Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pepperkakeoppskrift

#1

kjerstisin sa for siden:

Ja det lurer jeg på nå som advent nærmer seg... Er det noen av dere flotte damer der ute som har en god oppskrift på pepperkakedeig? Vil helst ha lyse pepperkaker og en deig som holder til kaker og hus...


#2

Hyacinth sa for siden:

Ikea. Du får ikke meg til å mekke deig selv.


#3

Hyacinth sa for siden:

Åh. Du bor i Ungarn, ser jeg.


#4

allium sa for siden:

De har sikkert Ikea der også.


#5

Frøydis sa for siden:

Jeg bruker Lierne sin, de gir knallgode kaker. Ellers synes jeg hjemmelagde deiger må være med sirup og lages dagen før.


#6

Odelia sa for siden:

1 kg margarin
1 teskje farin
8 eggeplommer
1 kg hvetemel
1 kg pepper

Rør sammen og tøm deigen på ei fjøl.


#7

Hyacinth sa for siden:

Jeg stirret lenge på denne før jeg skjønte.



#9

millact sa for siden:

Jeg lager alltid selv, liker ikke Ikea sin, ei heller andre ferdigdeiger. Skal få lagt ut min senere.


#10

safran sa for siden:

:knegg:


#11

Hyacinth sa for siden:

Jeg kan gå med på at andre deiger smaker bedre, men gådd, så lettvint det er! Jeg synes det er styrete nok å kjevle og kjevle og kjevle. Og stikke og kjevle og stikke. Og steke. Og pynte. Men spise, det går helt fint! :D


#12

Chablis sa for siden:

Vi bruker Ikea sin, det fungerer fint.
Får mye skryt for gode pepperkaker, folk blir overrasket når jeg sier det er Ikea deig faktisk.


#13

Meissa sa for siden:

Pepperkaker er litt styrete og særlig siden ungen går lei etter 10 minutter. Jeg fant ut for noen år siden at 1 kg deig er altfor mye! :knegg:

...men det er ikke det å lage deigen som tar tid eller som er kronglete. Det går egentlig ganske fort. :jupp:


#14

Sokk sa for siden:

500 g sirup
300 g sukker
1 ts ingefær
3 ts kanel
1/2 ts nellik
1 ts kardemomme
1/2 ts pepper

kokes opp. Ha i 4 ts natron til det skummer. Hell den varme sukkerblandingen over 300 g smør og rør til det smelter. Tilsett

2 egg
1 - 1,2 kg hvetemel

Rør sammen og la stå kjølig til neste dag. Dette er en stor porsjon som holder til både hus og flere kaker. Og det beste: Deigen er klissefri og kan kjevles lett! Sikkert på grunn av alt smøret, så løp ut og kjøp restlageret i din butikk! :p

Stekes ved 200 grader i ca. 5 minutter. Pass på!


#15

Chablis sa for siden:

:lol:


#16

millact sa for siden:

Barna går som regel fort lei, og så kjevler jeg ut endel selv. Blir ofte til at jeg kaster siste rest av deigen, for da er jeg også lei.


#17

Hyacinth sa for siden:

Jeg også, og da er en liten Ikeapakke akkurat passelig. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.