Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lørdagsgrøten er ferdig ...

#1

Agent Scully sa for siden:

og den er svidd. Ikke bare en gang underveis (svartsvidd i bunnen, jeg helte ut og begynte på ny panne) men så svidde den seg fast igjen, gitt, dog ikke like svart, bare gyllenbrunt. :rolleyes: Grøten ser ekkel ut og lukter og smaker svidd bål if you can imagine such a thing.

Dagens spørsm@l er da:

Kan jeg lage rislapper med basis i denne smørjen, eller er det bent ut "a waste of good eggs"?


#2

Nessie sa for siden:

Mja, det vil kanskje smake litt svidd uansett? Evt om det er sånn at bunnen er mest svidd da, og ikke toppen. Sånn at du kan ta ut det?


#3

veobra sa for siden:

Hvis det smaker brent tror jeg ikke det vil bli borte hvis du sper ut med egg og sukker. :sorry:


#4

kokosbolle sa for siden:

Waste.

Til neste gang, lavere varme og røre, røre, røre.


#5

veobra sa for siden:

Eller lag dynegrøt neste gang. Den skal kokes opp og så lager den seg selv i stekovnen.


#6

Skilpadda sa for siden:

Brentsmaken forsvinner ikke. Kast smørja. :brutalt ærlig:


#7

Fakse sa for siden:

Mitt triks for å unngå svidd grøt er nesten samme som dynegrøt, men ikke helt. Jeg koker som vanlig til jeg har hatt i melken. Så koker jeg opp til det nesten koker, mens jeg passer på og rører hele tida. Når den er på kokepunktet skrur jeg av plata og lar grøten stå på ettervarmen. Setter på en timer og rører litt når det har gått ti minutter.

Så lar jeg grøten stå der, den har fortsatt mye ettervarme, og risen sveller og koker og koser seg. Kan gjerne dra ut på handling på dette tidspunktet, grøten har det best om den står minst et par timer men gjerne halve dagen på dette viset. Et kvarter før vi skal spise skrur jeg på plata på middels varme og følger nøye med og rører mens det koker opp. Tilsetter et beger rømme(det blir ikke god risgrøt uten litt rømme!), og eventuelt mer melk ved behov. Ferdig! :)

Enklere enn dynegrøt synes jeg, men det er sikkert smak og behag.


#8

Acsa sa for siden:

Det er ingenting som er så gjennomtrengende som sviddsmaken i grøt. Den lar seg ikke kamuflere av noe som helst, bare hiv hele greia.


#9

United sa for siden:

Du får ikke bort smaken av brent grøt.


#10

Lille meg sa for siden:

Kast kast kast!

Og lag "dynegrøt" i ovnen ved neste høve.




#13

Svampe sa for siden:

Sett den ut til nissen.


#14

Agent Scully sa for siden:

Hevet.

Men altså: Det var under oppkoking det skar seg, all verdens dynegrauting hadde ikke hjulpet. Og under oppkoking av denne vass-graut-varianten (=skummet melk, for det var det eneste vi hadde) så klarte eldstemann å strap'e seg inn i et sykkelbarnesete som lå oppe på gangen klar til å bli lagt opp på loftet, og han fikk ikke opp barnesikringen. Mens den ene tvillingen hadde funnet seg tusj ... Sånt blir det svidd grøt av.


#15

Kanina sa for siden:

:knegg: All sympati!

Tykkbunnet kjele. :nemlig:


#16

Wix sa for siden:

Skummet melk svir seg jo veldig lett også. Og grøten blir ikke god heller...


#17

Elise sa for siden:

Å, jeg husker godt jeg serverte McDonalds-mat på lillejulaften til eimen av svidd grøt. Kjelen måtte også kastes. :knegg:

Vi har spist Fjordland-grøt ever since. :nemlig:


#18

United sa for siden:

Tykkbunnet kjele, lav varme og H-melk.


#19

apan sa for siden:

Fjordland


#20

Pebbles sa for siden:

Jeg har spist en stor porsjon brent risengrynsgrøt av ren og skjær høflighet en gang. Ble kvalm. :nemlig:


#21

m^2 sa for siden:

Du kan bare kaste :nemlig: Og gryta og, hvis det sitter fast der.
Jeg anbefaler også dynegrøt - den får du ikke svidd, eller grøt laget på kokosmelk - det svir seg ikke og smaker slett ikke så rart som man skulle trodd men veldig godt og likt vanlig grøt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.