Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Juledessertbrainstorming

#1

Toffskij sa for siden:

Ostekake med pepperkakebunn? Safranpannacotta med myk pepperkake til? Pepperkakeis? Servert sammen med safranis? Er noe av dette godt, tro? Noen andre ideer til en litt kul dessert med en tydelig julesmak? Bonuspoeng for ikke altfor tunge desserter, siden denne skal serveres etter pinnekjøtt.


#2

Niobe sa for siden:

Ostekake med pepperkakebunn og mandarinkremost er hvertfall veldig godt!


#3

Kanina sa for siden:

Det meste av det der høres skikkelig kvalmende ut, så da stemmer jeg for! Det er jo tross alt jul! :vilha:


#4

Toffskij sa for siden:

Jeg vurderer også null-arbeid-klassikeren som går ut på å helle champagne over en kule sitronsorbet. :knegg:



#6

Toffskij sa for siden:

Det ser absolutt ikke dumt ut, jeg skulle bare likt appelsiner litt bedre enn jeg gjør. :dramaqueen: Pepperkakeis og noe friskt. Definitivt en bra tanke.



#8

Filifjonka sa for siden:

Sorbet med champagne må jo være perfekt etter pinnekjøtt. :)


#9

Hjertensfryd sa for siden:

Bakt eple marinert i kanel, nellik og stjerneanis med konjakkrem.


#10

Benzo sa for siden:

Det er kjempegodt!


#11

era sa for siden:

Dette gjør jeg, risgrøtrestene fra mandelgave lunsjen, skolda mandler (jeg tvvinger ungene til å smutte) i blender hakkhakkhakk kremfløte i mixmaster vaniljesukker. smakk sammen. Her må noen flinkiser holde for øynene jeg er tom for lat til spoilertagg. kisebærsaus i pose i microen sammen med noen bær. Dette foregår i ytterste hemmelighet (bortsett fra mandelsmuttingen dagen før)siden det er den stooore juledeserten som familien skal ha om ikke blir det ikke jul :moahaha: Er det noen observante voksne litt knust vaniljestang og eller litt cognac (slantene fra gubbens glass?)så er det bankers tar 20min med venstre hånd :åsåkomplisertheltfrabunnenavdesert: mektig thou.


#12

Tjorven sa for siden:

Jeg har fått ansvar for dessert til julaften, og det skal serveres tilslørte bondepiker. Men særlig "lett" er ikke den desserten. Og den skal serveres etter pinnekjøtt her også.

Så jeg sniker i tråden din for å se etter noen tips. Ostekake med pepperkakebunn hørtes slett ikke så verst ut, men jeg er skeptisk til om den blir noen hit hos ungene. Pepperkakeis var en knallidé.

Jeg er heller ikke så voldsomt glad i appelsin, så jeg tror den versjonen utgår så lenge jeg skal lage den selv.


#13

Pepper Lemon sa for siden:

Jeg har lovet folket champagnesorbet til juledessert i år, inspired by Toffskij. Så jeg håper ikke oppskriften din var å bare helle champagnen over sorbeten? Jeg synes å huske en ganske spennende blogg en nyttårsaften, hvor du laget noe fancy.


#14

arrow sa for siden:

Her er nok julemiddag og dessert ganske så rike saker. Multekrem og riskrem med varme bær til har vært tradisjon i alle år, og ikke alle vil ha det samme så her må være to ting å velge mellom. Riskrem med bærsaus er ikke noe tyngre enn pyntet iskremdessert. Vi har multekrem nesten bare til jul her, så den vil bli savnet av flere om vi sløyfer den. Det gjelder bare å ikke spise for mye av noe som helst.

Om man har mulighet til det kan man slå til med en hjemmelaget sorbet, gjerne med champagne eller hvitvin. Hvis den skal være ekstra fin bør den lages samme dag på formiddagen eller muligens kvelden før. Pyntet med bær, frukt og noen blader med sitronmelisse synes jeg sorbet er fin å servere til fest. For å enkle arbeidet kan man lage sirupen klar på forhånd, da er resten fort gjort, i hvert fall om man har ismaskin.


#15

noen sa for siden:

Pepperkakeis? Fortell! :hyper:


#16

Heiko sa for siden:

Ostekake med pepperkakebunn? Oppskrift? :vilha: Det vil nok gjøre susen etter juletapasen vi skal ha neste helg. :glis:


#17

Benzo sa for siden:

Knuser pepperkaker i blender og blander i vaniljeis.


#18

millact sa for siden:

Et år fikk jeg sitronfromasj. Det synes jeg var godt!


#19

Benzo sa for siden:

Bruk vanlig ostekakeoppskrift, men da med pepperkaker i stedet for digestive i bunnen. Mandarinost i stedet for philadelphia.
Du har oppskrift på ostekake, ja?


#20

Blå sa for siden:

Det er kanskje ikke så veldig julete, men vi skal ha små pavlovaer, marengsbunner med krem og hakkede bær. :nam:


#21

Filifjonka sa for siden:

Det høres kjempegodt ut. Kan jo lages som små julenisser med jordbær som lue og krem som skjegg, morsomt for barn. Ihvertfall for dere som har barn som ikke får grøsninger av jordbær.


#22

era sa for siden:

hmmmm....det ser jo enda lettere ut:lat.


#23

Niobe sa for siden:

Jepp, sånn laget jeg den. Enkelt og greit!



#25

Toffskij sa for siden:

Nei, det var en ånkli oppskrift med masse ånkli champagne i. Det er veldig godt. Men det er faktisk også veldig godt å bare helle champagne rett over sitronsorbet. Det er ett av de triksene som smaker 100 ganger bedre enn arbeidsinnsatsen tilsier.

Dette er til en voksenfest, altså, ikke til familiejulaften. :humre:


#26

Miss Norway sa for siden:

Multekrem. Ingen over, ingen ved siden. Men lett kan man ikke kalle det. :knegg:


#27

Heiko sa for siden:

Hm. Den gjengen som kommer ville sette stor pris champagnesorbet, og jeg ville nok satt pris på enkelvarianten med sitronsorbet. Kan jeg få en nøye forklaring på hvordan man går frem? :blafre:


#28

Lille meg sa for siden:

Syndere! Syndere, sier jeg dere. Thi, hvor er karamellpuddingen? :sjokk:


#29

Muskat sa for siden:

Skogsbær trukket i sukkerlake med nellikspiker, kanelstenger, stjerneanis og vaniljestenger, det smaker skikkelig jul! Vi har pleid å ha det sammen med vaniljeis. Du kan også trekke pærer i laken sammen med skogsbærene, da får pærene en mørk rød farge, deilig myk konsistens, og smaker himmelsk sammen med is. :nam:


#30

Miss Norway sa for siden:

  1. Kjøp sitronsorbet.
  2. Legg kule i glasset.
  3. Hell sjampis over.
  4. Server.
  5. Spis.
  6. Ta av bordet.
  7. Vask opp.

#31

liefje sa for siden:

Jeg blaaser i aa planlegge dessert. Orker aldri noe mer etter pinnekjöttet uansett. Jeg lager kaffe, setter frem noen kaker, pisker litt krem til, gjerne med multer i, ogsaa spiser man noe hvis man orker. De fleste orker ikke. : pinnekjöttelsker:


#32

Toffskij sa for siden:

Det er rett og slett genialt! :glis:


#33

Toffskij sa for siden:

Jo, du sier noe. Men det er noe med det totale fettsjokket man får om man følger opp pinnekjøtt med karamellpudding. (Jeg kommer sikkert til å gjøre det på julaften likevel.)


#34

Charlie sa for siden:

Vi må ha riskrem - eller ris a l'amande, som er riskremen med hakkede mandler i ( som er den de bruker i Danmark, forresten). Vi må ha den, for det er i den mandelen er hos oss. Ganske krevende øvelse, siden riskremen er full av hakkede mandler. Man må lete etter den glatte, runde....

Å bruke pepperkaker i kjeksbunnen til ostekake er grei skuring. Personlig er jeg sterk tilhenger av HÅNDKNUSTE kjeks, ikke blenderknuste. Jeg syns kjeksbunnen blir altfor kompakt og hard med blenderknuste kjeks.

Pepperkaker er også veldig godt med blåmuggost på, kan være et alternativ til dem som ikke liker søtt.


#35

Lille meg sa for siden:

Jeg forstår ikke hva i alle dager du snakker om. :snurt:

Pinnekjøtt og karamellpudding hører sammen som - eh, som - eeeeeh, som pinnekjøtt og karamellpudding! Begge deler må til!


#36

Acsa sa for siden:

Jeg laget en sjampanjegelé med friske bær et år. Det var godt, friskt og veldig gøy med boblene på tunga når geléen smeltet i munnen!


#37

Palmen sa for siden:

.... og så imponerer det alle, og smaker nydelig også. :nam:


#38

Retz sa for siden:

Dronning Maud pudding. Eller fromasj er det vel egentlig. Eggedosis, pisket krem, gelantin, revet sjokolade. Lett og nydelig dessert som sklir ned helt av seg selv. Tipper Chanett har oppskriften, selv lar jeg alltid kokkesønnen eller kokkebarnebarnet styre med denne.


#39

GinaK sa for siden:

Åh, her rmå jeg henge litt, kjenner jeg. :)
Pepperkakeis høres iallefall veldig godt ut.

Vi har noen år hatt karamellpudding men har oftest havnet på risgrøt med varm kirsebærkompott. Veldig godt men også veldig mektig etter en stoor ribbemiddag.

Jeg liker godt disse moussetypene fra Freia, jeg. Kan får alltid stappet nedpå litt dessert selv om man er mett.
Creme Bruleè er veldig godt.. har aldri prøvd å lage den selv da.
Eller hva med panna cotta?


#40

Puslingen sa for siden:

Vi gjer nok som vanleg: innser at vi har spist alt for mykje til middag, og utsetter dessert til kaffien seinare. Men då antar eg at det står ein karamellpudding på bordet, evt. riskrem eller dronning Maud. Veldig tradisjonell med andre ord.


#41

Heiko sa for siden:

Fantastisk!

Jeg trenger enda mer detaljert forklaring. I hvilke type glass serverer dere i? Hvor mye is og champagne vil jeg trenge til 12 stk? :blond:



#43

Toffskij sa for siden:

En liter sorbet og en flaske champagne kommer til å holde lenge. Jeg serverer i vanlige champagneglass.


#44

Filifjonka sa for siden:

Jeg har fått det servert hos Toffskij, og det var virkelig en deilig dessert. Syns det høres mye bedre ut etter pinnekjøtt enn noe fløte- og pepperkakebasert.


#45

Heiko sa for siden:

Tusen takk! Da er helgens dessert klar. :glis:


#46

era sa for siden:

Åååh "kongedesær" kalles det i mitt besteforeldrehjem. Med jordbær i bunnen. Det må jeg nesten lage på nyttårsaften!


#47

Kaktus sa for siden:

Jeg tenker iskake jeg. Type daimiskake med en teskje eller to med kanel i nøttebunnen og så bytter man ut daimen med knuste pepperkaker i isen.


#48

era sa for siden:

Jeg tror helt ærlig jeg har lagt på meg bare ved å lese denne tråden.


#49

Hyacinth sa for siden:

Du kjøper sitronsorbet? I butikken? Finnes det?


#50

Toffskij sa for siden:

Ja, men det er ikke alltid så lett å få tak i. En gang fant jeg på Smart Club, en gang på Centra. Dessuten har de på en del Deli de Luca, har jeg funnet ut, jeg husker ikke merket, men den er god.



#52

Heiko sa for siden:

Jeg fant sitronsorbe på Ultra. :jupp:



#54

Sundae sa for siden:

Pannacotta med svisker i portvin har vi hatt til dessert på julaften i flere år nå. Blir ikke mer julete enn det, og pannacottaen er forbausende frisk, så det passer fint etter julemiddagen.


#55

Acino sa for siden:

Vi har rett og slett aldri hatt dessert, ingen som egentlig orker likevel. Først seint på kvelden etter pakkene er åpnet har vi brukt å ha noe; iskake ,delfiakake og "julemuffins"(det er små muffins med sitron og rosiner, har hatt til hver jul siden jeg var liten). Skulle jeg likevel hatt dessert ville jeg prøvd meg på creme brulee, kanskje med noe friskt til som f.es sitronsorbet. Eller daimiskake, eller riskrem...Eller boysenbærfromage! Den lages enkelt i forveien, passe søtt, fett og syrlig. :jupp:


#56

Heiko sa for siden:

Oh, sitronsorbe og champagne falt virkelig i smak hos gjestene og var perfekt for veldig mette mager.


#57

Toffskij sa for siden:

Sant det er genialt?


#58

Heiko sa for siden:

Helt klart genialt!


#59

Hyacinth sa for siden:

Har du oppskrift?

Men dere med sorbet og champagne: Er det ikke vanskelig å spise av champisglass? :undrer: Mine glass er både smale og nokså lange.


#60

Meissa sa for siden:

Hva med bringebærkrem i hjemmestekte krumkaker? :glis:


#61

Karamell sa for siden:

Mannens famile (som kommer til oss) har tradisjon for riskrem, og det liker jeg ikke. :snurt: Kanskje kjøpe sorbet og champagne til meg selv? :gruble: Og tresis til mannen min og ungene. :knegg:


#62

daffy sa for siden:

D2 hadde oppskrift på en riskremkake med brente mandler bunn. Kan det være godt mon tro?


#63

Hyacinth sa for siden:

  1. Ja
  2. Nei! Tress-is på julaften? :skremt:


#65

Nessie sa for siden:

Jeg er vant til multekrem, men jeg har ikke multer i år :leppe:
Jeg tipper det blir is :jupp:


#66

Teofelia sa for siden:

Skal det være tørr champagne? Halvtørr? Søt? Er det verdt å bruke champagne, eller får man like bra resultat ved å bruke cava?

#67

Teofelia sa for siden:

Og kan retten barnevennliggjøres på noe vis? Med julebrus eller noe slikt? :knegg:


#68

Filifjonka sa for siden:

Du kan jo prøve lollipopis med julebrus. :humre:


#69

Hyacinth sa for siden:

Julebrus! :skremt:

Jeg aner ikke, men vil bare infårmere om at jeg ikke får tak i sitronsorbet. Har ikke sjekket Deli de Luca, riktignok.


#70

Hyacinth sa for siden:

Jeg forstår heller ikke hvordan man klarer å spise av smale og dype champagneglass.


#71

Teofelia sa for siden:

Med en lang skje?

#72

Lavender sa for siden:

Vi lager noen små porsjoner pannacotta med kumquat båter inni. Det går fint å kutte vaniljen til fordel for stjerneanis i kokevannet. For julesmak.


#73

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er muligens er triks jeg ikke har tenkt på. :knegg:


#74

Divine sa for siden:

Hvilket merke sorbet? Hva slags champagne? Og hvor mye champagne?


#75

Toffskij sa for siden:

Champagnen skal være helt tørr. Cava smaker såpass annerledes enn champagne at jeg ikke synes det er noen god erstatning, men jeg bytter med crémant de Bourgogne når jeg føler meg bare sånn middels dekadent (Clothilde Davennes extra brut er god!).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.