Egentlig hadde jeg tenkt å lage tacopai med salat og brownies m/is til dessert, men fikk i dag greie på at ei av de tre som kommer tåler hverken gluten eller melk. Lager aldri mat sånn at jeg må tenke på allergier utenom med nøtter, så hva kan jeg lage isteden som er godt til alle både som litt salt mat og dessert som alle kan spise?
Er den gule posen til Toro med brownies glutenfri og melkefri? Mente å ha hørt at den var noe for allergikere, men den er kanskje bare glutenfri? Da må jeg vel bruke olje istedenfor smør i tilfelle så er den kanskje melkefri også?
Jeg vet ikke svaret på spørsmålet ditt, men stort sett det meste kan byttes ut. Smør byttes ut med blått smør (bordpakke) eller olje (kan sette bismak), og mel erstattes med feks Toro lys glutenfri melblanding, eller semper fin eller grov (med grønn stripe er også melkefri).
Tacopai kan du vel lage. Bruk maizenna i paideigen, og jeg mener at det i hylla på Meny står en pakke med paideigmix fra maizenna(i hylla for allergivennlig mat).
Eller nachos; skjellene er glutenfrie.
Skjekk bakehylla for hva som er glutenfritt. Toro og Møllerens(Rema 1000) har mye forskjellig.
Akkurat det med ost er en utfordring. Når vi lager pizza, så pleier jeg og poden å ha nachips på toppen istedet. Det smaker greit, men krever litt våtere saus slik at det ikke tørker helt ut. (Men det er kanskje et like godt alternativ å bare lage vanlig taco da? (Jeg vet det finnes noe soyaost og noe, men jeg har aldri forsøkt det.)
Soyaostvarianter er ikke noe særlig, jeg ville kanskje valgt å lage tacos eller noe med nachochips, det er glutenfritt. Du kan kjøpe glutenfri paideigmix fra Organ i allergihyller i store butikker hvis du vil bruke det. Blått smør, Melange uten melk eller olje i stedet for vanlig smør/margarin som de andre sier. Jeg tror ikke browniesene er glutenfrie eller melkefrie, men det finnes sjokoladekakeposer som er det. Ikke helt det samme, kanskje. Ellers er fruktsalat eller friske bær veldig gode alternativer. Soyais er kjempegodt, så det kan du kjøpe i tillegg til vanlig is for de som kan ha det.
Fant en oppskrift på glutenfritt (og melkefritt) foccasia brød som lages med Toro lys melblanding. Kanskje jeg skal lage det også heller ha litt annet ved siden av som kyllingklubber, scampi, salat og noe mer? Toro hadde ikke ordnentlig ingrediensene på Browniesen beskrevet på nettsiden, så det får jeg sjekke i butikken i morgen. Tenkte jeg kunne mose litt sånn frossen frukt til å ha på kake og is. Skal sjekke ut soyais.
Hva jeg ikke tenker på. :dåne: Der kan du se, det er godt jeg spør dere.
Kan denne oppskriften funke da hvis det finnes glutenfri fersk pasta?
Scampi til to personer:
500 g rå scampi – husk å fjerne tarmen før den skal i marinaden!
Marinade :
1 dl olivenolje (kan ha mer om man foretrekker mer saus)
½ kinesisk hvitløk (den uten fedd)
½ rød chili
3 vårløk
1 lime , saften av
8 soltørkede tomater.
Salt & pepper
Finhakkede urter som for eksempel persille eller koriander)
La rekene ligge i marinade i minst 30 min. Men flere timer gjør seg J
Eller kom gjerne med helt andre forslag. Var vanskelig det her. Tenkte på pestomarinert laks, men leste på pestoglasset nå så er det jo ost og fløte og greier i den. :sukk:
Regal har den eneste gluten-og laktosefrie browniesmiksen på markedet i dag.
kr. 49.50
Antall
[url="javascript:void(0)"]Legg til favoritter [/url]Tips en venn
Mer informasjon
Anvendelse
Innholdet i pakken blandes med vann og olje og helles i en form/langpanne. Stekes i ca. 30 minutter. Pakkens innhold gir ca. 660 g ferdig brownie. Pr. 100g
Ferdig brownie: Energi 1760 KJ / Kcal 417, protein 1,4 g, karbohydrater 66,7 g, herav sukkerarter 55,6 g, fett 16,3 g, fiber 1,6 g, natrium 0,1 g, fenylalanin 70 mg. Varen er fremstilt uten
Gluten, melk og soya. Oppbevaring
Tørt og ikke over normal romtempertaur. Atskilt fra varer med sterk lukt. Innhold
Hva med sjokoladefondant da? Trodde det var melk i mørk kokesjokolade, men det er kansje ikke det i alle som er mørke nok? Fant nemlig denne oppskriften:
Sjokoladefondant uten melk og gluten
Denne melke og glutenfrie sjokoladefondanten er en favoritt selv blant de som ikke spiser allergenfritt. Kan anbefales!
Oppskriften gir ca 6 fondanter.
Dette trenger du:
200 gr. melkefritt smør
220 gr. Mørk sjokolade (Kan gjerne blande inn litt Lindt Madagaskar i tillegg til “vanlig” mørk sjokolade…)
200 gr. sukker
120 gr. glutenfritt mel (Semper Fin Miks)
8 egg
Dette gjør du:
Smelt smøret og bland i finhakket sjokolade. Rør egg og sukker sammen i en bolle og sikt i melet. Bland deretter i sjokoladen og rør godt. Hell i store muffinsformer, ca 3/4 fulle.
Stekes ved 200 grader i ca 9 minutter (kan variere fra ovn til ovn). PS! Stekes blandingen lengre blir det gode sjokolademuffins… og disse holder seg ferske lenge;-)
Tips!
Deigen kan gjøres klar tidligere på dagen eller dagen før og stekes rett før servering. Serveres gjerne varme med Oatly havre- vaniljeis og varm bringbærsaus…
Bringbærsaus:
1/2 dl vann kokes med 50 gr. sukker og avkjøles. Bland i 200 gr. bringbær og mikses med stavmikser. Porsjonen holder lenge så et godt tips er å fryse den som isbiter og tine en isbit per fondant før servering.
Bare bruk Toro lys glutenfri melblanding (naturlig glutenfri), og blå soft flora i stedet for hvetemel og smør. Sjokolader du kan bruke i er Plamil, Lindt (hvit excellence serien) og Ica sine:
(Bare at du ikke må bruke den med havsalt når du baker, det var bare den jeg hadde å ta bilde av.)
Disse får du kjøpt stort sett over alt tror jeg. Lindt har de vel de fleste steder nå, og Ica-sjokoladen sier seg vel selv hvor en får tak i, og de andre finner du i allergihyllene.
Eller kanskje jeg bare skal kjøpe kake ferdig? Har egentlig litt dårlig tid i morgen til å lage all mat når jeg må gjøre sånn om på planene. Også lager varm bringebærsaus ved siden av og soyais? Ser butikken nærmest jobben min skal forhandle denne kaka.
Den er ok, den kaken der. Men den smaker mer krydderkake enn sjokoladekake. (Bare sånn at du vet om det. Jeg synes den passer bedre med en fruktsalat enn is. Ble litt skuffet når jeg ventet sjokoladekake. )
Fruktsalat er jo godt det da, så det kan jeg jo fikse isteden. Bare droppe is. Litt redd for å prøve sjokoladefondanten første gangen når gjestene er her. :sparke:
Den jeg la lenke til er en Brownies da. Den er helt himmelsk, og lett å lage. Men det er jo alltid greit å gjøre det enklere når du ikke har så mye tid. Og fruktsalat er godt!
Da kjøper jeg inn så jeg kan teste brownies som DM linker til, også ser jeg om jeg rekker eller setter i gang mannen, men da lager jeg fruktsalat til dessert. Kan kjøpe litt vanlijekesam vi andre kan ha på. Er jeg sær da? :sparke:
Så var det middag da. :knegg: Bombarderer dere med spørsmål.
Nå har jeg funnet ut hva jeg skal servere først. Thailansk kyllingsuppe fra Santa Maria som er laget på kokosmelk. Den er faktisk veldig god, men lager den sjelden for ungene liker den ikke. Også koker jeg ris ved siden av for den suppa blir veldig godt med litt ris i også.
TILBEREDNING
Bland Tom Kha soup mix, kokosmelk og vann. Brun kyllingfiléen og tilsett denne. La det koke til kyllingen er gjennomkokt (ca 2-3 min). Helt til slutt tilsettes tomater, sjampinjonger og paprika. Smaker nydelig!
Tips! En ekstra smaksopplevelse blir det med fersk koriander i suppen, og Santa Maria Fish sauce gir suppen en kraftigere saltsmak.
Lekkert å toppe med noen tynne strimler med chili rett før servering. Nb! Passer best for de som liker ekstra "spicy" mat.
Det er ingen soyasaus i denne suppa, og jeg har lest opp innholdsfortegnelsen for henne det gjelder på telefon. Tok ingen sjanser. Så den gikk visst greit. :D
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.