Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Iddjåtsikker oppskrift på karameller

#1

Obelix sa for siden:

Jeg gir meg ikke og etter uttallige forsøk på å lage karameller får jeg det aldri til.
Selv min venninnes karameller som blir myke og deilige, blir i mine hender stein harde.

Så er det noen som har en oppskrift på karameller som muligens kan bli vellykkede også hos meg?


#2

tiddelibom sa for siden:

Jeg har laget den oppskriften som ligger på detsoteliv.no/ (søk etter fløtekarameller) - og de har vært vellykket alle gangene jeg har prøvd.


#3

Husfruen sa for siden:

Ååh, ja. Jeg har planer om å prøve meg på karameller i år, så her skal jeg følge med :knegg:
Er noen år siden sist jeg prøvde. Da ble jeg lei av å gang på gang ikke få ordentlige karameller.


#4

Obelix sa for siden:

jeg tror faktisk jeg har forsøktm eg på denne oppskriften.
Steinharde.
Jeg tror kanskje jeg klarer å koke de for lenge selv om jeg tar karamellprøven.


#5

Husfruen sa for siden:

Hmm. Jeg har verken tresleiv eller tykkbundet kaserolle.



#7

tiddelibom sa for siden:

Jeg har en støpejernspanne jeg har brukt. Det har gått utmerket. Tror jeg brukte plastsleiv også.


#8

Dali sa for siden:

Mine blir alltid for myke. Fløtekarameller på tine.no er kjempegode, men mine ble altså mislykka i fjor. :sukk:


#9

Olivia81 sa for siden:

Nå kom jeg på at jeg MÅ lage karameller til jul! De fra tine.no er spuergode:jupp:


#10

kokosbolle sa for siden:

Opp med seg, jeg finner ikke oppskriften på tine.no og vil ha en skikkelig idiotsikker en.



#12

kokosbolle sa for siden:

Takk for tips, Morella. Nå må jeg bare få tak i søtet kondensert melk da. :gruble:


#13

Elisabet sa for siden:

Jeg bruker en oppskrift på passion4baking.no. Får ikke linket nå, men det er oppskriften i innlegget som er lagt inn 29. november i år jeg bruker. Kjempegode og enkle. Creamy Caramel heter di.


#14

Dali sa for siden:

Edit: limekarameller på tine.no. Jeg droppet limen og kokte for lenge, siden alle sier de skal koke så lenge. Prøver på nytt, de var ferdige med 20 min koketid.


#15

Wix sa for siden:

Jeg lagde fløtekarameller med 1 dl sirup, 2 dl sukker og 3 dl kremfløte og kokte i 45 min. Da var de for myke (da de var avkjølte). Da slang jeg hele greia i kjelen igjen, og kokte i 20 min til. Da var de for harde. :gah:

Men gode da, gidder ikke lage flere. Neste år blir det 53 minutter koking.


#16

Elisabet sa for siden:

Det er bedre å bruke termometer og sjekke gradene istedenfor å telle minutter. Mine koker jeg til 120 grader, og de blir kjempegode.


#17

Morella sa for siden:

De fås i velassorterte dagligvarebutikker og innvandrerbutikker.



#19

Filifjonka sa for siden:

snakk.klikk.no/Oppskrift/Fl%C3%B8tekarameller/12087985

Disse lagde jeg nettopp, og de var utrolig gode. (Og alle er borte nå). Brukte mye lengre tid på kokingen enn 10-15 minutter, men hadde svak varme og brukte termometer.

Ser det er en som klager i et innlegg under at de var steinharde og svidd etter ti minutter, men da har jo varmen vært altfor sterk.


#20

Sokk sa for siden:

Termometer. :nemlig: Før jeg begynte å bruke termometer var det veldig tilfeldig om karamellene ble vellykkete, etter termometer blir de bra hver gang. Det er ikke antall minutter som teller når man lager fløtekarameller - det er gradeantallet. Og gradene stiger så raskt på slutten at det er umulig å beregne nøyaktig koketid. Du trenger termometer! ALLE trenger termometer! :jupp:


#21

kokosbolle sa for siden:

Jeg lagde de på klikk med termometer og det funka bra. De ble gode.


#22

Bayone sa for siden:

Denne oppskriften ble kjempegod og en annerledes måte å lage karameller på. Smaker akkurat som smørbukk. Opprinnelig en oppskrift av Lise Finckenhagen. Eneste som er "vanskelig" her er å smelte sukkeret uten at det blir brent.


#23

Mrs. S sa for siden:

Nei nå! Her har jeg akkurat kjøpt temometer, og så skal en ikke bruke det... Ikke kuleprøven engang. :svimmel:


#24

mocci sa for siden:

Hvilket termometer bruker man til dette?


#25

Obelix sa for siden:

Da skal jeg se om det ikke blir karameller til jul.
Og termometer skal kjøpes inn.


#26

Sokk sa for siden:

For eksempel dette eller dette. Jeg har et sånt glasstermometer, og det fungerer helt fint. :nikker:


#27

Mrs. S sa for siden:

Total fiasko. :neiognei: Det er vanskelig å smelte sukker slik at alt blir lyst. Og så prøvde jeg igjen, med lav varme. Det tok altfor lang tid, og jeg ble forstyrret akkurat i det kritiske øyeblikk. Nei, karamell er ikke så lett.



#29

Obelix sa for siden:

Jeg fikk visst aldri lagd karameller.
Får prøve igjen ved en annen anledning.


#30

Fibi sa for siden:

Karameller kan fint lages i romjulen også. :nemlig: Da har jeg planer om å prøve meg på bringebærkarameller. :jupp:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.