I min familie så har det kun vært farmor som har bakt krumkaker til jul. Hun døde for drøye 6 år siden, og ettersom jeg arvet krumkakejernet hennes så er det vel antakelig min oppgave å stå for krumkakene heretter. Jeg har liksom ikke kommet i gang med det før, men jeg tenkte at jeg skulle få det til i år.
Men jeg trenger en god oppskrift. Krumkakejernet er av den gode gamle sorten som varmes på komfyren hvis det har noen betydning for hvilken oppskrift som funker best.
3 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
150 g smør eller margarin
1/2 ts vaniljesukker
1/2 til 1 dl vann
(2 ss cognac, dette er tilføyd etter min bestemor sin instruksjon, blir ikke godt uten i følge henne, og jeg tør ikke prøve)
2 ts kardemomme om man liker kardemommesmak
Visp eggedosis. Bland i hvetemel og vaniljesukker. Ha i smeltet avkjølt smør. Tilsett cognac og vann. Jeg bruker sjelden mer enn 1/2 dl vann. La røren svelle i 30 minutter.
Varm jernet godt. Ha i en teskje røre, og press sammen sånn at kakene blir tynne og fine. (Om det er den gammeldagse typen jern du har arvet, som du varmer på plate, så må du snu det ganske fort sånn at kakene blir jevnt stekt). Rull sammen krumkakene med en gang du har tatt dem ut av jernet. Kan være lurt å være to, sånn at den ene steker og den andre ruller. Jeg har notert 35 sekunder steketid med mitt jern, men det må du sikkert prøve deg frem på.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.