Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Liker dere frukt i varm mat?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Jeg elsker det, har helt dilla. Kylling og ananas er jo en uslåelig kombinasjon, samme med epler og pølser. Jeg har ofte litt frukt i gryteretter, enten det er mango, ananas eller eple, som regel i små biter. I kyllingsalat er jo mango eller ananas et must, og ananas på pizza (kommer jo an på resten av fyllet da) er deilig. Druer passer forresten også godt sammen med kylling, og i forrige uke laget jeg en nydelig salat med kylling, fetaost, appelsin, eple, agurk, tomat, frisee-salat og ruccola, og en deilig yoghurtdressing. :nam:

Jeg er blitt helt fruktoman, noe som kanskje er litt kjipt siden jeg må spare den lille mageplassen jeg har til proteiner og fett.


#2

Azi sa for siden:

Bare annans på pizza. Ellers klarer jeg ikke å spise frukt i varm mat! Har prøvd. Men mister helt matlysten!


#3

Dixie Diner sa for siden:

Åh en av mine absolutte yndlingsretter er faktisk en Grete Roede-rett, "sitronstekt kyllingbrystfilet". Det er en pastarett med sitronsaus, noe av detg beste jeg har smakt. :nam:


#4

Mor til 4 sa for siden:

Samme her.


#5

DM sa for siden:

Annanas og rosin i gryter, mango i wook, sitron på fisk, og eple og diverse andre frukter i salat.


#6

Sitron sa for siden:

Liker en del frukt i varm mat.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Smakte rosiner og nøtter i risen på indisk restaurant for noen år siden. Kjempegodt. Har i ettertid laget det endel hjemme også.


#8

Obelix sa for siden:

Nei det gjør jeg ikke.


#9

polarjenta sa for siden:

Nei, syns ikke det er særlig godt. Og ananas på pizza er fy!


#10

tildemor sa for siden:

Jeg synes det er kjempegodt med frukt i varm mat, særlig ananas:nam:


#11

Honda sa for siden:

Varm frukt er ikke noe godt...

Annanas går ant. Og grillet maiskolbe[i aleminiumsfolie ,smør og salt] men jeg spiser den ikke før den er nesten kald hehe


#12

Skilpadda sa for siden:

Jeg er ikke så glad i hermetisk ananas på pizza eller ellers, men det er ofte veldig godt med frukt i middagsmat, særlig sterk mat og mat med svin og/eller fjærfe. Og så finnes det jo mange varme fruktdesserter og -kaker, men det var kanskje ikke det du mente med "varm mat"? ;)


#13

Azi sa for siden:

Sitron og mais er vel grønnsak? Eller?


#14

Vanilja sa for siden:

Huff, nei. Det gjør ikke jeg.


#15

Senna sa for siden:

Er ikke så veldig glad i det nei.


#16

Helle sa for siden:

Nope. Ananas er dessert...


#17

5barnsmor sa for siden:

Nei, kan ikke fordra det....


#18

Skilpadda sa for siden:

Mais oppfatter jeg som en grønnsak (det er i alle fall ikke en frukt). Sitron er jo en frukt, selv om det er ganske sjelden den blir spist som frukt; jeg ville ikke kalt sitron en grønnsak, men kanskje "tilbehør" eller "smakstilsetning" eller "krydder" eller noe slikt.


#19

Dixie Diner sa for siden:

Sitron er vel en sitrusfrukt.

Forresten så er det fantastisk snadder med fritert banan, slik som de selger på kinarestauranter. :nam:


#20

Nessie sa for siden:

Jada!
Ananas er et must iallefall ;) Og bruker det både i gryter og på pizza :jupp:.

Liker også epler og banan i kyllingsalat :D


#21

liefje sa for siden:

Ananas paa pizza er over hodet ikke min smak. Ikke fordi jeg ikke liker varm ananas - langt derifra - men pizzaen min faar den holde seg unna. I asiatisk mat bruker jeg masse frukt og i retter med hvitt kjött er det jo kjempegodt.


#22

Myggstukket sa for siden:

Jeg kan styre meg for ananas på pizza, eller i andre varme rette.
Frukt er best kald.


#23

linka-mor sa for siden:

Annanas er ett must på pizzaen :nikker: Epler og svisker til ribbe og annet svinekjøtt. Rosiner går gjerne i gryteretter. Nam!


#24

Carpe Diem sa for siden:

Ananas på pizzaen er godt, men frukt i varm mat forøvrig kan jeg styre min begeistring for.
Men frukt i varmen derimot, det er deilig :ja:
Men det er jo et helt annet tema :humre:


#25

Nabbe sa for siden:

Ananas i pizza er godt, men ellers er det ikke så mye annet jeg kan tenke meg i varm mat. Eller, tja, ett bittelite fat med søtt kjøtt fra Algerie må jo ha tørka aprikos i seg, da! Og iransk plommegryte er jo ikke godt uten plommer.


#26

Dixie Diner sa for siden:

Iransk plommegryte? :intrisert:


#27

Nabbe sa for siden:

Har oppskriften ett sted på siden min. :lat:

[url]www.muhajabah.org[/url] klikk deg inn på oppskrifter. Skal legge Khadija så jeg gidder ikke lete... ;)


#28

Frost sa for siden:

Jeg liker godt frukt i mat. Ananas på pizza, frityrstekt banan og diverse gryteretter med svisker, aprikos eller rosiner.

Har inntrykk at de fleste er skeptiske til det og ikke vil smake engang.


#29

Dixie Diner sa for siden:

Ja, min bror er sånn. Kjedelige folk. :nemlig:


#30

Myrsnipa sa for siden:

Nei. Får brekninger av varm frukt.


#31

Che sa for siden:

Nope, frukt og kjøtt blir full skjærings for meg. (Ananas på Pizza spesielt)


#32

lil'c sa for siden:

Vi hadde ananas i pizza'n i dag.
Og i Flygande Jacob (som vi må ha snart igjen!) så er det jo bananer.
Så joda, men ikke for mye, og ikke så ofte.


#33

Tinka sa for siden:

Ananas på pizza og i gryteretter må vi ha.

Vi bruker også rosiner og eple i enkelte gryteretter.


#34

Bluen sa for siden:

Ananas passer seg ikke på pizza, men plukkes av og gjør seg godt som en liten dessert etterpå. :) Rosiner i mat er heller ikke godt. Så vondt at jeg ikke spiser det, er det jo ikke, da.


#35

Benzo sa for siden:

En ting er ananas på pizza, men min svenske venninne bruker banan på pizza'n og det er visst vanlig i Sverige. :sjokk:


#36

Maverick sa for siden:

Me like. :nemlig:


#37

Martis sa for siden:

Jeg er ikke spesielt glad i frukt i varm mat. Så det har vi svært sjelden.


#38

Mams sa for siden:

Ananas på pizza kan gå an, men det er så godt som aldri at vi har det, for det får gubben dilla av.
Ellers er jeg ikke så glad i varm frukt i noen varianter, kun grillet maiskolbe elelr stekte maiskorn.


#39

Solice sa for siden:

:ja: Mye godt!


#40

Manga sa for siden:

Nei, det synes jeg ikke er noe godt. Ikke ananas på pizza en gang.



#42

Bluen sa for siden:

Jeg har blitt inspirert av denne tråden. :D Vi skulle ha wok med thailandsk chili- og hvitløkssaus til middag i dag, og hadde litt lite grønnsaker. Da grep jeg til et eple jeg fant på benken. Det ble riktig bra!


#43

him sa for siden:

Jeg synes det er kjempegodt. :nam: Det eneste som irriterer meg er at frukt ofte blir mye varmere enn det andre (pga vanninnholdet) og det kan være litt ... småskummelt.


#44

Tjorven sa for siden:

Nei. Det liker verken jeg eller mannen. Det går ned hvis det blir servert, men vi lager det aldri selv.


#45

Millen sa for siden:

Nei, det er ikke godt.


#46

Enhjørning sa for siden:

Åh, ja!
Ananas på pizza - gjerne i kombinasjon med pepperoni - eller i kyllinggryte er slafs!
Svisker og epler til ribbe likeså, eller appelsin til stekt kyllingfilet.


#47

Fibi sa for siden:

Nei, ikke i det hele tatt. Men jeg spiser det om det blir servert, og klager heller ikke. Det eneste jeg liker er svigermors hjemmelagede mangochutney til hennes Trinidad-curry. :sikle:


#48

Syrin sa for siden:

Ikkje så glad i ananas i varm mat egentlig. Heller ikkje på pizza, men kan godt ete det. Ødelegger ikkje pizzaen altså. Banan på pizza er ganske godt, særlig i kombinasjon med pepperoni.

Rosiner høyrer heime i rosinpakka og skal etast au naturel. Rosiner høyrer IKKJE heime i ris, på graut, i boller eller noko slikt noko. Fysj og pføy! :(

Mais er kanskje.. eh.. korn?? nei...


#49

Syrin sa for siden:

mangochutney!!! :nam:


#50

MsM sa for siden:

Du har vel ikke tilfeldigvis de oppskriftene? Trinidad-curry med hjemmelaget mango chutney hørtes veldig godt ut!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.