Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på ostekake

#1

Crimina sa for siden:

Ja, jeg vet jeg kan søke etter oppskrift, både her inne og på Google. :D Men poster en tråd og håper noen vil dele en god oppskrift. Jeg har frem til nå kjøpt Toro Ostekake, de som er sånn halvferdige. Men det må da gå an å få til å lage ei kake fra bunnen av også. :) Toro sin er ganske god, men Møllerens var ekkel.


#2

polarjenta sa for siden:

Nessie har lagt ut en oppskrift på en ostekake som er veldig god( og enkel), det er av den typen som skal stekes da. Du finner den i oppskriftsforumet :)


#3

Filifjonka sa for siden:

Det er veldig enkelt og mye bedre å lage selv! :) Fins egne tråder her inne, jeg vet jeg har lagt ut min oppskrift som er eksperimentert frem og veldig god. Får ikke søkt fra iPhone men den er her et sted.


#4

Fadese sa for siden:

Jeg synes egentlig at den mest vanlige er den aller beste.

1/2 pakke Digestive kjeks (sånn cirka) knuses
ca 100 gram Bremykt smeltes
--> røres sammen og trykkes ned i en springfom. Du kan også ta ut bunnen og sette springformen direkte ned på kakefatet du skal servere på. Pass bare på at bunnen går så høyt opp at ostekremen ikke renner ned til bunnen. Avkjøles i kjøleskap.

1 pakke fløte piskes og piskes lett sammen med:

  • 1 boks rømme
  • 200 gram Philadelphia naturell
  • 1 pakke sitrongele tilberedt med halv mengde væske (avkjølt, men ikke stivnet)
  • Ca 120 gram (2 dl) melis

Avkjøles.
Pynt med rødt gelelokk (rødgele tilberedt med halv mengde væske) eller sitronmelisse.


#5

Stjerneskuddet sa for siden:

Støtter Fadese sin oppskrift, den har jeg laget i alle år... Men jeg har ikke melis i. Og jeg bytter litt på hva slags kjeks jeg har i. Digestive, Bixit, Gjende.... Godt å riste kjeksen i tørr panne først også.


#6

Filifjonka sa for siden:

Min ligner veldig på denne, men jeg har litt mindre melis og i tillegg litt presset sitron i.


#7

Erica sa for siden:

jeg lager også en som ligner fadeses sin, men jeg bytter ut gele med 6-7 gelatinplater og bruker frukt istedet. Feks så kjøper jeg en pose med frosne bringebær som jeg tiner og kjører i foodprosessoren sammen med melis. Har dette i kaka. Synes dette gir en bedre smak enn gelesmaken.


#8

Nessie sa for siden:

Denne er god. :nam:

Men stek den nederst i ovnen. Ikke i midten.


#9

polarjenta sa for siden:

Jepp, den var det jeg mente :)


#10

Crimina sa for siden:

:blomst: Tusen takk. Skal prøve meg til helga.


#11

ItsOnlyMe sa for siden:

Funker det med light ost?? finner ikke annet på butikken...


#12

M&amp;M sa for siden:

Jeg kjenner som regel at det er rømme i ostekaker, og takler ikke helt den smaken; så jeg lager denne som jeg selvfølgelig synes er verdens beste!
NB! Den lages "omvendt" i denne type former, men du kan selvsagt lage bunnen først;

Ingredienser:
Gelelag på toppen:
1 pk. boysenbær gele (evt. bringebær)

Ostemasse:
1 pk. sitron gele
1 pk. philadelphia naturell ost
5 ss. sukker
5 ts. vaniljesukker
5 dl. kremfløte

Bunn:
1 pk. digestive kjeks (400 gr)
200 gr. mykt smør

Fremgangsmåte:
Lag boysenbær geleen som anvist på pakken, og hell over i formen. La dette stivne i kjøleskapet før du går videre.

Lag sitron gele som anvist på pakken, men bruk bare 2,5 dl vann. Sett dette til avkjøling mens du lager ostemassen.

Bland sammen philadelphia ost, sukker og vaniljesukker i en bolle, og hell over kremfløten. Visp alt til kremkonsistens, og bland inn den avkjølte sitron geleen. Hell blandingen over den stivnede boysenbær geleen i formen og la det stivne i kjøleskapet.

Knus digestive kjeksene i foodprocessoren, og ha i det myke smøret. La foodprocessoren gå til alt er blandet, og legg kjeksblandingen over den stivnede ostemassen i formen. Klapp massen på plass med en slikkepott, og sett formen tilbake i kjøleskapet til smøret i kjeksbunnen stivner.

Nå er kaken ferdig og klar til å hvelves over på et fat. Ha varmt vann i kjøkkenvasken, og dypp formen nedi i maks. 3 sekunder. Legg fatet over formen, og snu rundt. Dersom kaken ikke slipper med en gang, kan du holde fingrene mellom formen og fatet og riste litt på skrå, slik at vakuumet slipper, og voila så er kaken klar for servering.


#13

Stjerneskuddet sa for siden:

Jeg har ofte laget med light ost. Lettrømme bruker jeg alltid...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.