Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Favoritt hjemmelagd julesnop?

#1

Serafin sa for siden:

Jeg har lyst til å lage litt julesnop selv i år, men vet ikke hva.

Hva er favorittene deres?
Sleng gjerne på en oppskrift også. ;)


#2

Niobe sa for siden:

Peppermyntestenger. Skal se om jeg finner oppskriften.


#3

Malama sa for siden:

Det eneste jeg egentlig kan å lage er karameller. skikkelige kaloribombe av noen fløtekarameller, laget av sukker, fløte og sirup, og en liiiten skvett med vann. Jeg husker ikke eksakt, det er 3 dl av to av dem, og 3,5 av den siste, og så 0,5 med vann. Jeg tror det er 3,5 av sukkeret, men det må jeg sjekke.

håper her kommer mange gode oppskrifter :)


#4

Taien sa for siden:

:vilha:



#6

Kirsebær sa for siden:

Smelt sjokolade, tøm i små former, og VIPS! festlig sjokolade. :hjerter:
Pynter du i tillegg med annen smeltet sjokolade er lykken fullkommen! :gladspøkels:

Sjokolade med sjokolade er det beste jeg vet!


#7

Pingis sa for siden:

Mozartkuler er enkeltpenkelt og veldig godt. Jeg kjøper ferdig nougat, ferdig marsipan og god kokesjokolade. Knar litt konjakk eller appelsinlikør inn i parsipanen, tar en liten klump nougat og tar marsipan rundt, og dypper kula i smelta sjokolade. Det blir fine gaver også.


#8

Neket sa for siden:

Hjemmelaget marsipan. Det er vel skoldete mandler som males og blandes med melis og eggehvite, så vidt jeg husker. Nam nam. Kan med fordel trille kuler som dyppes i sjokolade. Jeg kan se om jeg finner oppskriften når jeg kommer hjem.


#9

Serafin sa for siden:

Åh, mozartkuler må jeg lage. jeg elsker mozartkuler.

Også har jeg lyst til å prøve meg på sånn myk karamell, er det fudge det heter?


#10

Malama sa for siden:

Det er noe helt annet enn mine fløtekarameller i alle fall, men ja, det er godt det også!

Jeg kjenner at jeg lurer på om jeg skal legge den der tanken om å gå ned i vekt bort frem til januar...


#11

Daisy sa for siden:

Jeg har en nydelig og latterlig enkel oppskrift på fudge. 3 ingredienser pluss salt. Skal lime inn senere.


#12

Nera sa for siden:

Trøfler smakssatt med whisky. :D
Marsinpankuler fylt med cognacmarinerte rosiner, og med trekk av mørk sjokolade.

Ikke særlig barnevennlig, men veldig godt. :)



#14

Kahlan sa for siden:

Hjemmelaget marsipan og marshmallows




#17

Meissa sa for siden:

Trøfler er godt. varm 1 dl fløte og smelt i 1 plate god sjokolade. Avkjøl og skav av med skje og rull i kakao. Kjempegodt. Ifjor lagde jeg disse og tilsatte litt baileys. Åh, vakkert!



#19

Serafin sa for siden:

Jeg elsker trøfler, så tror jeg må lage det.

Men hva mener du med god sjokolade?


#20

Meissa sa for siden:

Takk, den oppskriften skal jeg prøve. Jeg bruker å lage noe lignende med blant annet tørket aprikos, nøtter og kakao.


#21

Meissa sa for siden:

Vel, det er jo sikkert litt forskjellig utifra hvem du spør. Jeg mener at mørk sjokolade er best. Den med 70%kakao. Hvis man har tilgang til litt eksklusive butikker kan man kjøpe noe der, men det har ikke jeg lenger. Det kan jo være hva slags sjokolade som helst og som man liker.

Oppskriften er fra Jamie Oliver og han lagde forskjellige utgaver. Noen med konjakk, noen med baileys og noen med nøtter og noen plaine.


#22

Nera sa for siden:

I trøfler kan det bli litt bittert med bare 70%-sjokolade, så jeg ville mikset det halvt om halvt med en mildere type, for eksempel Dronningsjokolade.

Trøffelmassen er forresten avsindig klissete, og det er lurt å ikke ha små barn løpende rundt seg mens man jobber med kulerulling.


#23

Daisy sa for siden:

1 boks med sweet condensed milk (jeg kjøpte det på en eksotisk matbutikk, kan visstnok få tak i det på Meny, det er ikke det samme som vikingmelk..)
sjokolade (jeg brukte 100g dronningsjokolade og 200 g vanlig melkesjokolade)
nøtter (Jeg brukte valnøtter og det var veldig godt. Orginalt er det pistasjnøtter , peanøtter blir sikkert også bra)
1 ss salt + havsalt på toppen
Tøm melken i pannen på middels varme, smelt sjokoladen og bland inn saltet. Kok det NESTEN. Ta oppi nøttene og fordel det jevnt utover noe flatt og strø oppå havsalt/maldonsalt. Sett i kjøleskapet før du ruter det opp.

Evt kan man ta det i små konfektformer, det skal jeg prøve neste gang.


#24

Meissa sa for siden:

De trøflene som jeg viser til er ikke veldig klissete og jeg ruller de ikke til kuler. Jeg bare skaver av med en skje så det blir en "krøll" ruller den i kakao og legger i en boks. Enkelt penkelt. Jeg og Jamie. :hjerter:


#25

Serafin sa for siden:

Bruker det lang tid på å stivne så man kan ta det opp? vurderer kveldsaktivitet


#26

Meissa sa for siden:

Hmm, prøver å huske. Tror ikke det. Jeg setter den i kjøleskapet jeg da. Den skal jo bare bli kald. Tror ikke det tar lang tid. Det er ikke store massen det er snakk om,


#27

Karamell sa for siden:

Jeg elsker Sarah Bernhardt, Trøfler og Snickersruter. Ja, og så er det godt med den der marsmellows, sjokolade, nøttegreia som smeltes sammen. Det er oppskrifter på alt her inne et sted. :har ikke tid til å lete nå:


#28

Daisy sa for siden:

Hvordan er holdbarheten på det, Sonja?


#29

vixen sa for siden:

Sara Bernard og Bountykuler er store favoritter altså.

Ellers så lager jeg en frukt/nøttekake til jul. Den kan gjerne lages nå snart og legges i kjøleskapet. Med stilton og litt god portvin til er det altså helt sykt godt!
(jeg er ikke glad i rosiner så jeg dropper det. Bruker bare litt mer fiken/dadler i stedet. Dropper også cocktailbærene)

2 dl hvetemel
1,5 dl sukker
1ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
0,5 kg dadler uten stein
3 dl tørka aprikos eller 1 dl aprikos, 1 dl rosiner, 1 dl. fiken (Ingerborg bruker 1 av hver)
5 dl kjerner av paranøtter
3 sammenpiskede egg (håndvispet)
evt. 2 poser/glass med coctailbær.

sikt det tørre og bland inn passelige opphakkede biter av frukt og nøtter. Bland sammen. Rør godt inn eggeblandingen til slutt. Bruk 2 liters brødform. Klipp til bakepapir som legges i bunn og opp langs hver kortside, (som uten vinger...)Smør langsidene godt med smør.

Stekes i 75 min, nederste rille, 150 grader. Avkjøles og hvelves. Pakkes godt inn i folie, med brødpose rundt. Oppbevares i kjøleskap. Lang holdbarhet!!


#30

millact sa for siden:

Bountykuler høres farlig godt ut, så det må prøves i år.


#31

arrow sa for siden:

Her er det marsipan som er familie-favoritten, som oftest larger jeg kuler som jeg dypper i sjokolade. Den likøren jeg liker best er grand mariner eller cointreau. Cognac, kahula eller andre jeg har prøvd blir liksom litt flat ved siden av grand marnier varianten. Ren marsipan er helt fint og kommer ikke til kort.

Ellers er hjemmelagde Sarah Bernard konfekter populær. Det er marsipa-n / kransekakelignende bunn på ca 3-4 cm man steker i oven, og avkjøler. Man legger på et trøffelfyll (varanten av fløte og mørk sjokolade er best) avkjøler, og dypper dem raskt i smeltet sjokolade. De er kjempegod, litt appelsin eller sitronskall i fyllet er fint, men ikke et must.


#32

Pesten sa for siden:

sarah bernhard kaker.


#33

Serafin sa for siden:

Jeg har trøffelmasse stående til avkjøling nå..

Har kjempelyst til å prøve meg på fudge, men er livredd for at det skal bli mislykket..


#34

Serafin sa for siden:

Jeg ser for meg at å stå og røre i så mange timer, og at det så skal bli mislykket kan gjøre litt med humøret mitt. :knegg:


#35

Niobe sa for siden:

:jupp:

Jeg prøvde meg på kokosboller et år. Versjon 1.0 fløt utover på bakepapiret. Versjon 2.0 hadde gelatinklumper. Versjon 3.0 ble dyppet i for tyntflytende sjokolade. Versjon 3.1 var ok. Men da var jeg jo møkklei kokosboller...


#36

Niobe sa for siden:

:fnise:


#37

GydaG sa for siden:

:latter:
Det er så deilig når man kjenner seg igjen, og man kan le av sånt sammen. :knegg:


#38

Serafin sa for siden:

Den boost funksjonen er ikke bare bare. :knegg:


#39

Serafin sa for siden:

Broren min lærte på den harde måten hva "pulse" på blenderen betydde.

Han trykket på den med full blender og lokket av.

Det ble LITT kjøkkenvask, kan man si.


#40

Kreps-77 sa for siden:

Peppermyntedrops. :sikle:


#41

Hannamoren sa for siden:

Oppskrift?


#42

Interference sa for siden:

Sonja: :grineler: jeg kjente meg så inderlig igjen. Jeg gjorde det samme når jeg skulle lage sjokoladepudding. Det ble aldri pudding, men sjokoladesuppe.


#43

Serafin sa for siden:

Trøflene ble vannvittig gode. :nam:

Jeg må lage en dobbel porsjon til, så jeg får fylt opp glasset. :knegg:


#44

Pebbles sa for siden:

Min favoritt er konjakkmarinerte rosiner i marsipan med sjokoladetrekk.

Mange gode tips til de som elsker marsipan her! :nam:


#45

Meissa sa for siden:

:glis: Jeg tviler på at du noensinne kommer til å få et fullt glass, det skjer i alle fall ikke her i huset.


#46

Kreps-77 sa for siden:

300 g melis
1 eggehvite
6-9 dråper peppermynteolje
1 ts tragant

  • pisker eggehviten halvstiv
  • blander melis, tragant og peppermynteolje
  • rører alt sammen
  • triller ut kuler
  • dypper ev. i sjokolade
  • lar det ligge til tørk på bakepapir noen timer

Kjøper peppermynteolje og tragant på apoteket.

Kjempeenkelt og veldig godt.


#47

Serafin sa for siden:

Okay, fudge forsøket ble totalt mislykket. :gaah:

Det ville ikke stivne. Jeg får finne ny oppskrift og prøve igjen til uka...

Trøflene må jeg visst koke en gang til før jul. Kremt. Men da tror jeg at jeg venter til nærmere jul. Haha.


#48

Serafin sa for siden:

Det var fult i tja, 3 timer? :knegg:



#50

Skilpadda sa for siden:

Så kule, Tally! Hva slags farge og smak har du tenkt å bruke?

Jeg lager alltid hjemmelaget marsipan, det er noe av det beste både Poden og jeg vet. Vi lager alltid en haug kuler med mørk sjokolade på, veldig enkelt og godt, og barnevennlig (for sånne barn som Poden :knegg: ). Marsipan kombinerer veldig godt med alkohol, og noen favoritter fra tidligere år er marsipan med sitruslikør og appelsinskall, portvinstrukne svisker pakket inn i marsipan, og grov marsipan med whisky. Alle passer med mørkt sjokoladetrekk.

I år driver jeg og tenker ut litt andre ting jeg har lyst til å prøve. Ulike typer trøfler, blant annet, og karameller eller fudge. Karameller med kaffesmak smakte jeg for litt siden, det var veldig godt, og det tror jeg jeg vil prøve å lage.


#51

Tallulah sa for siden:

Jeg tenkte litt forskjellige farger, smak må jeg prøve meg litt frem med. Kanskje tilsette noe kanelstang, vaniljestang eller anis?

Å lage rock candy er jo et lite kjemiprosjekt som jeg tenker Hiawata syns er gøy også.


#52

Hannamoren sa for siden:

Tenkte jeg skulle prøve meg på trøflene. Hørtes veldig godt ut med likør i. Hvor mye trenger jeg, og må jeg i så fall bytte ut litt av kremfløten?


#53

Skilpadda sa for siden:

Ja, det var det jeg også tenkte. :jupp:

Appelsin- eller sitronskall burde jo også fungere som smakstilsetning. Enten finrevet i laken mens krystallene bygger seg opp, eller bare ha det i under koking og sile vekk etterpå.


#54

Tallulah sa for siden:

Det var en god idé. Skal se det blir mye rock candy til alle til jul!


#55

Skilpadda sa for siden:

Den oppskriften jeg har tatt utgangspunkt i før bruker 450 g mørk sjokolade som smeltes i 2,3 dl kremfløte, og så rører man i 1,2 - 1,5 dl likør eller rom (massen blir mer klissete, men trøflene bedre, jo mer væske det er i). Og så skal de trekkes med 350 g sjokolade etterpå, men de kan også bare rulles i kakao eller kanskje finhakkede nøtter.


#56

Skilpadda sa for siden:

Og så kan du bytte om på snørene etter noen dager, så du får flere farger på hver candy! Tror du det vil funke?


#57

Tallulah sa for siden:

Hm, i teorien skal det jo det? Men jeg vet ikke hvor godt det vil synes? Kanskje hvis man tar en lys farge med mørkere ytterst, sånn at det synes at man har suttet bort det ene laget. Det må testes!


#58

Serafin sa for siden:

Rulle trøflene i sjokolade hørtes lurt ut, for er ganske klissete med den kakaoen..


#59

Skilpadda sa for siden:

Sist jeg lagde puttet jeg dem i fryseren før jeg dyppet dem i smeltet sjokolade, da ble de helt stive, og sjokoladen stivnet også veldig kjapt. (Men de tiner og smelter fort hvis man mister dem nedi sjokoladegryten. :knegg: )


#60

Nenne sa for siden:

Nøttepraliner må vi ha hvert år og hjemmelaget karamell dekket med sjokolade. Jeg bruker sjokoladeformer til begge deler.


#61

Nenne sa for siden:

Nøttepraliner:

50 gram smeltet sjokolade
150 gram revet marsipan
100 gram nøttekjerner
2 ss kremfløte

Garnering:
Hvit sjokolade
Sølvkuler

Nøttene risten i ovnen ved 175 grader. Skallet fjernes, deretter hakkes de. Marsipanen rives i den smeltede sjokoladen. Fløten og nøttene blandes inn. Blandingen formes til kuler og dyppes i den hvite sjokoladen v.h.a. to gafler. Pyntes før sjokoladen stivner. Må stå kjølig.


#62

Hobbes sa for siden:

abonnerer


#63

gnuri sa for siden:

åh denne tråden må jeg abbonere på :nam:


#64

vixen sa for siden:

På tide å se litt på denne igjen. Namm!


#65

Dixie Diner sa for siden:

Jeg må alltid lage hjemmelaget "Mintkaka". Kjempegodt. Samme oppskrift som peppermyntestenger, men uten kokos og så rulles de til kuler og trykkes litt flate.

Og så er Rocky Road-konfekt en klassiker hos oss. Klipp opp marshmallows til middels store biter, hakk dadler og nøtter (gjerne ristede) og ha alt i en bolle sammen med rosiner. Bland alt godt sammen, hell over 3-400 gram smeltet kokesjokolade og evt. litt vaniljeekstrakt, og hell alt i en liten form som settes kaldt. Når massen er stivnet, skjæres den i firkanter. Farlig godt. Kan fylles med det man måtte ønske da. Jeg kan spise altfor mange av disse, faaarliiiig.


#66

Pingis sa for siden:

Jeg laga så gode brente mandler i fjor! Lurer på hvor jeg har gjort av den oppskrifta. :gruble:



#68

AprilRyan sa for siden:

Denne høres ganske lik ut som det svigermor lager. Fantastisk godt og det høres himmelsk ut med stilton til. Nå gjelder det bare å få ut ungen før julaften så jeg kan spise det. :nam:


#69

Nextlife sa for siden:

Hvordan gikk det med disse? Var de greie å lage?


#70

millact sa for siden:

Ja, utrolig gode!



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.