Jeg burde ha kjøpt inn en billig vin på forhånd, ja. Men det er disse jeg har stående så da blir det en av dem. Da tar jeg litt av nummer to.
Takk for hjelpen. :)
Vet du, vi hadde en Cabernet fra Montenegro stående som jeg egentlig hadde bestemt meg for å spare. Derfor vurderte jeg ikke engang å bruke den.
Men jeg endte opp med å åpne nettopp den. Brukte den i marinade og hadde den senere til maten og det var utrolig godt!
Vinen var kraftig nok til å ha til lam samtidig som den var veldig ren og klar i smaken. Synd den ikke er å få kjøpt her hjemme.
Jeg bruker dårlig vin til marinade, jeg. En sjelden gang skjer det nemlig at vi ikke får drukket opp en kartong, og da fryser jeg ned restene. Alkohol er jo helt unødvendig for marinade og saus, så det spiller jo ingen rolle. Frys ned i enheter på noen dl. og hiv i saus eller oppi marinadeposen.
Hvis jeg ikke har rødvin, så bruker jeg balsamico, det funker det også, poenget er bare å ha noe med syre oppi.
Jeg gjør som Mim og bruker dårlig vin til marinade. Hvis jeg kjøper vin til matlagng (inkl. marinade) så kjøper jeg polets rødvin, men som regel har jeg en flaske som jeg har vunnet på vinlotteriet på jobben som ikke duger til noe annet. :vinsnobb:
Den teiteste oppskriften jeg har sett var en oppskrift som påsto at man måtte bruke den fineste barolo man fikk tak i. :gal: