Har en kresen 3-åring som i tillegg er småspist. Han har hatt melke-egge-og kiwiallergi siden han var født, men har mer eller mindre vokst av seg melke-og eggellergien. Har imidlertid fått vite av ernæringsfysiolog at det ikke er uvanlig at barn med matallergier blir kresne og småspiste da de ikke assosierer mat med noe positivt. Vel, han er stort sett frisk og rask, aktiv gutt. Men, han spiser ikke kjøtt, ingen pålegg heller, så dermed får han i seg lite proteiner. Det går mye i karbohydrater og noe frukt. Tips til hvordan jeg kan få i ham proteiner? Han burde nok også hatt mer fett i kosten, helt klart. Han spiser ikke smør på skiven (er som mamma'en der). Har forsøkt å lure inn olje og smør i ting, men det gjennomskuer han. Han spiser litt egg, men kun eggehviten, så eggerøre går ikke. Fisk spiser han vel ikke heller annet enn om det er type panert med griljermel osv. Da kan det til nød gå.
Takk, det må jeg nok forsøke. Valnøtter utgår da han også er allergisk mot nøtter, men egg går. Men kan man altså bruke rått egg? Det har jeg ikke tenkt på. Hva mer er godt oppi?
vi har proteinpulver i smoothien, det merkes ikke av ungene. Vi pleier og å ha i chia- eller hampfrø, som gir litt sunt fett i tillegg.
ellers er jo ost en fin kilde til fett og protein, dersom han liker det. Mine unger kan ha ost på alt mulig.
Hva med puré av belgfrukter (linser, bønner, kikerter osv) blandet inn enten i sauser og supper til middag, eller blandet inn i smoothie? Min liker også hummus, tipper det har noe med den jevne konsistensen å gjøre. Kan også hende kesam vil falle i smak, det inneholder jo i alle fall en del proteiner, og dersom han faktisk trenger fett kan du jo velge bort lett-variantene.
Skyr med smak? Den inneholder mye protein og smaker samtidig godt. Minner om tykk yoghurt. Det forutsetter jo at han da kan innta litt melkeprodukter her og der, siden du skriver at han ikke helt er fravokst melkeallergien.
Vi sliter med det samme problemet med mellomste hos oss.
Han ble henvist til ernæringsfysiolog som skulle vurdere om han fikk i seg nok av alt.
Jeg var også spesielt bekymret med tanke på proteininntaket, men ernæringsfysiologen kunne berolige meg med at det skal ekstremt mye til før et barn i Norge får proteinmangel. Det er visst litt proteiner i det meste vi spiser, og dette skal visst være tilstrekkspiser
Men det er veldig greit om barna kan spise litt variert, så vi jobber endel med det.
Jeg følger med i tråden for å få flere gode tips. :)
Har vært hos henne noen ganger og fått beskjed om å bare gjøre som jeg gjør, fortsette å tilby og håpe at han vil smake etterhvert. Han får heldigvis enda litt nutramigen (mme) og der er det jo endel gode ting, heldigvis, men nå drikker han mindre enn før, greit nok.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.