En venninne har 5 kg (!) med sjokoladebiter for bakst, og har innkalt til bakedag.
Jeg har fått i oppdrag å finne oppskrift på nydelige kjeks med sjokoladebiter i. Tror hun tenker på noe ala Safari.
Den oppskriften som har vært her etpar ganger og som visstnok er noe hemmelig, :p, den er veldig god. Nå har jeg bare prøvd versjonen uten nøtter men den er også seig og god.
Den oppskriften som står på disse Coockisene er også veldig god.
Om dere vil prøve noe annet enn kjeks kan jeg anbefale sjokoladehorn. Lag vanlig deig til søt gjærbakst, og bak horn med sjokolade inni "snurren". Pensle og strø med perlesukker. De er best varme, så jeg pleier å servere dem nystekte eller varme dem opp litt før jeg serverer dem.
Rør smør og sukker "hvitt". Rør inn ett egg om gangen, ha i resten. Sett kakene på plate med skje med god avstand mellom. Stekes lys brune v/180 grader i ca 7-8 min.
Dere må ikke steke opp alt. Cookiedeig kan som regel helt fint fryses. Det enkleste er å lage deigen ferdig i ruller av passe størrelse som pakkes i plastfolie og fryses. Da kan man bare skjære halvtinte skiver og legge på stekebrettetnår man skal ha dem.
Jeg er ikke så glad i kliss, så jeg slenger deigen inn i plastfolie og former deigen til ruller gjennom folien ( ellers er det som for paideig lurt å la deigen stå på kjøl mellom å lage deigen og å "bake den ut", da blir den lettere å håndtere.)