Jeg har en grunnoppskrift jeg følger til brødbaksten, som ofte hever seg litt for mye. Brødene hever plutselig for mye over kanten, og henger dermed ikke skikkelig sammen etter steking.. "Toppen" med skorpa deler seg lett fra det som har vært i selve formen.. Jeg bruker like mye væske hver gang, og har samme konsistens på deigen, men noen ganger hever de for mye på for kort tid..
Hva gjør jeg galt? MÅ jeg bruke mye mer mel, så deigen blir fastere, og dermed får tørrere brød? Mindre gjær? Dagens bakst er jo like luftige som kjøpebrød, og mye bedre på smak... Spør guttungen, han spiser ikke andre brød, selv om mine innimellom deler seg litt når man får skjært i skiver :sukk:
Det samme skjedde meg, og jeg reduserte gjærmengden kraftig, og bruker i tillegg kaldere væske og lengre tid til hevingen. Resultatet blir mer normale brød, som i tillegg henger mye bedre sammen etter å ha vært frosset. Nå bruker jeg kanskje 1/4-1/3 pakke tørrgjær til to store brød, mot 1 pk tidligere. Planen er å redusere ytterligere, og heller heve deigen over natten.
Men det er litt rart at jeg bruker samme oppskrift hver gang, og det er bare noen ganger hever de veldig fort og mye..... Tror jeg får begynne å sjekke tempen i rommet, og på væsken i deigen, og føre statistikk.. :blond: