Jeg er møkklei av revnede poser og mel og kakao utover hele kjøkkenskapet. Ikke er jeg særlig flink til å vaske der heller, så det ligger et fint pulverlag i flere av hyllene. :flau:
Hva slags beholder er lurt om man vil oppbevare to kilo hvetemel?
Noen som har sett noen fine krukker og bokser i det siste?
Noe har jeg i Alessi-krukker, noe i Norges-glass og annet i pakken.
Har bare skuffer på kjøkkenet, så ting er lett å få tak i. Det hjelper også på. :nemlig:
Jeg skal på IKEA til uken. Kanskje se etter en stor boks til melet der da. TW har jeg litt av, men har vært så lur å gi bort en hel del av tørrmatoppbevaringsutstyret jeg hadde.
Mener dere at dere tømmer mel og sukker fra posene sine og over på krukker? Det har jeg ikke tid til. :dramaqueen:
Jeg ønsker meg bokser til å ha i skapene hvor jeg lemper oppi poser med innhold. Finnes det noe som passer perfekt til en 2 kgs melpose, f.eks?
Jeg har et par bokser fra TW til mel og sukker.
Til gjær, bakepulver ol har jeg en eske med lokk slik at det ligger samlet.
dessuten har jeg fått fine kolonialskuffer som gjør det veldig oversiktlig.
Slike poser med ziplock er forresten helt geniale til å putte åpnede kakaoesker og slikt oppi.
Jeg oppbevarer i posene, stort sett. Hvis posene er litt lekke, tar jeg en blank frysepose utenpå. Åpne poser lukker jeg med klyper. Og så bruker jeg gråpapir i bunnen på alle hyllene, sånn at det ikke blir krise i heimen om sjokoladepålegget eller sirupen begynner å kødde av seg selv inni skapet :gal:
Jeg oppbevarer det i originalemballasjen og det går helt fint. Jeg liker dessuten å ha varedeklarasjonen tilgjengelig, så jeg kunne ikke tenke meg å tømme det i beholdere.
Jeg har også det aller meste i originalemballasjen, gidder ikke bruke hundre tusen på å innrede skapene med Tupperwarebokser. Det jeg har på benken i krukker er grovt og fint mel, sukker og Maldonsalt. Noen ganger havregryn.
Jeg har noen fine, runde glasskrukker fra Åhlens, glass med stållokk, til det som står på kjøkkenbenken (Havregryn, kornblanding, brunt sukker, fibramel i en liten krukke til jevninger).
Til det som står i skuffer i kjøkkenskapet har jeg ofte brukt posetrikset.
Jeg har vært TW-forhandler så jeg har litt stående her og der. Men mangler noe til melet og litt til.
Det jeg i grunnen kunne trengt mest var et matskap i nærheten av komfyren, men det har jeg ikke, så da oppbevarer jeg tørrvarene i overskapene. Noe som er veldig upraktisk og uoversiklig. Matskuffer hadde vært himmelen, men de var trolig ikke oppfunnet da mitt kjøkken ble satt på plass.
Kan det være at IKEAs skuffer kan passe i skapene dine? Vi har montert IKEA-skuffer (av den typen som er inne i skapet) i skap fra 50-tallet. Det passet finfint.
Jeg drar opp denne litt. Jeg hadde ris og salt i tupperwarebokser i skapet før, men disse boksene passer ikke i skuffene mine nå. Så jeg må tenke nytt. Noen som har tips til plastbokser som passer i kolonialskuffer og som har passe størrelse til mel, ris etc. ?
Jeg har en slik stor tupperwareboks til mel jeg. Den passet fint i kolonialskuff. Jeg sier passer, for i mitt nye hjem syns forrige eier det var genialt med høyskap i hjørnet til tørrvarer. :rabla:
Har en drøm om å gjøre om litt, sånn at jeg igjen kan ha kolonialskuffer til det som brukes i det daglige. Det som brukes mer sjeldent er jo greit at står i et skap.
Men boksmessig har jeg et fint utvalg av bokser fra tupperware, ikea og litt rema tror jeg også. Passer fint i både skuff og skap.
Eg trer berre ein brødpose (plast) over pakken, enkelt og greit. Trekker den berre halvveis opp, siden det som regel er i botnen eg får hull. Eg fekk den vanen etter at eg fekk mjølbiller i hus. Det er ikkje festleg i eit matbod som er full av mjøl, div. kornprodukter og andre tørrvarer. :gal:
Klok av skade har eg alt i boks (melbiller har eg hatt ein gong for mykje). Eg brukar litt forskjellig, men dei beste er plastboksar frå OXO. Dei er firkanta i formen, rette i kantane = ingen plass går til spille når dei står saman, og kostar ikkje altfor mykje. (Beklagar teit video, veldig amerikansk) :knegg:
Det som blir brukt ofte (mel (fint og grovt), sukker, havregryn) står fremme i gjennomsiktige bokser. Ellers står det i skap i originalemballasjen med klyper fra Ikea som holder posene igjen.
Jeg har poser utenpå pakkene, med poseklype. Bortsett fra sukker, det har jeg i en Ikea-krukke. Sukkeret er jeg ikke så redd for med tanke på datostempling, det er jeg derimot med de andre tørrvarene, som jeg klok av skade vet at jeg ikke klarer å holde oversikten over når jeg kaster embalasjen.
Jeg fikk lyst på de boksene til Syrin jeg. :sparke: Hvor er de kjøpt?
Men blir det mindre melbiller i en boks enn i en pose egentlig? Og jeg lurer også på hva dere gjør med hensyn til datostempling. Jeg har kastet noen poser med sært mel gjennom årene, fordi jeg bare trengte det til en oppskrift osv.
Poenget er vel å hindre biller og andre uhumskheter i å komme til melet. Hvis melet har biller med seg fra møllen, hjelper det jo ikke stort, nei. Hvis du vil beholde datostemplingen på, kan du enten putte melposen intakt i en boks, eller pakke den i en pose, som jeg gjør. De litt mer avanserte skriver såklkart opp best-før-datoen på en etikett el.l. :hehehe:
I orginalforpakning (eller med brødpose rundt hvis det har gått hull på), i en passe dyp kjøkkenskuff. Før sto alt i et skap, men da hadde jeg ikke like god oversikt.
Har prøvd forskjellige oppbevaringskrukker og bokser, men har ikke funnet det praktisk. Liker ikke at det står fremme.
Billene får du i hus med ein pose mjøl. Du importerer det til skapet ditt med andre ord. Veldig ok at dei held seg i boksen, så slepp du å få ALT infisert. Eg er like opptatt av å halde billene inne, som å holde dei ute :knegg:
Wix - mine blei kjøpt for nokre år sidan på Wallendal i byen. Men eg ser at du får kjøpt dei på nett også, antagelig billigare. Tippar Ebay har det. Vurderte å bestille her, det var i alle fall ikkje dyrt, sjølv om moms og toll skulle komme i tillegg.
Kan forøvrig melde at ein pose fuglefrø kan også vere trojansk hest for biller. Det hjalp ikkje at posen var lukka - billene berre gnagde hol i plasten og fann seg vei i mine skap. Det var ein koloni inne i posen når eg til slutt fant kilden. Den låg bakerst og gløymd i eit benkeskap :urk:
Klarte å la ver å kaste opp, og har forbanna meg på at eg aldri skal la slike ting få fritt spelerom i mine skap igjen.
Vi oppbevarer tørrvarer i lufttette bokser (bl.a. tupperware), og norgesglass. Er livredd for å få melmøll i hus igjen, for de var vanskelige å bli kvitt.
Senest før jul fikk jeg avverget en ny invasjon, fordi det vistes gjennom norgesglasset at noen larver drev og lagde ganger i hvetemelet. De kom seg heldigvis ikke ut. :cool:
Tidligere stod norgesglassene på kjøkkenbenken, men nå som vi har fått nytt kjøkken og dype skuffer, får glassene plass i skuffene. Kjempekjekt!
Vi hadde melbiller som hadde "reiret sitt" inni en pakke vestlandsleftser (sånne tørre i en pappeske ja) og siden den tid har vi altså hatt alt av melk og sånne ting i bokser. Vi dro på ikea og hamstret, den gang.
Dog, vestlandslefser oppbevares fortsatt i pappesken sin, men utøyet finner i det minste ikke veien inn i alt det andre. Har ikke hatt et i hus siden, men ville aldri funnet på å oppbevare fulgefrø i et matskap.
Heller over i bokser? Det gjør jeg kun med pasta og havregryn, men det er mest fordi det er "pynt" på benken. Ellers er jeg altfor lat til å drive med slikt.
Frøa var i eit skap på kjøkenet, ikkje eit matskap ;) Saman med lys, bærplukkarar og anna dilldall. Men kreka forflytta seg. Dei fekk faktisk vinger og var i heile leiligheten.
Kjøpte tre hvite (to mindre var plassert i den tredje, største) bokser på Kremmerhuset i høst en gang. Den største tar i alle fall en to kilos-pakke med mel.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.