Jeg har hevet meg på vafler, etter mange år hvor det var nesten umulig å lage de, på grunn av dietter.
Den første røren jeg lagde ble noget heftig, seks egg, havregryn, farris og grovbakstmel ble til 6 vafler.
Nå tror jeg at jeg har en litt bedre blanding, men hvor flytende skal egentlig vaflene være?
Og, for barn som ikke spiser melkeprodukter, så må det da være bedre å spise vafler til lunsj, med egg i, enn skiver med smør og et eller annet kjøttpålegg? Som en variasjon?
I går lagde jeg vafler med mango/eplejuice og axa havregryn med eple og kanel oppi, i tillegg til standardoppsettet, det var så det nesten ble julestemning.
:skeptisk:
Jeg har jo bestemt meg for å ta det viktige skrittet og kjøpe meg vaffeljern. Om et halvt års tid. Jeg må bare la beslutningen modnes litt først.
Men hvis det skal være slik at vafler ikke er vafler, så tror jeg jeg må bruke enda litt lengre tid på prosessen.
Hva skjedde med de vanlige oppskriftene som selv en kjøkkenidiot kunne fikse? :skeptisk:
Jeg lager grove vafler, og poden får med seg i matboksen.
1½ dl hvetemel 1 1/2 dl grovt mel (jeg bruker ofte sammalt rug) 1 dl havregryn
½ ts salt
½ ts bakepulver
4 dl melk
2 stk egg*
2 ss smeltet smør
Gjerne litt kardemomme.
Jeg lager grove vafler av egg, melk, hvetemel, havregryn, grovt sammalt og kesam. De blir helt supre, men det hjelper jo ikke hvis man ikke skal ha melk.
Jeg har pleid å bare bytte ut melk med havremelk og smør med blå melange. Har oppi 4 egg kansje, 2-3dl havregryn, 1l melk og mel til røren blir litt halveis muffinrøre kansje? Tynnere røre på pannekaker enn vaffler. Litt bakepulver og vaniljesukker pleier jeg vel og å ha i.
Kan du legge inn en t-skje oppskrift ?Hvor mye av hvert ?
apan sa:
Jeg lager grove vafler av egg, melk, hvetemel, havregryn, grovt sammalt og kesam. De blir helt supre, men det hjelper jo ikke hvis man ikke skal ha melk.
Sånn gjør jeg også, jeg knuser havregrynene litt i nevene sånn at de lettere løser seg opp. Mannen er innbitt motstander av havregryn i vaflene, men jeg gjør det allikevel, og han hiver innpå,så jeg regner med han liker det.
For oss er vafler en slags krysning mellom kaker og mat. Litt usunn lunsj kanskje. Vi spiser med rømme, syltetøy eller brunost.
De blir jo bedre med hvetemel og sukker enn med grovbakst og fri for søtstoff. :sparke:
Tante sine glutenfrie vafler hvor melka er erstattet av komboen eplejus og farris bruker å være rimelig gode. Min kresne fetter, tantes sønn, har ikke avslørt "jukset".
Jeg synes nesten alle vaffeloppskrifter fungerer jeg da :P Alle blir forskjellige på sin måte, men de blir fine i vaffeljernet :P
kjernesunne - disse er ganske tørre og kompakte, sønnen min liker de som mat, men det er ikke som "kosevafler" (som fortsatt er grove og uten sukker, men med melkeprodukter) :)
Jeg lager stort sett vafler uten sukker, og ungene spiser og er fornøyde, selv syns jeg de er gode. Men jeg tror jeg skal prøve apan sin oppskrift sånn etterhvert, de så veldig gode ut.
Det spørs om man skal lage VAFLER eller som man skal lage vafler...
VAFLER er en boks rømme, mange egg, masse smør, sukker (ikke nødvendigvis så masse), hvetemel og muligens en dæsj vann eller melk for å jevne ut m den ble tykk. Liker ikke veldig tykke vafler... Og de må være sprøstekt...
Har planer om lunsjvafler, men lunsjmuffins ble ikke tatt vel imot så mistet piffen litt...
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.