Jeg har fått oppskrift fra idrettslaget på vaffelrøre til turnering. Jeg har ikke sukker-skrekk, men 4 dl sukker i en vaffelrøre på to liter? En dl sukker pr egg? Jeg syns det er helt vilt mye, og fryktelig unødvendig. Og i tillegg er det altså 250 g smør og 4 teskjeer vaniljesukker. :eek: Jeg har ihvertfall ikke lyst på de vaflene.
Jeg har laget dem en gang før, det er den oppskriften de vil at alle bruker for at vaflene skal være like hver gang. Men jeg har planer om å ta det opp med idrettslaget om ikke det er på tide å revurdere den oppskriften.
Hehe, det høres ut som den vaffeloppskriften jeg har vokst opp med. Jeg synes egentlig at de er gode, men de er jo langt mer kakeaktige enn regulære vafler, og særlig sunt blir det jo ikke. (Selv lager jeg vafler med lite sukker og mye havregryn. :glorie: )
Jeg liker ikke søte vafler eller vaniljesukker selv, og jeg trenger overhodet ikke spise disse, så det er ikke problemet. Jeg tenker bare at sukkermengden kunne minst vært halvert, og fortsatt ville vaflene vært søte.
Jøsses! Er det vanlig å ha sukker i vafler og pannekaker i det hele tatt? Har aldri laget sånt etter oppskrift, og er helt grønn på hvordan det egentlig skal være. Jeg har aldri hatt i annet enn vanilijesukker, og det er ikke av antisukkerårsaker ikke har det i. Det har bare ikke falt meg inn, det søte putter jeg oppå.
Nei, nå tror jeg nesten at du spøker, Irma! :eek: Jeg har aldri vært borti vafler uten sukker, i alle fall (og jeg har spist min skjerv i løpet av livet). Pannekaker blir jo noe annet. Når det er sagt, synes jeg jo at sukkermengden i denne oppskriften høres avsindig ut.
Jeg lager ikke helt sukkerfrie vafler, men til en sånn røre hadde jeg kanskje brukt to spiseskjeer sukker eller noe deromkring. Og vaniljesukker i vafler er ikke godt i det hele tatt. Som sagt så skal ikke jeg spise disse vaflene selv, jeg ville bare høre om jeg var helt på jordet som syns den sukkermengden høres helt ekstrem ut.
Til 7 dl melk tar jeg minst 6 egg, og en spiseskje sukker pr. egg. Det blir rikelig søtt nok. Jeg måler aldri melet, men jeg synes 1 liter høres mye ut.
Jeg har! Fete, søte vafler er nydelig, mens pannekaker er best uten sukker og med bacon. :p
Men når det er sagt; det er klart du må kunne be om at en alternativ, mindre søt og fet oppskrift tas opp til vurdering. Idrettslaget må jo gå foran som et godt eksempel og stille opp med "sunne" vafler. :nemlig:
Jeg skal ikke forandre på røren, jeg må følge oppskriften idrettslaget bruker. Aner ikke hva slags tradisjoner som ligger bak her, om det er oppskriften til grunnleggerens bestemor fra 1820 eller hva det er.
Så jeg kan ikke gjøre annet enn å evt. foreslå at de går over til en mindre knallsøt oppskrift på sikt.
Ja jeg har tenkt på det jeg også. De vil jo likevel være knallsøte. :humre: Men jeg syns jo idrettslaget skal forandre røren sin sånn på fast basis også.
Jeg synes sukkerfrie vafler med havregryn og sammalt rug og økologisk speltmel og jeg vet ikke hva er noe av det kjipeste jeg kan få servert. :dukker:
Jeg synes vafler er best i tradisjonell bestemorsutgave, med sukker, meierismør og hvetemel. :nikker: Når det er sagt så tror jeg den vaffeloppskriften du lister opp godt kunne ha hatt mindre sukker og fremdeles vært søte nok.
Her hjemme, til oss selv, lager jeg både grovere vafler med sammalt mel og havregryn, og vafler med fint mel, rømme og smør. Men jeg har aldri masse sukker oppi, eller vaniljesukker. Det er ikke først og fremst for å være sunn og PK, jeg syns ikke det er godt, og liker heller noe søtt oppå vaflene og ikke i røra.
Samme her Filifjonka, det med sukkermengden akkurat i vafler er ikke noe PK-greier. Økologisk bevissthet er dessverre ikke spesielt framtredende i vårt hjem, men med åra har jeg begynt å lage vafler med sunnere vri. Med havregryn, revne gulrøtter, grov spelt og sånt. Men det er fordi at vaflene har blitt brukt som erstatning til brød, f.eks til kveldsmat. Hadde ikke laget sånne vafler til fest.
Jeg har jo litt vaniljesukker i da, så de er ikke sukkerfrie. Melk synes jeg skaper litt søtsmak i seg selv, så vaflene smaker litt søtt. Jeg er glad i søtt, men akkurat i vafler synes jeg litt fløte, rømme eller kulturmelk gjør mer positivt med smaken enn sukker. I grøt f.eks vil jeg ha søtsmaken blandet inn, sukker kun oppå grøten synes jeg er galskap. :knegg: Så jeg er ikke konsekvent.
Jepp, enig, men i første omgang halverer du sukkeret, serverer vafler og registrerer eventuelle kommentarer. Meld tilbake til oss. Skal vedde på at ingen merker noe. :knegg:
Ja, sukkermengden i denne oppskriften er kanskje litt voldsom, men alle vet jo at vafler er kake og man skal ikke spise mye av det, men det må vel være lov for barn og voksne å kose seg litt av og til.
Jeg heller heller mot måtehold enn å finne på alt slags "sunne" varianter.
Jeg syns ikke alt må være så sunt alltid. Jeg reagerer ikke på masse sukker og fett i en deilig kake. Men jeg syns det er fullstendig unødvendig med 4 dl sukker i 2 l vaffelrøre, fordi det gjør vaflene vondere og ikke bedre.
Man kunne kost seg akkurat like mye om sukkermengden var kraftig redusert.
Ja, det er på en måte det jeg prøver å si, her var sukker mengden i overkant, men å redusere den fra 4dl til en spiseskje eller nesten ingenting som noen av forslagene gikk i blir litt fjernt for meg.
Men noen synes jo at sånne vafler er gode, Fjonka. Jeg, f.eks., fordi jeg har vokst opp med veldig søte, sprø og lett knasende vafler som det aldri var meningen at man skulle ha syltetøy på. Jeg liker vafler med mye mindre sukker i også, men det er noe helt annet.
Jeg tenker også at det handler om hva klubben ser selger og at det er derfor de har laget en mal for hvordan røren skal lages. Jeg foretrekker også sprø vafler fremfor de vassne sakene man får servert mange steder.
Jeg har aldri sukker i verken vafler eller pannekaker. De består av egg, melk, havregryn, grovt mel (kardemomme - i vafler, ikke i pannekaker), hvetemel og litt smør.
Sukker har jeg oppå hvis det er til kos. Om det er mer som mat, spiser jeg de uten noe på.
Jeg synes det bør være sukker i vafler som selges på sånne arrangementer, poenget er vel at de skal være best mulig og at det skal selges flest mulig. Jeg tror likevel at det går an å halvere sukkermengden der og likevel få veldig gode vafler?
Jeg liker grove vafler uten sukker også, men jeg ville løyet om jeg sa at de er akkurat like gode som vafler med sukker i, de er jo ikke i nærheten engang. :niks:
Nettopp her tror jeg vi har grunnen til at klubbene er så strikse på røreoppskriften. Ellers hadde de fått rører med alt fra de søteste søte, til sånne som denne. Og jeg er temmelig sikker på at disse her ikke gir så mye mersalg, dessverre, selv om de helt sikkert er gode. Men "massene" forventer nok tradisjonelle sprø, søte fotballcup-vafler som kan spises uten syltetøy. :sorry:
Nei, alt trenger ikke å være så sunt. Men problemet er at kaker og vafler dukker opp i enhver sammenheng, og dermed noe man gjerne støter på opptil flere ganger i uka om man er med på litt forskjellig. Da kan det faktisk være greit at man har sunne alternativer som også frister. Jeg velger heller noe sunt enn noe usunt på slike arrangementer hvis jeg har muligheten.
Jeg går som andre for at du halverer sukkermengden, og hvis reaksjonene uteblir tar du dette opp med "røreoppskriftansvarlig" og sier at du foreslår halvering av sukkermengden (minst) siden ingen merket forskjell.
Apropos kaker og usunn mat på idrettsarrangement. Her i byen ble det gjort et "eksperiment" under en cup. I stedet for den tradisjonelle serveringen med kaker etc ble det kun servert sunn mat, smoothies, frukt, muligens noe slags matmuffins og usøt gjærbakst. Dette var så populært at alt ble mer eller mindre revet vekk. Kanskje noe å tenke på. Ulempen med det hele er at det krevde en del mer forberedelser og litt mer jobb underveis enn det tradisjonelle kakesalget.
Her går det aldri en uke tror jeg uten at sønnen min får servert enten kaker, kjeks, saft, brus, vafler, dessert av usunne slag osv om det enten er på sfo, skolen, hos kamerater eller andre ting som idrettsarrangementer, familie. Selvfølgelig ikke alle slag hver uke.
Bare denne uken har de fått kjeks på skolen fordi student hadde bursdag, saft og pepperkake hos kamerat, de serverte vafler på skøytestart (nå spurte ikke Vetle om å få da, så slapp unna der), han fikk en halv vaffel på cafe med mormor, i tillegg er jo masse av hverdagsmaten man spiser i norge bare sånn halvsunn eller ikke sunn i det hele tatt. Det er sjelden han får servert noe særlig grønnsaker om han spiser borte f.eks. Ikke frukt heller forsåvidt
Helt enig. 1 dl totalt ville ha vært mer enn rikelig og det hadde blitt kjempegode vafler, uten at det på noen måte hadde blitt sunt på en kjedelig måte.
Jeg synes heller ikke at alt må være sunt, men det får da være visse grenser for hvor unødvendig sukkerbruk.