Palmen sa for siden:
Jeg vet det er lenge igjen, men vi har nettopp invitert til nyttårsfest så menyplanleggingen har startet.
Hva er din beste nyttårsmeny? Hva skal dere servere i år?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Palmen sa for siden:
Jeg vet det er lenge igjen, men vi har nettopp invitert til nyttårsfest så menyplanleggingen har startet.
Hva er din beste nyttårsmeny? Hva skal dere servere i år?
Hyacinth sa for siden:
Jeg har lavterskel i år, pga fæl og slitsom høst, men jeg abonnerer likevel. Siden jeg elsker å lage mat. Og spise. :D
scilla sa for siden:
Hummer og champagne:danse2:, men det kommer jo an på hvor mange man er.
Årets meny har jeg ikke begynt å tenke på enda.
Pebbles sa for siden:
Fjorårets meny ble en stor suksess (og jeg har planer om å gjenta den): andebryst med søtpotetmos, teryakisaus og asparges. :nam:
Ina sa for siden:
Som alltid pinnekjøtt, men usikker på hvilken dessert jeg skal ha til. Har lyst på noe litt friskt.
Palmen sa for siden:
I fjor hadde vi skagenrøre i tertekopper og champagne når gjestene ankom.
Til middag hadde vi et eller annet med fisk/skalldyr til forrett (men husker ikke hva!), hjortesteik med rosenkål, sopp og poteter til hovedrett og sjokoladefondant med vaniljeis til dessert.
Jeg funderer litt på andebryst eller kalkun i år, men er veldig åpen for fristende ideer!
Charlie sa for siden:
Andeconfit fra Gårdsand er FANTASTISK godt, og skal tas ut av posen sin og i ovn 20 min... Fastfood for gourmeter, ass... Men koster litt.
Enkelt for vertinnen ( jeg mener vertinnen skal være med gjestene, ikke på kjøkkenet), er kald roastbiff i skiver, brokkoli, peppersaus og fløtegratinerte poteter. Pottitten blir best hvis de halvfabrikeres i kjele dagen før og får trekke i sausen over natten, på selve dagen has i langpanne, strø ost på og varmes/ gratineres i ovn.
Hyacinth sa for siden:
Mmmm! Jeg lager en steingod søtpotetmos, om jeg skal si det selv. Og veldig enkel.
mkj sa for siden:
Vanligvis har vi type 'tapas' , i år skal vi være på hytta, og vi planlegger en diger gryte med biff, poteter, gulrøtter, løk, fløte og rødvin med mer. Ser litt ut som lapskaus, men smaken er vanvittig nydelig.
Dessert tror jeg blir en kake.
tante Veronica sa for siden:
Blir nok kalkun i år også. Tilbehøret ikke helt bestemt ennå.
Til Hyacinth
Den må du gjerne legge ut oppskrift på :)
Niobe sa for siden:
Pinnekjøtt er nyttårstradisjon hos oss.
Hyacinth sa for siden:
50/50 med potet/ søtpotet, kok mørt, mos med god olivenolje. Salt og pepper. Sånn gjør nigella og det blir utrolig godt. Jeg har gjerne i en drøy smørklatt også.
Bakte søtpoteter i båter i ovnen med olje, salt og pepper er også helt hinsides godt! Beste grønnsaken ever å ha i ovn!
Hyacinth sa for siden:
Du, sånn potetmos er jo helt nydelig sammen med kalkun!
tante Veronica sa for siden:
Takker :) Må definitivt prøves :)
Dansma sa for siden:
Som alltid så er nyttårsmenyen hos oss pinnekjøtt med tilbehør. Desserten variere fra år til år.
Obelix sa for siden:
Det pleier alltid å være kalkun, men i år tror jeg jaggu
fuglen skal vike for noe annet.
Taien sa for siden:
Her blir det (som alle år) pinnekjøtt (sprøstekt i ovnen etter damping) med kålrotmos og mandelpoteter.
For en mann som ikke spiser pinnekjøtt, blir det enten komle/kompe/ball med alt tilbehør, eller ribbe som på julaften. Han får bestemme det selv.
Desserten blir i år hummelsk lapskaus tror jeg....og muligens multekrem.
Pebbles sa for siden:
Jeg lager mos av kun søtpotet, tilsetter smør, salt, pepper og hvitløk.
Søtpotet er veldig godt - spesielt til fugl.
LaBanga sa for siden:
Noe som gir virkelig ekstra spiss på søtpotetstappe er å bruke kokosmelk og lime i. Og kun søtpotet. Kjempegodt til andebryst for eksempel. :nam:
Drømmedama sa for siden:
Vi skal som vanlig ha helstekt okse indrefilet, fløtegratinerte poteter, grønnsaker og rødvinssaus. Enkeltpenkelt og veldig godt. Kanskje creme brulee til dessert. Eller pavlova. Vi blir bare 8 rundt bordet i år, stille og koselig.
oslo78 sa for siden:
Her blir det kalkun med tilbehør og sjokolademousse til dessert. Enkelt og gret - og veldig godt!
Hyacinth sa for siden:
Det gjør jeg når jeg lager søtpotetmos. Men den jeg la ut over her er jo en potetmos først og fremst.
Nessie sa for siden:
Tror det blir Raclette i år (også).
Synes det er kosemat. Nå blir det nok mest sannsynlig bare oss 4 også tror jeg.
Tinka sa for siden:
Kalkun, mandelpoteter, surkål, hjemmelaget fløtesaus, rosenkål, rørte tyttebær, salat, og desserten er ikke helt bestemt enda.
Crimina sa for siden:
Her har vi alltid kalkun på nyttårsaften. Med mye godt tilbehør. :nam:
kokosbolle sa for siden:
:skremt: Jeg vet ikke engang hva vi skal gjøre på nyttårsaften.
elli sa for siden:
Kalkun som alltid, med ris, potet, waldorfsalat og nyyydelig hjemmelaga fløtesaus :)
Appelsin sa for siden:
Vi har en slags plan om å ha bacalao på nyttårsaften. Omtrent sånn som nordmøringer lager den. Det er enkel og vakker festmat.
(Men mannen jobber fra 15 til 1. nyttårsdag og jeg aner ikke hva jeg skal finne på etter at han har gått. Hvit har jo bursdag også. Vi har forsøkt å invitere svigers på nyttårsbesøk, men det funket ikke akkurat. )
Palmen sa for siden:
Jeg har fortsatt ikke bestemt meg. Kalkun eller and?
Pebbles sa for siden:
And. :nemlig:
Med tilbehøret jeg nevner over her! :jupp:
ingling sa for siden:
Vi skal ikke ha gjester, men vi lager kalkun likevel. :nemlig: Og nå ble jeg fristet til å lage søtpotetmos til! :nam: Dessert blir sannsynligvis hjemmelagt sorbet av skogsbær med varme bær og havrevaniljesaus, en av mine dessertspesialiteter. :)
Slettet bruker sa for siden:
Vi har alltid hatt kalkun, men nå har jeg bråbestemt at i år blir det tapas. Og siden jeg ikke aner hva som er lov og ikke lov i tapas, så betyr tapas her egentlig are at det blir litt av ditt og litt av datt.
Michelle sa for siden:
Vi har i alle år hatt kalkun m tilbehør og dronning Maud fromasj. En forrett blir det nok også.
Corbeille sa for siden:
Forrett - Grillet kamskjell på jordskokkpuré
Hovedrett - Intrefilet av kalv med stekte poteter, rødvinsaus, asparges med bacon og stekte tomater
Dessert - Panna cotta med limemarinerte jordbaer
Og så lager jeg brownie med sjokoladekrem og bringebær til kaffen.
amanas sa for siden:
Hos oss blir det bare kalkun.
Kalkun med stuffing, poteter, gulrot, rosenkål, waldorfsalat og deilig saus.
Til dessert har mannfolket bestemt at de skal ha flytende sjokoladekake med is.
Vi skal feire med en vennefamilie og blir 4store og 4små.
Meissa sa for siden:
Har du oppskrifter? :D Alt det så nemlig veldig godt ut!
Tjorven sa for siden:
Vi skal ha kalkun til hovedrett. Den serveres med saus laget på egen kraft, stuffing av bacon, sopp og snøfrisk og med rosenkål med bacon og valnøtter. Vi har gjort dette noen år nå, og det blir alldeles himmelsk.
Til dessert skal vi voksne spise creme brulée og ungene får is (vi tenkte creme brulée is for å ha en viss "samsmak").
Det er uvisst hva mannen bestemmer seg for til forrett. Corbeilles grillet kamskjell med jordskokkpuré hørtes svært godt ut.
Meissa sa for siden:
Hvis man skal steke kalkun, kan noen gi meg en superenkel beskrivelse på hvordan man gjør det. Jeg har prøvd to ganger og får det ikke til. I fjor prøvde jeg med stuffing av appelsin og coscous, en oppskrift som jeg fant her inne, men kalkunen ble tørr og trist. :( Jeg er god på mange kjøkkenting altså, men dette får jeg rett og slett ikke til.
Guttemammis sa for siden:
Vi skal ha surret kalkunstek med urter og så tenkte jeg sånn vaniljekrem- og Oreo-dessert
Tjorven sa for siden:
Det finnes en veldig lang og alldeles fantastisk kalkuntråd her på FP. Det er den jeg og mannen har lest og det pleier å bli helt fantastisk (også den første gangen). Jeg lurer på om den legges som favoritt i romjulen av moderatorene, men du finner den sikkert hvis du skriver kalkun i søkefeltet og begrenser søket til Madam Mims oppskriftsforum.
Meissa sa for siden:
Takk, jeg var nok innom den i fjor også. :)
Meissa sa for siden:
Jeg tror jeg skal prøve meg på denne i år. Jeg er alene med ungene fram til middag og dette ser overkommelig ut. Med riskrem og bringebærsaus til dessert. Vi hadde nemlig ikke det på julaften i år. Da kan jeg gjemme en mandel også. :D
Jeg glømte jo linken: trinesmatblogg.no/2010/12/23/23-desember-urtebakt-kalkunbryst-med-rotgr%C3%B8nnsaker-og-appelsinchilisaus-nydelig-bringeb%C3%A6rsaus-til-riskremen/
Hyacinth sa for siden:
For to år siden ble jeg matforgiftet av en nyttårsbuffet på sunwing arguineguin... God mat, altså! Men buffeter kan være skumle.
Forresten, det var jo ingen buffet. Det var en treretters meny. God.
Martis sa for siden:
Vanligvis ville vi ha hatt kalkun, men vi skal til bruttern og han vil helgrille indrefilet. Jeg tenker at jeg da skal stå for forrett og dessert, hummer og brownies. :D
Pasta sa for siden:
Helstekt indrefilet av okse er bestemt. Forrett, tilbehør og dessert tenkte jeg å få tips til her inne.
Olifant sa for siden:
Jeg tror vi ender opp med reinsdyrstek i år. :jupp:
venla sa for siden:
Vurderer ritzkjeks og cola. Har fått omgangssyken i hus... :sparke:
I fjor hadde vi dette trinesmatblogg.no/2009/03/06/andebryst-med-søtpotetmos-rødløkskompott-og-balsamicosaus/
Det smakte himmelsk!
Gaia sa for siden:
Kalkun med waldorf, stuffing, rosenkål, poteter og portvinssaus - en klassiker som alltid slår an. Jeg aner ikke hva desserten blir.
Fintdethei! sa for siden:
Vi blir oss 5 i år, og det blir mest sannsynlig indrefilet med fløtegratinerte poteter og diverse tilbehør til. Dessert vet jeg ikke ennå.
Hobbes sa for siden:
Vi blir hele klanen hos mamma og pappa i år. Det blir (2) kalkun(er) med alt som er godt til av sauser og stuffing og salater og annet tilbehør. Til dessert skal vi visst ha sjokoladepudding - noe jeg begynner å bli lovlig lei av, siden vi har det til alle familiesammenkomster. Men, men. Kommer til å være stappmett etter middagen.
Pesten sa for siden:
Pinnekjøtt er et must på nyttårsaften.
Pasta sa for siden:
Fingermat og sprudlevann først.
Indrefilet, hasselbackpotet, glaserte grønnsaker og rødvinssaus.
Dronning Maud pudding.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.