Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ostekaken ble en fiasko

#1

Ibidelma sa for siden:

Fikk et tips av svigermor om å lage kaken direkte på glassfat, bare med kakeformen rundt. Så jeg gjorde et forsøk på det ikveld (skal på besøk i morgen).
Alt ser fint ut, helt til jeg skal helle over ostemassen og det bare renner mye masse gjennom en ujevn sprekk i kjeksbunnen. Kjempekoselig :mad:
Skal aldri følge svigermors råd igjen :sta:
Den delen av kjeksen som fikk ostemasse gjennom seg er jo veldig myk nå.
Tror dere at den er spisende her hjemme? Har uansett satt den i kjøleskapet og begynt på en ny ostekake, DIREKTE i kakeformen :smart:


#2

Siwa sa for siden:

Selvfølgelig er den spisende :jupp:
Indigrensene er det jo ikke noe galt med, bare sammensettingen :fnise:
Jeg vill heller IKKE hørt på svigermor mere :knegg:


#3

Ibidelma sa for siden:

Det lønner seg å stole på seg selv når det kommer til kjøkkenvaner.
Svigermor skal få seg en telefon imorgen, tror jeg skal be om erstatning for den ødelagte kaka :knegg:


#4

Nenne sa for siden:

Jeg gjør alltid slik som svigermoren din og har aldri hatt problemer med det.


#5

TheVoice sa for siden:

Jeg gjør det alltid sånn og har aldri opplevd det du skriver :vetikke: Tror nok du hadde max uflaks :)


#6

Siwa sa for siden:

Det må jeg virkelig si meg enig i ja :dulte:

Lykke til med tlf til svigermor :knegg:


#7

Apple sa for siden:

Klart den må spises!:D Men kjedelig når det ikke blir som man hadde tenkt.


#8

Tuppen sa for siden:

Jeg lager også alltid ostekaken rett på fatet. Det går helt fint.
(Hvis jeg ikke regner med sist gang - da brukte jeg hurtiggelè istedet for vanlig gelè. Det var ingen suksess, men det er en annen diskusjon)


#9

GinaK sa for siden:

Hmm. Jeg lager også ostekake rett på fatet og det har alltid funket.. Du var nok veldig uheldig med sammensetningen.


#10

Mei sa for siden:

Jo den var fantastisk :hjerter:.Storebror snakker enda om den.


#11

Ullsokk sa for siden:

Jeg lager også alltid ostekake rett på fatet uten problem. Må bare trykke den godt ut i kantene så forma blir tett.
Hvordan får du av bunnen på springforma hvis du lager den sånn? Serverer du med bunnen på?


#12

Lykken sa for siden:

Jeg synes ikke du skal halshogge svigermoren din for det tipset, det er en vanlig måte å gjøre det på, enklere. Jeg har heller ikke hatt problemer med det.


#13

mettepia sa for siden:

Kaka smaker nok godt fordet den.:D

Når det gjelder og bake ostkake så holder jeg meg til det som funker for meg og det er er og ønske meg den laget av min svigerinne for denne kaka er det hun som vet best:ja: og den smaker nyyyydelig.


#14

Nessie sa for siden:

Kjøp deg "bake it easy" form! :highfive:


#15

Lykken sa for siden:

Ikke sant de skal tåle 225 grader i ovnen? Min sprakk nemlig...


#16

Filifjonka sa for siden:

Jeg lager alltid ostekake i springform, og det er null problem å få den over på serveringsfat. Løsner den bare fra bunnen med en lang kniv, og så sklir den lett over på fatet.


#17

Nessie sa for siden:

Veldig viktig at man IKKE setter inn rista den skal stå på før man setter inn forma.
Da sprekker den.


#18

Lykken sa for siden:

Aha, nå husker jeg jo ikke, men det er fullt mulig jeg gjorde. Da har jeg forklaringen. Kanskje jeg burde begynne å lese bruksanvisninger. ;)


#19

Ibidelma sa for siden:

Det var kjeksbunnen som ikke var godt nok tett ja. Ostemassen var det ikke noe i veien med =) Jeg klarte sånn halvveis å berge kaken (men med noe myk bunn enkelte plasser der kjeksen røk og massen fylte opp), men laget likevel ny siden den skal ut av huset :)
Når jeg lager i formen så legger jeg bakepapir i bunn, så drar jeg kaken over på tallerk og skjærer av kantene på bakepapiret.


#20

Ru sa for siden:

:dulte:
Det gjør jeg også, det går så det suser.
(Jeg smører selvsagt formen litt først.)


#21

Niobe sa for siden:

Signerer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.