og den er svidd. Ikke bare en gang underveis (svartsvidd i bunnen, jeg helte ut og begynte på ny panne) men så svidde den seg fast igjen, gitt, dog ikke like svart, bare gyllenbrunt. :rolleyes: Grøten ser ekkel ut og lukter og smaker svidd bål if you can imagine such a thing.
Dagens spørsm@l er da:
Kan jeg lage rislapper med basis i denne smørjen, eller er det bent ut "a waste of good eggs"?
Mitt triks for å unngå svidd grøt er nesten samme som dynegrøt, men ikke helt. Jeg koker som vanlig til jeg har hatt i melken. Så koker jeg opp til det nesten koker, mens jeg passer på og rører hele tida. Når den er på kokepunktet skrur jeg av plata og lar grøten stå på ettervarmen. Setter på en timer og rører litt når det har gått ti minutter.
Så lar jeg grøten stå der, den har fortsatt mye ettervarme, og risen sveller og koker og koser seg. Kan gjerne dra ut på handling på dette tidspunktet, grøten har det best om den står minst et par timer men gjerne halve dagen på dette viset. Et kvarter før vi skal spise skrur jeg på plata på middels varme og følger nøye med og rører mens det koker opp. Tilsetter et beger rømme(det blir ikke god risgrøt uten litt rømme!), og eventuelt mer melk ved behov. Ferdig! :)
Enklere enn dynegrøt synes jeg, men det er sikkert smak og behag.
Men altså: Det var under oppkoking det skar seg, all verdens dynegrauting hadde ikke hjulpet. Og under oppkoking av denne vass-graut-varianten (=skummet melk, for det var det eneste vi hadde) så klarte eldstemann å strap'e seg inn i et sykkelbarnesete som lå oppe på gangen klar til å bli lagt opp på loftet, og han fikk ikke opp barnesikringen. Mens den ene tvillingen hadde funnet seg tusj ... Sånt blir det svidd grøt av.
Du kan bare kaste :nemlig: Og gryta og, hvis det sitter fast der.
Jeg anbefaler også dynegrøt - den får du ikke svidd, eller grøt laget på kokosmelk - det svir seg ikke og smaker slett ikke så rart som man skulle trodd men veldig godt og likt vanlig grøt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.