Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Storfekjøttet har blitt grått

#1

Daisy sa for siden:

Mannen skal slenge sammen en gryterett i trykkkokeren, men så ser jeg til min skrekk at kjøttet jeg kjøpte før helgen har blitt grått på utsiden. Siste forbruksdag er i dag (det er pakket ferskt i butikk)
Kjøttet er av type høyrygg. Er det ubrukelig?


#2

Mrs. Longbottom sa for siden:

lukt på det. kjøtt blir ofte gråaktig pga oksygenet. det trenger ikke bety noe så lenge det ikke lukter ille.


#3

Teofelia sa for siden:

Det er trolig bare blitt bedre, men lukter det vondt, så kan det med fordel kastes.


#4

Daisy sa for siden:

Hrmpf, da lir det levert meny. Det skal jo være bra i dag og. Men jeg lukter.


#5

Fakse sa for siden:

Om det har blitt dårlig vil du kjenne det på lukta, og du vil se at det blir litt sleipt og nesten grønnaktig på utsiden.

Om det lukter greit er det ikke noe problem å bruke det, det har bare blitt mørere.


#6

Daisy sa for siden:

Ok lukteprøve utført. Jeg kjenner en marginal forskjell (har to pakker, en fra i dag) Det lukter jo.. rått kjøtt. Jeg tror mannen må få blind-lukte. Skal sjekke for sleiphet og grønnfarge.


#7

Fakse sa for siden:

Altså, om det har begynt å bli dårlig så er du ikke i tvil. Naturen har utstyrt oss flott på den måten, nesen vårt er et fantastisk redskap, og vi kjenner det med en gang om vi har med bedervet mat å gjøre.


#8

Skilpadda sa for siden:

Kjøtt som lukter vondt bør kastes uansett datostempling. Kjøtt som ikke lukter vondt kan derimot stort sett spises trygt uansett datostempling.

Og grå farge betyr ikke at kjøttet er dårlig, bare at utsiden har oksidert litt. På samme måte som oppskåret eple blir brunt når det ligger en stund - det er ikke fordi det er råttent.


#9

Daisy sa for siden:

Så godt å ha dere når min far, kokken, er i Spania med avskrudd telefon.


#10

Fakse sa for siden:

Ja, at kjøtt blir grått er jo egentlig det naturlige. Kjøtt i butikken pakkes i plast og behandles eventuelt med gass for å beholde den friske røde fargen. Det har jo også vært vanlig å behandle kjøttet med nitritt, men dette er heldig vis forbudt.


#11

hildeje sa for siden:

Det er ikke ulovlig å behandle kjøtt med nitritt. Det brukes i eks pølser og kjøttpålegg for å få den lyserøde fargen. Nitritt skjuler den grå fargen som kjøtt får når det oksideres, eller harskner.
Hvis det er bare overflaten som har grånet og det ikke lukter ville jeg nok brukt det som normalt. Hvis det hadde vært vakuumpakket og du så at den ene var rød og fin og den andre grå ville jeg vært mer skeptisk.


#12

Fakse sa for siden:

Jeg var sikker på det var forbudt, det var jo masse styr i media om det for noen år siden da det skulle kuttes ut i f.eks kjøttdeig. Var det bare strengere regler for mengder og sånn det var snakk om? :confused:


#13

Daisy sa for siden:

Sånn i tilfelle noen bruker søkefunksjonen så gikk det helt fint! Kjøttet var grått på ene pakken (kjøpt før helgen) og rødt i andre (kjøpt i dag) Og jeg stekte begge og hadde det i trykk-kokeren. Ble en deilig gryterett! Og ingen har blitt dårlig.


#14

Fakse sa for siden:

Så bra! Det kastes alt for mye god mat fordi man er for redde for utløpsdato og naturlige endringer i maten. Trist og unødvendig.


#15

Mjau sa for siden:

Vi som spiser en del vilt ser dette ofte. Kjøttet blir grålig på utsiden om man lar det ligge noen dager i kjøleskap. Det er slettes ikke farlig så lenge kjøttet lukter friskt kjøtt. Men ser jo du har spist det og at det har gått bra. :ja:


#16

Daisy sa for siden:

Nei det er ikke så lett å vite, og jeg prøvde å google, men fant ikke noe fornuftig. Derfor greit å kunne spørre her!


#17

Madicken sa for siden:

Gjør du, prøvd deodorant? :blond:

Men så flott at kjøttet smakte godt, da, for jeg lurte litt på det samme og har bestemt meg for å stole på luktesansen når det gjelder et kjøttstykke jeg vurderte å kaste.


#18

Hyacinth sa for siden:

Nja, vakuumpakket kjøtt lukter jo død og fordervelse. Det hender at jeg lurer på om noen har prompet når jeg åpner kyllingfiletpakken.


#19

Mrs. Longbottom sa for siden:

Man må ikke lukte med en gang, man må åpne, og la gassen sive ut. Det er ikke kjøttet som lukter, men gassen i pakken.
Om det lukter ille etter 10 minutters lufting bør det kastes.
Og, om kjøttet er dårlig er du ikke i tvil. Det stinker, rett og slett. Om du lurer på om du muligens kjenner en litt rar lukt er det helt sikkert ikke noe galt med kjøttet.


#20

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg vet alt det altså. Jeg sier bare at det lukter. Fis også.


#21

Mrs. Longbottom sa for siden:

jupp, stinker svovel av det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.