Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Makroobjektiv til Nikon D40?

#1

kiki sa for siden:

Er det noen som vet hvilket makroobjektiv jeg kan ha til et Nikon D40? Jeg må vel ha et objektiv med en slags motor inni? (Jeg har jo ikke helt peiling, men husker jeg måtte det da jeg kjøpte 50mm-objektivet. :p)

Og hva er egentlig kjekkest å ha når jeg har et 55mm f/1.4 (som jeg elsker), et 20-55mm og et 50-200mm; Makroobjektiv eller vidvinkelobjektiv? Jeg tar mye naturbilder, men synes det ser veldig kjekt ut å prøve seg på detaljbilder, som jo vel er det en bruker makroobjektiv til?


#2

Crimina sa for siden:

Du har jo allerede et makroobjektiv. :) Det som er 55 mm. :) Jeg ville kanskje gått for et teleobjektiv, eller vidvinkel. Da anbefaler jeg et som er 10-20 mm. :) Eller teleobjektiv som er 200-400 mm f.eks..

Jeg har ikke så mange anbefalinger til Nikon dessverre, jeg bruker Canon selv. Men de selger jo ofte de samme merkene, og jeg kan anbefale et Sigma objektiv med tanke på vidvinkel i alle fall. Sigma lager bra objektiver, til en ok pris. Og de selger både til Nikon og Canon. Japan Photo har ofte gode tilbud på objektiver.


#3

kiki sa for siden:

Takk for svar! Jeg har jo tydeligvis ikke så mye peiling. :humre: Men jeg elsker å fotografere, og lærer stadig noe nytt.

Jeg tenkte på sånne objektiver en kan ta dråpebilder med f.eks, og skikkelig nærbilder av innsekter o.l. Er det ikke det som kalles makroobjektiv?

Det er jo litt begrenset utvalg av objektiver til D40, siden det ikke har motor inni. Men jeg har ikke råd til nytt kamera med det første. :p


#4

Crimina sa for siden:

Jo, det er det som kalles makroojektiv ja. Men slike bilder skal du kunne ta med ditt 55 mm f/1,4. Det er jo et ganske bra objektiv som du kan bruke i ganske dårlig lys. Så jeg synes ikke du trenger et bedre et. ;)

Men vidvinkel er utrolig kjekt. Da må du har 10-20 mm. :)


#5

Crimina sa for siden:

denne siden kan du se noen av mine macrobilder. :) Jeg bruker et 50 mm macroobjektiv. Jeg elsker å ta dråpebilder bl.a.


#6

kiki sa for siden:

Flotte bilder!

Hm, da må jeg teste ut det objektivet jeg allerde har litt mer. :D


#7

Hjertensfryd sa for siden:

Eg sniker meg inn med eit spørsmål eg og. Har fått i oppdrag å finna ut kva som er det beste macro objektivet til Nikon D40. Eventuelt kva nikon kamera som er det beste på markedet akkurat no. ( pappa er litt galen når det kjem til bursdagspresangar til mamma )


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.