Inspirert av tråden "En enslig mor som sliter med økonomien", der de siste innleggene handler om tips til mat, tenkte jeg det kunne være greit med en ren tipse-tråd :).
Mitt forslag i dag er fersk seifilet til kr 39.90 på Coop Mega.
Generelt er det billigere å lage fra bunnen enn å kjøpe ferdig, de mest smaksrike kjøttbitene er de billigste (høyrygg, bibringe, oksehale) og supper med mange grønnsaker som kan stavmikses koster omtrent ingenting og er kjempegode.
Nå er rotgrønnsakene som aller best og veldig billige. Vi bruker masse rotmos, ovnstekte rotgrønnsaker osv.
En av Hellstrøms oppskrifter i program 10 av Hellstrøm rydder opp - hjemme.
Oppskriften er nok til 4 personer.
400 g kjøttdeig
200 g sherry tomater
1 boks hakkede tomater
2 stk stjerne anis
2 stk hvitløk
1 stk kepaløk
3 ss rødvinseddik
3 ss oliven olje
Salt, cayenne pepper
Fres kepaløk og hvitløk i oliven olje for å få vekk råsmaken fra løken, kjør sherry tomatene med en stavmikser og hell det over i kjelen, ha i hakkede tomater, stjerneanis, rødvinseddik. Kok i 1 time og kjør den glatt med stavmikseren. Tilsett så stekt kjøttdeig og la den småkoke i 1 time til. Smakes til med salt og cayennepepper
For lasagne:
Lasagneplater
Parmesan
Kok opp vann, tilsett 8 lasagneplater og la de koke i et par minutter. Del platene i to. Drypp litt olivenolje på undersidene, slik at platene ikke fester seg til tallerkene. Anrett så tomatsausen mellom to halve lasagneplater og riv parmesan over.
Sikkert ikke av verdens beste kvalitet, vi kjenner ikke forskjell uansett; frosne laksekoteletter fra First Price koster kr. 20,- pr. pakke.
Stekte de i pannen med mel og krydder. God middag med ris, grønnsaker og hollandeisesaus til.
Jeg pleier å følge litt med å tilbud og slikt, er så smått i gang med ukeshandling også. Her er noe av det jeg har merket meg denne uken:
Mega har den nevnte seifileten (kan lage porsjoner av fiskegrateng og fryse ned), Biola er det 40 % avslag på, og cherrytomatene koster bare 35 kr per kg.
Av andre frukt og grønnsaker som er billig denne uka så er det cherry eller plommetomater for under 40 kr per kilo på Ica og Rema, Bunnpris har brokkoli til 6,90 per stykk. Rema har kålrot til 5,90 per kilo, Pink Lady epler til 19,90 for seks stykker, og 2,5 kg mandelpoteter til 29,90 kr.
Jeg tror det er endel forskjell i kvalitet på pinnekjøtt, men om man vil ha billig pinnekjøttmiddag så har de fleste butikker gryteklart pinnekjøtt til rett under 100 kr per kilo, og pinnekjøtt som må vannes ut til rett over 100 kr per kilo. Ribbe er også billig rundt om, jeg tror det billigste jeg fant var 29,90 for familieribbe på Bunnpris.
Skinkestek koster 50 kr per kilo på Ica denne uken. Rema har fersk lakesfilet til 69 kr per kilo, frossen laksefilet til 49 kr kilo, fersk lettsaltet torsk til 79 kr kilo og kyllingklubber til 19,90 per kilo (jeg har brukt disse til å koke kraft på).
Ellers er det mye salg på store sjokoladeplater forskjellige steder.
Tror det var det som appellerte til meg i ukens tilbudsaviser i hvert fall. :)
Tja... Ofte er det sånn at det billigste pinnekjøttet inneholder mye fett og bein. Med andre ord mer svinn og man må kjøpe mer kjøtt. Er kjøttet vannet (gryteklart) så får du jo også mindre mat pr kg kjøtt enn om kjøttet er tørt og må vannes. Vann til 89,- pr kg er ganske dyrt
Jeg kniper heller inn på hverdagsmiddagene enn på mat som vi bare spiser til fest
Hvis man synes at det er greit med salt flesk istedet for bacon, så blir det veldig billig dersom man kjøper ribbe og salter selv. Men det bør man kanskje ikke tipse om i disse ribbe-mangel-tider :knegg:
Men vi er i julemodus - surkål og rødkål er veldig billig middagstilbehør.
Laga en enorm porsjon ertesuppe her en dag, besto av en svinknoke til ca 45 kr, en pakke gule erter til 6-7 kroner tror jeg og rester av rotgrønnsaker jeg hadde i kjøleskapet. Det ble sikkert 10 porsjoner, og va ei skikkelig mettende middagssuppe. Restene av rotgrønnsakene var etter at jeg hadde laga lammefrikase av fårikålkjøtt, heller ikke dyr mat. Ellers kjøper jeg mye frosne kyllingfileter på Rimi eller Kiwi, til rundt 60 kr kiloen. Vi bruker ikke pølser, men bruker endel kalkunkorv til 40 kr stk, har 2 middager av en sånn. Bruker den feks i makaronigrateng. Ser jeg mat til halv pris pga dato kjøper jeg det de har og legger det i frysern. Kyllingfilet tar jeg ut av pakken, skyller de i kaldt vann og pakker de enkeltvis i gla'pack. Da blir de ikke sure, har opplevd at det har blitt stygg lukt om jeg har froset de direkte i pakken.
Kjøper aldri Findus utenom 40%-kampanjene, da kjøper jeg inn en del.
Bønner, linser og kikerter er også billig mat jeg sper feks gryteretter med så trengs det ikke så mye kjøttdeig eller lignende. Kjøper tørkede, ikke hermetisk, så koker jeg hele pakken og fryser det i prsjonspakker.
Fryser også ned bær og rabarbra, det er jo gratis, har du ikke selv er det alltids noen som har i hagen og bare blir glad for at det blir brukt.
Kjøper også inn masse blomkål når det er billigst og forveller de og fryser de, mye billigere enn å skulle kjøpe til 20-30 kr pr stk utenom sesongen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.