De rimeligere er gjerne selve bollen et fryseelement som må stå i fryseren et visst antall timer før du lager. Det fins også maskiner som selv lager kulda du trenger,men da er vi i en helt annen prisklasse.
Jeg har i årevis brukt en "no-brand" maskin med stort hell. Viktig å vurdere hvor stor bolla er, de rimeligere lager ofte relativt lite is pr. gang.
Jeg har en enkel fra Phillips også, hatt den noen år. Den er helt grei, klarer is nok til de fleste anledninger jeg har brukt den. Det er en slik med fryseelement i bunnen som legges i fryseren kvelden før. Jeg har oppdaget at om jeg vil lage is av mer enn 1/3 ltr. kremfløte (som 2/3 ltr. fløte pluss alle andre ingredienser) må jeg trykke på intensiv innfrysnings funksjonen (ned til mange og 20 minus) for at den skal fryse isen like bra. Hjemmelaget is er ikke av helt samme kvalitet som den i butikken, som er fryst inn veldig raskt på mye lavere temperaturer enn vanlige hjemme-ismaskiner har. Så man lager bare mengden man spiser opp ganske snart, men den er veldig god.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.