Hyacinth sa
for 14år siden:
Har:
-2,85 kg hel Hå-kylling som MÅ stekes i dag
-krydder, tørkede urter, men ikke ferske
-hvitløk
-smør
-sitroner
-løk, paprika, purre, gulrøtter
-poteter og 2 søtpoteter
Hva gjør jeg? Og på hvor mange grader og hvor lenge?
Maten skal spises klokka 16.
Ciela sa
for 14år siden:
Lager en variant av denne , Setter alt i ovnen og tar ut når dere skal spise ?
lupusmamma.blogg.no/1264757212_29jan2010.html
Gni skinnet inn med litt smør , urter og hvitløk , legge grønnsaker i bunnen , sette i ovnen på 150 grader og glede deg til middag +
Hyacinth sa
for 14år siden:
Takk! :-)
Min kylling er ikke frossen og jeg synes det er litt vanskelig å vite hvor lenge den skal steke?
Ru sa
for 14år siden:
Den stekes til det renner klar væske ut av den når du stikker den med kniv i låret. :værsågod:
Hyacinth sa
for 14år siden:
Ru sa:
Den stekes til det renner klar væske ut av den når du stikker den med kniv i låret. :værsågod:
I know, men betyr det at jeg er pukka nødt til å ta den ut av ovnen, åpne lokket og sjekke?
-ea- sa
for 14år siden:
Jeg ville satt den på 120 grader i tre-fire timer. I min ovn ihvertfall. Og nei, jeg sjekker aldri underveis.
Kortere tid ved varmere ovn.
Jeg mener å ha lagt inn oppskriftstråd her en gang, prøv å google leirgryte og se om du finner noe - har litt travelt akkurat nå.
Ru sa
for 14år siden:
1 kg tok omtrent halvannen i gamle ovnen vår. :bidrar:
Hyacinth sa
for 14år siden:
Tusen takk! Jeg satser da på ca 150 grader, muligens 180, i et par timer, kanskje 2 1/2 ved 150. Jeg gidder ikke sjekke. :lat:
Shane sa
for 14år siden:
200-225 grader i to timer!
Ru sa
for 14år siden:
Shane sa:
200-225 grader i to timer!
Det er da alt for mye i leigryte? Det skal ta tid der, det er da den blir saftig og god.
Hyacinth: Du skulle søkt på Google. Og funnet din egen tråd. :knegg:
www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=65873
Shane sa
for 14år siden:
Ru sa:
Det er da alt for mye i leigryte? Det skal ta tid der, det er da den blir saftig og god.
Jeg pleier å la ovnen stå på 200 - 225, ifølge oppskriftboka som fulgte med gryten :nikker: Men sikkert ikke dumt å ha lavere temperatur og la den stå enda lenger.
-ea- sa
for 14år siden:
Leirgryte har jeg på maks temp 180 grader, helst bare 150.
Frøydis sa
for 14år siden:
Jeg setter leirgryta i kald ovn på 200 grader og lar den stå i to timer. Var det som sto på de fleste oppskriftene i oppskriftsheftet som fulgte med.
Hyacinth sa
for 14år siden:
Haha! 😄
Den står i ovnen nå. Det lukter litt snålt, det må jeg si. Men det bør bli godt. Skal ha mashed potatoes a la nigella til.