Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Hage]Syrinen min er full av nye skudd (bladknopper)

#1

Robyn sa for siden:

Jeg plantet to nye syriner på forsommeren. Nå ser jeg at den ene har tett-i-tett med knopper hvor blader er i ferd med å springe ut. Den har jo nesten nettopp felt bladene for høsten, hva skjer? Det skal ikke skje nå, ikke sant?

Og det jeg lurer aller mest på er om den kommer til å overleve? (For vinteren kommer vel før eller senere...) :leppe:


#2

Robyn sa for siden:

Ja, det ble jo en fornuftig overskrift. Når man finner et bedre egnet ord kunne det kanskje vært en idé å fjerne det gamle. :rolleyes:


#3

Lille meg sa for siden:

Jeg er virkelig ikke noe hagemenneske. Men syriner regner jeg som ugress. De har tildels tatt over hagen min, og jeg er lite fornøyd.

Så mitt stalltips: Dine syriner vil overleve og du har null og niks å bekymre deg for i så henseende. Kom tilbake om et par-tre-fire år, så kan vi diskutere om du skal bekymre deg for at du så villig plantet syriner. :knegg:


#4

Robyn sa for siden:

Jeg har en stor, flott syrin på baksiden. Det var jo derfor jeg plantet to nye foran huset og. Går det an å ikke like syriner? :eek:

Ellers er det skuffende lite som trives i den leirete jorda vi har her, alt jeg gjerne skulle hatt vil helst ha godt drenert jord. :mumle:

Men da er det håp for den da? Den andre jeg plantet har ingen skudd. Snodige greier. (Men det er to ulike typer da.)


#5

Lille meg sa for siden:

Syriner er nydelige og blomstrer flott. Hadde jeg bare hatt én syrin, og den holdt seg på én plass, så hadde det vært helt fint. Da hadde jeg likt den. Men slik er det altså ikke.

Jeg kan dessverre litt for lite om syriner til å si om det er noe håp for din løvsprettende syrin. Derimot er det lite håp for deg. :knegg: Lykke til med å klippe bort rotskudd i de nærmeste årene. :nemlig:


#6

Robyn sa for siden:

Kanskje det er den dårlig drenerte leirjorda som gjør at den ikke sprer seg? For den gjør ikke det, nemlig. Og om så skjer blir jeg egentlig bare glad. Så det så. :snurt:


#7

Lille meg sa for siden:

Jeg noterer meg at jeg skal ønske meg dårlig drenert leirjord i julegave. Takk for godt tips!


#8

Robyn sa for siden:

Jeg har masse, vi kan godt bytte. Men dårlig drenert leirjord tar knekken på all annen jord, omtrent som syrinen din da tydeligvis. :knegg:


#9

Mei sa for siden:

Den skyter nye skudd og blader her også. Satser på at det går bra. Forøvrig er det visstnok bare når man forsøker å klippe den ned den skyter noe vanvittig med rotskudd. Har jeg hørt. Jeg liker også syriner godt.


#10

Robyn sa for siden:

Hm, jeg har klippet min ned ganske drastisk de siste årene (for å ikke miste all sol i hagen) men har i grunnen ikke merket noe til rotskudd av den grunnen. Nå er den gammel da, den var stor allerede når vi flyttet inn for 10 år siden.

Men mine syriner står sånn plassert at jeg gjerne vil ha de til å spre seg litt utover også, syrinhekk er helt greit.


#11

Christa sa for siden:

Jeg har syrin med knopper nå og det er ikke vanlig. Har tenkt på det og håper ikke været som ikke klarer finne ut at det er vinter nå egentlig gjør så syrinene mine ikke overlever vintern som kommer en eller annen dag.

Vi har aldri hatt problem med syriner som sprer seg, men vi har og dårlig drenert jord. Jeg krysser fingrer for at de skal overleve denne rare vinter med så mye væromslag.


#12

Stompen sa for siden:

Nå ble jeg veldig nysgjerrig her altså, for i dag dukka det opp bilder på facebook av en syrin som hadde grønne knopper...


#13

Stompen sa for siden:

Og så kom jeg på at jeg ikke trenger å være nysgjerrig mer. Jeg har jo sett bilder av deg her inne :duh: Det er visst flere syriner som tar feil av årstida.


#14

emin sa for siden:

Kan ikke svare på spørsmålet ditt, bare tilføye at jeg er enig med lille snøfte og har saget ned de to svære syrinene jeg hadde i hagen. :nøgd:


#15

Pepper Lemon sa for siden:

Min har også store, grønne knopper nå. Jeg kommenterte det nettopp, at vi kanskje har lilla syrinhage på julaften. :lykkelig:


#16

Robyn sa for siden:

I år må julestjerna vike for lilla syriner. :knegg:


#17

Estrella sa for siden:

Er ikke så rart så mildt som det er nå. Tror det er mange planter som blir forvirra :knegg:


#18

Lille meg sa for siden:

Snøfte? SNØFTE? Det kan da umulig være meg du snakker om? :snurt:


#19

Ru sa for siden:

Her er det knopper på de eldgamle rosebuskene. Det bekymrer meg hakket mer. :sukk:
Men det går nok bra. Det var så mildt i 2001 også. :elefant:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.