Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rånerens 10 bud

#1

Guava sa for siden:

Sitat hentet fra www.i-a-r-k.com/


#2

Guava sa for siden:

Klikk også en tur innom "Hva er råning" på nettsida. Herlig :rofl:


#3

Tinka sa for siden:

Her er noen høyst interessante observasjoner av arten rånere (også kalt høkkerter.)

Atferd
Rånere finner man i alle land. Spesielt utbredt på steder med få innbyggere. De observeres alene eller i flokk innenfor et konsentrert territorium, unntatt i korte perioder - helgene - da flokken samles til sosialt samvær. Hannen markerer sitt revir med høye regelmessige basslyder. Bigami er vanlig, men det hender at man en sjelden gang treffer på monogame rånere.

Lederhannen er som oftest hannen med den fineste bilen og det største stereoanlegget. Er man interessert i rangordningen blant rånerne er det bare å telle wunderbaumen i frontruta. Jo flere duftgraner, jo lengre opp på rangstigen er man. Ser man noen med terninger i frontuta, har man støtt på en av sjefsrånerne.

Rånere er vandrere og følgelig rastløse. De beveger seg nesten konstant. De kommer som oftest ut av hiet om kveldene i skumringen. Hvis du går ut en tur da kommer du kanskje til å møte på en. Da bør du ikke oppføre deg truende, ikke komme med noen brå bevegelser eller sleipe bemerkninger om bil eller anlegg. Ligg lavt og vær stille, så er du garantert en spennende og lærerik opplevelse.

Bilen
Bilen er det viktigste for en råner. Det ligger ufattelig mange og lange arbeidstimer bak en ekte rånerbil. De viktigste kjennetegnene for en "rånerslede" er:

  • Selve bilen bør ikke være nyere enn 89-90, en gammel Ford Granada er midt i blinken.
  • Sotete ruter. Det gjør det umulig å se inn. Som regel er det av mindre betydning om man også kan se ut. Det som betyr noe er at rutene enten er helt svarte eller sølvfargede. Da unngår de at andre folk ser hva som skjer i baksetet.
  • Bilen skal selvfølgelig være utrustet med et skikkelig stereoanlegg. Alt svakere enn 200W er ubrukelig. Det gjør ingenting om anlegget er dyrere enn bilen, eller om man bare har råd til 1 cd. Det som teller er at man høres, og at bassen river i ørene.
  • Bilen er senket (fjærene er kappet av slik at bilen blir lavere).
  • Masse lys. Man kan gjerne montere 4-6 "tusenmetringer" mellom de faste lyktene på bilen.
  • Skinnseter er obligatoriske. Har man en gammel Opel fungerer et saueskinn bra.
  • Spoiler og blanke pyntegjenstander på bilen er en selvfølge. Metallic-lakk er også bra.
  • Dekkene utgjør minst 1/4 av bilens bredde totalt. Dekkene sitter ikke på vanlige stålfelger med plasthjulkapsler. Den ultimate råneren kjører med titanfelger, men mange klarer seg med aluminium eller annet lettmetall.
    Rånernes stereoskjema
Under 50 km/t: Spill det bilen og ørene tåler, her er det muligheter. La alle høre at du er der.

50 km/t og tettbebygd strøk:
Store muligheter for bussholdeplasser og bensinstasjoner. Kan dempe bassen litt. Når du møter forlk, vis at du kan og vil sprenge trommehinnene deres.

60 km/t:
Viktig at bassen ikke mister kraft og volum. La fortsatt folk høre deg.

80 km/t:
Trenger ørene å hvile, så demp musikken. Skru av hvis du vil, det er ytterst få (om ingen) som lytter nå.

Forslag til musikk
Toy-box, Vengaboys, Soda, E-type, Sash. Mulighetene er utallige. Sørg for mye bass.

Føde
Bensinstasjoner, gatekjøkken og lignende er utmerkede observeringsposter hvis du vil betrakte rånerne i sitt naturlige miljø. Der spiser de som regel pølse, pommes frites eller hamburger. Rånerne drikker som regel Cola eller øl.

Forplantning
Rånerne treffes i 1-2 dager under forplantningen. Som regel fredag eller lørdag. Hunnen tiltrekkes av de regelmessige rytmene i bilene eller orginale ringelyder på mobiltelefonene. Paringen skjer oftest i skogen eller i baksetet på bilene.

Personlige kjennetegn
Hannen er mellom 1.60 m og 1.90 m høy. Den kan bli opp til 200 kilo. Kommer man over 200 kilo kan man ikke regnes som fullblodsråner siden man da ikke kommer inn i bilen. Hannen er gjerne ikledd korte, gamle utslitte dongeribukser, svart skinnbelte med nagler, metallbeslag, trailer-spenne eller noe annet upassende. Genser fra Adidas er obligatorisk. De bruker ofte militærsko eller mokasiner supplert med hvite tennissokker. De mest hardbarkede rånerne bruker kanskje en cap. Hannen har mobiltelefonen hengende i beltet slik at flest mulig kan se den. Mobiltelefonen brukes til å kommunisere med andre rånere, eller til å tiltrekke seg hunner med.

Hunnen er mellom 1.50 m og 1.80 m høy. De kan bli opp til 80 kilo. Hunnen bruker stramme dongeribukser for å fremheve formene sine, som igjen tiltrekker hanner. Hun går gjerne i tøysko fra Adidas, eller skinn/lærsko. Hunnen oppbevarer mobiltelefonen sin i en medbragt veske, sekk eller lignende.

Originalt opphav ukjent


#4

Guava sa for siden:

Denne her likte jeg spesielt godt.

Sitat fra linken i første innlegg.


#5

Maverick sa for siden:

Word. :nemlig:


#6

alphaMale sa for siden:

:rofl:

Dette er akkurat som i virkeligheten...

Alfa: Husker du stripa i FN klokka ti en lørdagskveld? :D:D:D:D:D


#7

Maverick sa for siden:

Pøh. Der har jeg ALDRI vært. :snurt:

Fra spøk til galskap, som tidligere elev på en "valdresk" yrkesfaglig VGS, vet jeg bak og fram på en Ascona B, uten å (heldigvis) noen gang ha kunnet blitt klassifisert som råner/råneberte selv. Og dette er jaggu nærmest en perfekt beskrivelse av rånersamfunnet!


#8

Jenna sa for siden:

Jeg opphold meg i Bø i Telemark i et års tid på nittitallet og der fantes flere eksemplarer av arten rånere. Der kjørte blant annet de stripa (fra togstasjonen og opp Bøgata til bensinstasjonen) med råneTRAKTOR. Den var stylet, med flammelakk, og hadde Pioneerklistremerke i bakruta. Stilig. :nemlig:

Jeg er oppvokst i en mindre by på Vestlandet og jeg må nok innrømme at jeg har deltatt i råningen jeg også, på åttitallet. Brodern er 3 år eldre enn meg og kjørte rundt i en svart Passat, må vite. Samlignsplass på kaien.


#9

Bluen sa for siden:

:knegg: De burde hatt ett 11. bud: Lær deg for all del ikke korrekt norsk.


#10

Agurke sa for siden:

Sitat fra Hattifnattens link:

:humre:
En herlig intelligent gjeng.


#11

Azi sa for siden:

:humre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.