Mannen skal slenge sammen en gryterett i trykkkokeren, men så ser jeg til min skrekk at kjøttet jeg kjøpte før helgen har blitt grått på utsiden. Siste forbruksdag er i dag (det er pakket ferskt i butikk)
Kjøttet er av type høyrygg. Er det ubrukelig?
Ok lukteprøve utført. Jeg kjenner en marginal forskjell (har to pakker, en fra i dag) Det lukter jo.. rått kjøtt. Jeg tror mannen må få blind-lukte. Skal sjekke for sleiphet og grønnfarge.
Altså, om det har begynt å bli dårlig så er du ikke i tvil. Naturen har utstyrt oss flott på den måten, nesen vårt er et fantastisk redskap, og vi kjenner det med en gang om vi har med bedervet mat å gjøre.
Kjøtt som lukter vondt bør kastes uansett datostempling. Kjøtt som ikke lukter vondt kan derimot stort sett spises trygt uansett datostempling.
Og grå farge betyr ikke at kjøttet er dårlig, bare at utsiden har oksidert litt. På samme måte som oppskåret eple blir brunt når det ligger en stund - det er ikke fordi det er råttent.
Ja, at kjøtt blir grått er jo egentlig det naturlige. Kjøtt i butikken pakkes i plast og behandles eventuelt med gass for å beholde den friske røde fargen. Det har jo også vært vanlig å behandle kjøttet med nitritt, men dette er heldig vis forbudt.
Det er ikke ulovlig å behandle kjøtt med nitritt. Det brukes i eks pølser og kjøttpålegg for å få den lyserøde fargen. Nitritt skjuler den grå fargen som kjøtt får når det oksideres, eller harskner.
Hvis det er bare overflaten som har grånet og det ikke lukter ville jeg nok brukt det som normalt. Hvis det hadde vært vakuumpakket og du så at den ene var rød og fin og den andre grå ville jeg vært mer skeptisk.
Jeg var sikker på det var forbudt, det var jo masse styr i media om det for noen år siden da det skulle kuttes ut i f.eks kjøttdeig. Var det bare strengere regler for mengder og sånn det var snakk om? :confused:
Sånn i tilfelle noen bruker søkefunksjonen så gikk det helt fint! Kjøttet var grått på ene pakken (kjøpt før helgen) og rødt i andre (kjøpt i dag) Og jeg stekte begge og hadde det i trykk-kokeren. Ble en deilig gryterett! Og ingen har blitt dårlig.
Vi som spiser en del vilt ser dette ofte. Kjøttet blir grålig på utsiden om man lar det ligge noen dager i kjøleskap. Det er slettes ikke farlig så lenge kjøttet lukter friskt kjøtt. Men ser jo du har spist det og at det har gått bra. :ja:
Men så flott at kjøttet smakte godt, da, for jeg lurte litt på det samme og har bestemt meg for å stole på luktesansen når det gjelder et kjøttstykke jeg vurderte å kaste.
Man må ikke lukte med en gang, man må åpne, og la gassen sive ut. Det er ikke kjøttet som lukter, men gassen i pakken.
Om det lukter ille etter 10 minutters lufting bør det kastes.
Og, om kjøttet er dårlig er du ikke i tvil. Det stinker, rett og slett. Om du lurer på om du muligens kjenner en litt rar lukt er det helt sikkert ikke noe galt med kjøttet.