Jeg gir meg ikke og etter uttallige forsøk på å lage karameller får jeg det aldri til.
Selv min venninnes karameller som blir myke og deilige, blir i mine hender stein harde.
Så er det noen som har en oppskrift på karameller som muligens kan bli vellykkede også hos meg?
Ååh, ja. Jeg har planer om å prøve meg på karameller i år, så her skal jeg følge med :knegg:
Er noen år siden sist jeg prøvde. Da ble jeg lei av å gang på gang ikke få ordentlige karameller.
Jeg bruker en oppskrift på passion4baking.no. Får ikke linket nå, men det er oppskriften i innlegget som er lagt inn 29. november i år jeg bruker. Kjempegode og enkle. Creamy Caramel heter di.
Edit: limekarameller på tine.no. Jeg droppet limen og kokte for lenge, siden alle sier de skal koke så lenge. Prøver på nytt, de var ferdige med 20 min koketid.
Jeg lagde fløtekarameller med 1 dl sirup, 2 dl sukker og 3 dl kremfløte og kokte i 45 min. Da var de for myke (da de var avkjølte). Da slang jeg hele greia i kjelen igjen, og kokte i 20 min til. Da var de for harde. :gah:
Men gode da, gidder ikke lage flere. Neste år blir det 53 minutter koking.
Disse lagde jeg nettopp, og de var utrolig gode. (Og alle er borte nå). Brukte mye lengre tid på kokingen enn 10-15 minutter, men hadde svak varme og brukte termometer.
Ser det er en som klager i et innlegg under at de var steinharde og svidd etter ti minutter, men da har jo varmen vært altfor sterk.
Termometer. :nemlig: Før jeg begynte å bruke termometer var det veldig tilfeldig om karamellene ble vellykkete, etter termometer blir de bra hver gang. Det er ikke antall minutter som teller når man lager fløtekarameller - det er gradeantallet. Og gradene stiger så raskt på slutten at det er umulig å beregne nøyaktig koketid. Du trenger termometer! ALLE trenger termometer! :jupp:
Denne oppskriften ble kjempegod og en annerledes måte å lage karameller på. Smaker akkurat som smørbukk. Opprinnelig en oppskrift av Lise Finckenhagen. Eneste som er "vanskelig" her er å smelte sukkeret uten at det blir brent.
Total fiasko. :neiognei: Det er så vanskelig å smelte sukker slik at alt blir lyst. Og så prøvde jeg igjen, med lav varme. Det tok altfor lang tid, og jeg ble forstyrret akkurat i det kritiske øyeblikk. Nei, karamell er ikke så lett.
Jeg har laget disse flere ganger, og har alltid hatt vellykket resultat. Selv de jeg kokte for lenge ble gode. Karamelldrops, nesten som werters ekte. :jupp: