Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Postoppkrav

#1

Olympia sa for siden:

Jeg skal selge noe på finn.no. Hun som kjøpte det spurte om jeg kunne sende det som postoppkrav. Har aldri gjort det før, så jeg må spørre dere hvordan man gjør det. Og har det noen negative sider for meg, i tilfelle hun ikke henter den, f.eks? Eller skal jeg kreve at hun betaler meg først? Det er ikke snakk om en stor sum, ca. 300 kroner.


#2

Trulte sa for siden:

Det koster ekstra og sende som postoppkrav. Altså porto pluss oppkravsgebyr. Tror det er en femtilapp eller noe.
Da betaler dama ved henting.

Det du risikerer er at hun ikke henter det og du blir belastet porto og oppkravsgebyr.


#3

malena sa for siden:

Jeg mener jeg betalte nærmere 75 da jeg sendte noen billetter med postoppkrav her for litt siden.
Hvis dama går med på å betale først så er jo det det beste for deg.


#4

007 sa for siden:

Jeg solgte noe via oppkrav en gang, og satt med sjegget i postkassen. Kjøper hentet aldri pakken, og jeg måtte betale oppkarav + porto tur/retur for å få tilbake min egen vare.


#5

Skilpadda sa for siden:

Den tryggeste avtalen for begge er vel at kjøper betaler inn porto og gebyr til deg på forhånd, så risikerer ikke du noe tap, samtidig som kjøper slipper å betale hele kjøpesummen på forhånd.


#6

Olympia sa for siden:

Takk for svar! Så vanskelig det skulle være. Litt slemt, men kanskje jeg skal bare gi den til interessent nr. 2, som kan komme og hente her hjemme. Selv om jeg har en liksom-avtale med kjøper 1 allerede.


#7

Trulte sa for siden:

Ahh.. du er lur du:nikker:


#8

Stikka sa for siden:

Da hadde jeg sagt til kjøper 1 at du har en som kan hente og betale kontant så hvis hun vil ha varen så må hun betale på forskudd. Enkelt og greit.


#9

Elisabet sa for siden:

Hvis du har valget mellom en kjøper du skal sende i postoppkrav til, og en som kommer og henter, hadde jeg helt klart valgt den som henter. Bare si til henne andre at du ikke sender i postoppkrav, i alle fall ikke uten minimumsforskudd for porto+oppkrav+returfrakt. Side det er så lite beløp kan hun like gjerne betale alt på forskudd og slippe postoppkravgebyret.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.