Her i huset har vi bursdagsbarn den 15.desember og der forventest familieselskap. Dette selskapet inneholder 13 voksne og 6 barn, er f.eks koldtbord noe som er realistisk å få til? Eller er det annen ikke julemat som er greit å lage til en slik mengde mennesker.
Jeg hadde servert noe bursdagsbarnet liker, selv om det er familieselskap. Sist ble det sjikkli avansert - pølse i lompe. Året før lagde jeg skikkelig kjøttsuppe.
Enig med Isola. Hyggelig selskap, og mat etter bursdagsbarnets ønske, innenfor rimelighetens grenser hva organisering, tid og pris angår. Pølser i brød, lasagne eller pizza er helt ok. :)
Jeg vil ikke at bursdagen hennes skal knyttes opp mot jul, det skal være hennes dag, så huset blir ikke julepyntet eller noe før den dagen er over(eller er det bare for å utsette pyntingen for en sjuske som meg). Selskapet blir nok lørdag 10.desember.
Nå leste jeg antall gjester. Helt klart pølser. Jeg har ihvertfall ikke koke-, steke-, oppbevarings- og serveringsmuligheter til noe mer avansert hjemme når det blir så mange. Alternativet hadde nok vært en god suppe eller gryte som kan lages på forhånd, men min unge elsker pølser og da gjør jeg det enkelt for meg selv. Det er julestri hos deg også!
Vi har stor familie, og i alle familiebursdager er det pølse m/tilbehør på menyen. Av og til slår vi til med en salat som alternativ, men i år går jeg kun for pølsegryta midt i julestria.
Jeg vet at mange serverer pølser, men jeg syns det er skikkelig kjip mat (sikkert fordi jeg ikke syns det er noe godt :knegg: ).
Til så mange kan en gryterett, suppe eller hamburgere være greit. Hamburgerene kan du steke kjapt i panna og holde de varme i stekeovnen. Kutt opp tilbehør og legg det på tallerkner så alle kan ta det de liker på sin egen hamburger.
13 voksne og 6 barn er ikke mange i vår verden, og pølser i brød er "nødproviant"... :sparke: Alt som kan lages i langpanne/form/gryte er jo lett å lage til mange. Hva med gryterett? Biff stroganoff er veldig enkelt.
Jeg har også bursdag rett oppunder jul og husker jeg hadde veldig store bursdagsselskaper. De hadde bestemt seg for at jeg ikke skulle "lide" for at jeg var født så nærme jul, men det tippet nesten andre veien. Jeg fikk aldri slått sammen jul og bursdagsgaver heller. Når det gjelder mat så er jo pizza og pølse godt. Om du skal lage noe mer "voksenmat" så foreslår jeg oksegryte som har putret noen timer. Lag den dagen før og varm den opp på selve dagen. Server med rundstykker til f.eks. Det er deilig en kald vinterdag.
Rundstykker eller loff med div julete pålegg. Rull,sylte,egg med røyket laks osv
Det vi bruker å servere i bursdager,nesten alle rundt her lager sånt. Ofte rundstykker.
Lager aldri middag uten om vist det er stor rund dag, svigermor hadde koldtbord da hun ble 50.
Jeg hadde nok laga en enkel gryterett med brød (gjerne foccaccia) og salat til, eller lapskaus med flatbrød til, og latt barnet bestemme barnemenyen dersom hun ville hatt noe annet. Det er noe helt annet å steke pannekaker til 6 unger enn et selskap på 20 tenker jeg, og gryterett kan man lage i forveien :jupp:
For meg er det bursdagsbarnets ønske om servering som trumfer - og pølse i lompe/brød er en høyt skattet bursdagsmiddag for alle barna i vår familie. :nikker: Pølse&brus gir oss voksne en nostalgisk bursdagsglede også, så de gangene vi serverer noe "voksent" i tilleg, er det fortsatt pølsene det går hardest utover. :humre:
Et år byttet vi forresten ut pølsene med "hjemmelagt pizza" (Peppes langpannebunner) og stekte opp en 4-5 pizzaer med ulikt fyll som passet både voksen- og barneganer - det var populært det også. :nikker:
Serverer man altså mat i familiebursdager? Jeg har noe å lære, skjønner jeg.
I mitt hode er bursdagsfeiring kakeselskap.
VI serverer både frokost, lunsj, middag og kvelds, til de som måtte finne på å være tilstede, men det er grunnet at vi bor en dagsreise unna all familie, så om vi har bursdagsgjester så bor de hos oss. Men håpet er å feire fireårsdagen neste sommer med skikkelig familieselskap. Men jeg tror ikke folk forventer mat egentlig...
Vi har familie som bor en times tid unna og da må det serveres middag i familieselskapet. Jeg har servert hjemmelaget pizza med kylling, kyllingsuppe, hamburgere av storfe og kylling, lasagne med brød og salat, bestilt pizza - har også laget pannekaker som meny til noen få barn når det bare har vært ganske få (3). Alle er veldig sunne i den familien, så pølse feks er helt uaktuelt, det spiser de ikke. Neste gang, som er om et par uker, tror jeg det blir kyllingsuppe med foccacia + pannekaker til barna.
Vi har flere ganger hatt suksess med enkel pizza i barnebursdag og familieselskap. Ferdig eller hjemmelaget bunn, pizzasaus, kjøttdeig og ost. Voila! Særlig julete er det heller ikke.