Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken vin til marinade?

#1

malena sa for siden:

Jeg skal marinere et lammelår og har to viner å velge mellom:
Allesverloren Cabernet Sauvignon 2002, SørAfrika
Castillo Turis Reserva 2001, Spania

Hvilken av disse er best å drikke? Vil gjerne spare den til låret skal inntas...


#2

malena sa for siden:

Ingen? Jeg sitter her med disse flaskene på bordet, klar til å gjøre ferdig marinaden . :knegg:


#3

Filifjonka sa for siden:

Åpne dem og smake? :)


#4

malena sa for siden:

He he ja det kan jo bli morro etter hvert. Sånn når jeg ikke får bestemt meg. :knegg:


#5

Filifjonka sa for siden:

Du trenger kanskje ikke bruke så store mengder til marinaden?


#6

malena sa for siden:

Jeg burde ha kjøpt inn en billig vin på forhånd, ja. Men det er disse jeg har stående så da blir det en av dem. Da tar jeg litt av nummer to.
Takk for hjelpen. :)


#7

malena sa for siden:

Da passer den vel fint til lammestek? Er ikke så veldig dreven …


#8

malena sa for siden:

Så bra! Nå ligger låret og koser seg i deilig marinade på benken. Gleder meg til i kveld. :nam:


#9

safran sa for siden:

Hvordan smakte vinen?


#10

malena sa for siden:

Vet du, vi hadde en Cabernet fra Montenegro stående som jeg egentlig hadde bestemt meg for å spare. Derfor vurderte jeg ikke engang å bruke den.
Men jeg endte opp med å åpne nettopp den. Brukte den i marinade og hadde den senere til maten og det var utrolig godt!
Vinen var kraftig nok til å ha til lam samtidig som den var veldig ren og klar i smaken. Synd den ikke er å få kjøpt her hjemme.


#11

Harriet Vane sa for siden:

Jeg bruker dårlig vin til marinade, jeg. En sjelden gang skjer det nemlig at vi ikke får drukket opp en kartong, og da fryser jeg ned restene. Alkohol er jo helt unødvendig for marinade og saus, så det spiller jo ingen rolle. Frys ned i enheter på noen dl. og hiv i saus eller oppi marinadeposen.

Hvis jeg ikke har rødvin, så bruker jeg balsamico, det funker det også, poenget er bare å ha noe med syre oppi.


#12

malena sa for siden:

Det var lurt, takk for tips. Jeg hadde både vin og balsamico i, men det hadde kanskje holdt med én av delene?


#13

Veronal sa for siden:

Jeg gjør som Mim og bruker dårlig vin til marinade. Hvis jeg kjøper vin til matlagng (inkl. marinade) så kjøper jeg polets rødvin, men som regel har jeg en flaske som jeg har vunnet på vinlotteriet på jobben som ikke duger til noe annet. :vinsnobb:

Den teiteste oppskriften jeg har sett var en oppskrift som påsto at man måtte bruke den fineste barolo man fikk tak i. :gal:


#14

Harriet Vane sa for siden:

Nei, kjære vene, da! :sjokk:

Fennochio, forresten...apropos barolo. :nam: Mmm, skal IKKE brukes til marinade, bare nytes!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.