Jeg har fått en stor pose grønnkål og en liten pose jordskokker. Noen av jordskokkene har jeg tenkt å bruke i en grateng, men tar gjerne imot forslag til andre gode ting de egner seg til.
Men hva er godt å lage av grønnkål? Jeg syns ikke den smaker så mye i seg selv.
Jeg bruker grønnkål som grønt på brødskiva. Mye bedre enn salatblad!
Og som erstatning for salat f.eks. til taco.
Ellers har jeg rikelig på toppen av omelett, når jeg lager det. Eller i wok.
Som saltknask er det godt å rive opp kålen i mindre biter, legge utover en langpanne, pensle med olje/salt/hvitløk og steke/tørke i ovnen på tja .. Litt under 100 grader?
Grønnkål er også lett å fryse. Legg hele blader i pose, frys, og når det er frosset moser du det slik at det ikke tar plass. Da kan du bruke det i supper utover vinteren.