Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kjøpe fersk ribbe og fryse?

#1

Pebbles sa for siden:

Vi skal ha gjester julaften og da er det ribbe på menyen.

Sist bestilte vi ribbe hos slakteren som vi skulle hente på julaften formiddag - og da var det så vidt vi fikk noe ribbe, for han hadde feilberegnet leveransen i forhold til bestillingen. Da ble jeg litt :neglebit:.

Nå luerer jeg på om det beste er å bestille ribbe hos slakteren til uka før eller noe, fryse og så tine? Eller er det dumt? Forringer det kvaliteten?


#2

Cuyahoga sa for siden:

Aller best er det nok om kjøttet er ferskt og ikke har vært fryst.

Hva er holdbarhetstiden på ribbe? Det er jo ganske fett? Jeg kjøpte i alle fall ganske lenge før jul i fjor og hadde liggende i kjøleskapet. Men den var vakumpakket da.


#3

safran sa for siden:

Hvis du går for frossenvarianten kan du like gjerne kjøpe frossen og legge i din egen fryser? Det er jo endel billigere. Jeg pleier å kjøpe fersk noen dager før jul, den holder seg jo i 5 dager etter pakking - med mindre den er vakuumpakket. Da er vel holdbarheten noe lenger.


#4

Pebbles sa for siden:

Da blir nok løsningen å bestille til et par dager før jul. :jupp:


#5

safran sa for siden:

Så får vi bare satse på at det er ribbe nok til alle. Smør har jo vært utsolgt i ukesvis! Hva er det som skjer med det, egentlig??


#6

Fløyel sa for siden:

Pga lavkarbo-"hysteriet" så har matvareprodusentene gått ut og sagt at de kan slite med å kunne produsere nok av de fett-holdige produktene, hvilket medfører at folk hamstrer.


#7

Ivars_mamma sa for siden:

For å svare på første innlegget ditt, ja det forringer kvaliteten.

Hvis man skal fryse ribba så kan man like gjerne kjøpe ferdig frosset. Kvaliteten på den vil være mye bedre enn om du fryser inn selv.

Fersk ribbe er holdbar i 5 dager, vacumert i 8 dager, med mindre de tilsetter gass som forlenger holdbarheten.

Du kan fint bestille ribba til 3-4 dager før jul, så vet du sikkert at du får den i hus. Salt og pepre den med en gang, så holder den fint til julaften.


#8

celebelen sa for siden:

Jeg kjøpte frossen ribbe i fjor, og den ble veldig god om jeg skal si det selv. Første året vi hadde julaften hjemme, så jeg var ikke lite fornøyd. :p


#9

Malus sa for siden:

Vi satser nok på frosen ribbe kjøpt i god tid før jul. Billigst, og minimal forskjell på smaken vil jeg si. Det er jo krydring / steking / tilbehør som avgjør om ribba blir vellykket.


#10

Ibidelma sa for siden:

Svigermor kjøper alltid fersk ribbe og fryser den selv. Vi pleier å kjøpe fersk noen dager før jul. Bakdelen er at det kan bli utsolgt, så da er det lurt å ha en i fryseren i tillegg. En fin søndagsmiddag når man skal avrunde jula ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.