Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har du bygget hytte?

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Vi har kommet over en tomt vi har litt lyst på. Det er opplegg for vann og kloakk og sånt, og skal være en grei tomt å bygge på. Det jeg lurer på er hvor mye man må regne med at det koster å sette opp en hytte. Ikke noe fancy greier, en helt enkel hytte ved sjøen. Rundt 65 kvm kanskje.

Vi kan gjøre mye selv, som nok vil hjelpe på budsjettet. Men hva er det fornuftig å tro at noe slikt koster? Noen som har peiling?

Dette er absolutt ikke noe vi er i ferd med å begynne på altså. Det er på drømmestadiet. Vi skal antakeligvis reise ned og besiktige tomten neste helg. Vi drømmer begge om hytte ved sjøen, så nå er det vel på tide å gjøre noe med det.


#2

Pepper Lemon sa for siden:

Er det virkelig ingen hyttebyggere på FP? :skeptisk:


#3

Kula sa for siden:

Vi skal bygge på hytta i sommer. Men vi har vel ikke regnet så nøye på hva det kommer til å koste. Men snekkeren skulle ha rundt 40.000 for å sette opp bygget. Ferdig panelert ute, og med vinduer og dører. så gjør vi resten innvendig selv.

Vi har også fått alle materialene til reisverket av min bror. Han har hentet ut tømmer i skogen sin, og fått dette skjært i forskjellige dimensjoner.

Vi skal bygge på rundt 40-45 kvm. Vi har vel røfflig regnet med 150.000 vi da. Men inne tenker vi å ta ting etterhvert.

I løpet av denne uken skal vi rundt og se på annekser. Vi må ha opp ett nytt skjul, da skjulet som er i hytta i dag vil bli innlemmet i selve hytta. Da er det greit å kjøpe ett ferdig anneks på 15 kvm og bruke til skjul. Hurra, plass til ved og utemøbler.



#5

Adrienne sa for siden:

Jeg er skikkelig :lalala: i forhold til hva det koster å bygge hytte. Vi er nemlig i planleggingsfasen av en hytte nå, og for å få den størrelsen vi ønsker og det utseende vi vil ha så kommer det nok til å koste litt. Men dersom du går inn på www.hytte.no/hytteprodusenter.html[url="http://www.hytte.no"][/url] så er det linker til mange hytteprodusenter. Der kan du bestille kataloger med prisoversikt etc. Flere av produsentene opererer også med ulike priser avhengig av hvor mye en skal bidra med av egeninnsats.



#7

Kula sa for siden:

Nei vi tegnet selv vi. Det var i grunn ikke så veldig vanskelig. VI tegnet råskisse, og fikk svigerfar til å tegne den "orn'tlig" på milimerterpapir.

Vi har bygget påbygget i vinkel på eksisterende hytte, og har flyttet stue og kjøkken inn i påbygget. Greit å få alle soverom (4 stk) i egen "avdeling) Vaskerom/tørkerom får vi også. Og DET skal bli deilig.

Vi har ikke satt noe spesielt tidsaspekt på prosjektet vårt. Men jeg regner med at mye er gjort innen senhøstes. Jeg har en svigerfar som blir pensjonist i sommer, og en svigermor som allerede er pensjonist. Og det ELSKER å pusle og holde på med slike ting. Jeg regner derfor med at de tar ting innvendig etterhver for oss. :knegg:


#8

Kula sa for siden:

Men vi venter jo fremdeles på skriftlig godkjennelse fra Teknisk Etat da. Selv om vi har fått muntlig godkjennelse, så skal vi nå ha det skriftlig før vi setter i gang.


#9

Adrienne sa for siden:

Vi har ikke helt bestemt oss for hytte enda, vi holder på med å kontakte ulike leverandører for å få tilbud på den type hytte vi har lyst på. Men vi kommer til å ha det på plass før sommeren, tenker jeg. Først da kommer jeg vel til å få et inntrykk av hvor mye det kommer til å koste. Men at det blir mer enn jeg liker er det ikke tvil om. Vi har råd til det, det er ikke det, men jeg er en smule feig når det gjelder å ta økonomiske risikoer.

Vi skal ikke bygge før til neste år, vi holder på å spare opp litt penger først, samt at svigerfar har lyst til å hjelpe til og han pensjonerer seg til neste år. Men det blir noe a la denne: www.dhh.no/02_undersider/hytte/vagastugu.html. Vi skal bygge på fjellet, og vil ha en skikkelig fjellhytte.

Vi kjøpte tomt for et par år siden, og har nå endelig fått betalt ned både tomten og nesten alt av avgifter for tilknytning til vann, strøm og kloakk.


#10

Gaia sa for siden:

:abonnerer:

Vi er foreløpig bare i planleggingsfasen - dvs. vi planlegger kjøp av tomt, det er bare å bestemme seg for hvor (og det er jammen enklere sagt enn gjort).

Spørsmålet er jo (som alltid) hvor mye det vil koste. Jeg vil helst ha på fjellet, i nærheten av gode langrennsløyper og godt turterreng om sommeret.


#11

Ru sa for siden:

Mine foreldre bygget hytte for noen få år siden, jeg vet de så på både solhytten og blink hytte, men jeg husker ikke hva de endte opp med.
De har stort sett bygget den selv, den var byggesett og familien er full av håndverkere. ;)
Hva prisen kom på aner jeg ikke.


#12

Ingrid-lille sa for siden:

Vi er i hytte-bygge-prosessen. Bygger modulhytte. :lat:

Inklusiv tomt, veiopparbeiding, ekstra isolasjon i veggene (15 cm i stedet for 10), ekstra vinduer, strøm og vanntilkobling, ekstra finesser og alt snekkerarbeid gjort av snekkere og rørarbeid av rørlegger, :enda mer lat:, har vi et budsjett på 1.5 million. Det greier vi å holde.

Vi har ei rana-hytte med ekstra glassfasade i front og stor badestamp ute.

Modulhytte er dyrere å bestille, men for oss lønner det seg i forholdt il pre-cut ettersom du da er avhengig av å ha arbeidsfolk lengre.

Et lite tips er dessuten å søke om bolig, ikke bare fritidshus, for da slipper du å betale for transformator i forbindelse med strømtilkobling fra kraftselskap. :erfart: En slik transformator koster for 250.000 kroner.


#13

Adrienne sa for siden:

Som sagt: :lalala:


#14

Ingrid-lille sa for siden:

Jeg sier bare :blånn:


#15

trøtt sa for siden:

Vi holder på med hyttebygging, men helt ærlig så er jeg ikke helt inne i alle detaljene siden det er kjæresten min sitt prosjekt (påbegynt før vi ble sammen). Hytta blir mye større enn det dere har tenkt dere og veldig mye skal gjøres selv. Grunnmuren, sprenging av tomt osv er gjort før snekkeren kommer. Han har fått en mnd på seg til å gjøre så mye han rekker, det han ikke rekker skal samboeren min gjøre selv. Hytta kommer nok på godt over 1 mill, men det skal da deles på to familier.

Hytta til naboen der ute kom på 750 000 mesteparten inkludert, gjort av snekker. Tror den er på ca 100kvm, men der sto grunnmuren fra før. Snekkeren holdt på i 2mnd.



#17

Kula sa for siden:

Må du betale for trafo??? Hvorfor det??


#18

Ingrid-lille sa for siden:

Vi må ikke betale for strømtilkoblingen nei, fordi det er søkt om bolig, ikke fritidshus. Her kan man risikere å betale for strømtilkoblingen fra kraftselskapet dersom det er til hytte/fritidshusformål. Det måtte nabohytten.


#19

Ingrid-lille sa for siden:

Jeg tenkte ikke på at det var sørlandet det var snakk om i forhold til boplikt og sånne problemer. Vi har en sjøtomt, men hytta er på en brink ovenfor strandlinja, i meter utgjorde det nok til at vi får bygge der.

Modulhytte er ferdige moduler som kommer fra hytteprodusentene. Det er også mulig å bestille egne spesielle hytter som ferdige moduler. Da snekrer de hytteveggene ferdig på fabrikk og ferdige vegger fraktes til tomta og settes opp på mye kortere tid enn en såkalt pre-cut-hytte, at bordene er kuttet til slik lengde de skal være.

Dyrere, men det går mye raskere å sette opp hytta.

Her er forøvrig vår tomt. :glis:
Vi blir å bygge frempå brinken. Prøvde finne bilde av hytta, men det var jaggu ikke enkelt.



#21

Veronal sa for siden:

Hva med grunnarbeider, støpearbeider og overflatearbeider (gulv, vegger, tak)? Er det innlagt vann og behov for våtromsarbeider også? Er disse tingene inkludert i "900' ferdig montert". Er prisen du har fått oppgitt indeksregulert? (Prisen på trelast har steget fryktelig mye.)


#22

Ingrid-lille sa for siden:

Veronal: slike ting har en lei tendens til å komme i tillegg.


#23

Veronal sa for siden:

Er i innspurten på husbygging nå så jeg vet hvordan slike budsjetter ser ut, men det er kanskje ikke like ekstremt for hytter? :knegg:


#24

Adrienne sa for siden:

Som oftest er disse modulhytteneprisene basert på at man har gjort grunnarbeidet selv, så det kommer nok i tillegg til prisen. Elektriker- og rørleggerarbeid er også gjerne slike ting som kommer utenom.

Heldigvis er min mann en excel- og budsjettfrik, som har drevet med innkjøp i mange år, så jeg tipper at han kommer til å ha god kontroll på alle utgifter.


#25

Adrienne sa for siden:

Et annet problem som har dukket opp i forbindelse med hyttebygging nå i det siste er at enkelte hytteleverandører har opptil 1.5 års ventetid på levering. Så man skal planlegge godt og ha orden i kontrakt etc. når man bygger hytte.


#26

Ingrid-lille sa for siden:

Et vennepar av oss skulle bygge hytte, i hyttebyggefelt. De ønsket litt spesielt ut over det vanlige på hytta og ferdig oppsatt hytte, med diverse spisfindigheter og spesielle greier, kom hytta komplett på 2.3 millioner kroner. Og hytta er ikke sinnsykt spesiell heller. Det er en kataloghytte med noen endringer på. :dåne:


#27

Veronal sa for siden:

:fnise: Håper komforten er proporsjonal med prisen.


#28

Kula sa for siden:

Men det ER ikke vanskelig. Sier jeg som bare har sagt hvordan jeg vil ha det. :knegg:



#30

Milfrid sa for siden:

Vi har bygget hytte, ferdig for 1 år siden. Vi betalte 1.45 for hytta, så ble det ca 50.000 ekstra for alle de endringene vi ville ha inn i forhold til det som var standard (kjøpte ferdigprosjektert hytte).

Hytta vår er ca 85 m2 i grunnflate og ser sånn ca slik ut (dvs ikke helt lik, men liknende, og ligger på fjellet:

blinkhus.no/wsp/blink3/frontend.cgi?func=catalog.list&table=CATEGORY&func_id=204&template=catinfo&catup=21000&catnu=204&path=fjell&title=P947

Vi er kjempefornøyd med hytta, og den ligger på Drømmetomten for oss også. Vi lette etter hytte ved sjøen i årevis, og ved en ren tilfeldighet havnet vi på fjellet for å se på noen hytter der. Fant Tomten med stor T og brukte en uke på å bestemme oss for at det var der vi ville være...

Ps! En nabohytte, prik lik oss, bare ca 10 m2 mindre ble nettopp solgt for 700 000 mer enn vi ga for vår for nøyaktig et år siden. Det var ikke så trist, selv om vi ikke skal selge :D .

Lykke til med hyttebyggingen!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.