Admini ønsker seg så veldig fiskegrateng, og jeg kan godt lage det, men jeg orker ikke å prøve meg frem og så risikere å bomme med en såpass tidkrevende rett, så jeg har lyst på en utprøvd en, om noen har.
(En saus kan en liksom kaste, og så lage ny på fem minutter, eller hvertfall kunne spise resten av måltidet, men i en grateng, så må man enten spise hele, eller ikke. )
400 g torsk
90 g glutenfri makaroni (ukokt)
80 g mais
80 g løk
40 g purre Hvit saus
40 g melkefri margarin
40 g hvetemel eller glutenfritt mel
4 dl rismelk og vann eller melk
1 dl Odense Erlet/havrefløte
ev. 2 egg (kan sløyfes)
Slik gjør du
1.Trekk torsken i ca. 10 minutter i lettsaltet vann.
2.Kok makaronien etter anvisning på pakken.
3.Kutt opp torsk og grønnsaker.
4.Smelt smør og rør inn melet. Tilsett melken og la det koke i ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
5.Ta evnt. Kjelen av platen og avkjøl sausen noe før eggene røres inn.
6.Ha torsk og grønnsaker i kjelen og rør godt før alt helles i en godt smurt ildfast form.