galt? MÅ jeg bruke mye mer mel, så deigen blir fastere, og dermed får tørrere brød? Mindre gjær? Dagens bakst er jo like luftige som kjøpebrød, og mye bedre på smak... Spør guttungen, han spiser ikke andre brød, selv om mine innimellom deler seg litt når man får skjært i skiver :sukk:


#2

Molly sa for siden:

For mye gjær kanskje?


#3

Isbjørn sa for siden:

For varmt? For mye væske? For lenge heving?


#4

Kims sa for siden:

For høy temperatur, kanskje?


#5

allium sa for siden:

La dem heve en god stund før du baker dem ut, og snitt overflaten rett før de går inn i ovnen.


#6

Darth sa for siden:

Jeg vil tro du kanskje hever litt for lenge?


#7

Nera sa for siden:

Det samme skjedde meg, og jeg reduserte gjærmengden kraftig, og bruker i tillegg kaldere væske og lengre tid til hevingen. Resultatet blir mer normale brød, som i tillegg henger mye bedre sammen etter å ha vært frosset. Nå bruker jeg kanskje 1/4-1/3 pakke tørrgjær til to store brød, mot 1 pk tidligere. Planen er å redusere ytterligere, og heller heve deigen over natten.


#8

Malus sa for siden:

Jeg ville prøvdå redusere gjærmengden. Vet ikke om grunnoppskriften er doblet, men i så fall så skal man vistnok ikke helt doble gjærmengden .


#9

Maxine sa for siden:

Hever definitivt ikke for lenge, for de blir plutselig bare for høye.. Væsken er ikke for varm, jeg har som regel nesten litt for kald væske..

Men, mulig jeg må prøve å kutte ned på gjærmengden, og se om det hjelper..


#10

Maxine sa for siden:

Men det er litt rart at jeg bruker samme oppskrift hver gang, og det er bare noen ganger hever de veldig fort og mye..... Tror jeg får begynne å sjekke tempen i rommet, og på væsken i deigen, og føre statistikk.. :blond:


#11

Fintdethei! sa for siden:

Kanskje gå og legge seg når man leser "hvorfor heve øyebrynene"


#12

Isbjørn sa for siden:

Det var tempen i rommet jeg mente og ikke tempen på vannet ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.