Ostekake med pepperkakebunn? Safranpannacotta med myk pepperkake til? Pepperkakeis? Servert sammen med safranis? Er noe av dette godt, tro? Noen andre ideer til en litt kul dessert med en tydelig julesmak? Bonuspoeng for ikke altfor tunge desserter, siden denne skal serveres etter pinnekjøtt.
Det ser absolutt ikke dumt ut, jeg skulle bare likt appelsiner litt bedre enn jeg gjør. :dramaqueen: Pepperkakeis og noe friskt. Definitivt en bra tanke.
Dette gjør jeg, risgrøtrestene fra mandelgave lunsjen, skolda mandler (jeg tvvinger ungene til å smutte) i blender hakkhakkhakk kremfløte i mixmaster vaniljesukker. smakk sammen. Her må noen flinkiser holde for øynene jeg er tom for lat til spoilertagg. kisebærsaus i pose i microen sammen med noen bær. Dette foregår i ytterste hemmelighet (bortsett fra mandelsmuttingen dagen før)siden det er den stooore juledeserten som familien skal ha om ikke blir det ikke jul :moahaha: Er det noen observante voksne litt knust vaniljestang og eller litt cognac (slantene fra gubbens glass?)så er det bankers tar 20min med venstre hånd :åsåkomplisertheltfrabunnenavdesert: mektig thou.
Jeg har fått ansvar for dessert til julaften, og det skal serveres tilslørte bondepiker. Men særlig "lett" er ikke den desserten. Og den skal serveres etter pinnekjøtt her også.
Så jeg sniker i tråden din for å se etter noen tips. Ostekake med pepperkakebunn hørtes slett ikke så verst ut, men jeg er skeptisk til om den blir noen hit hos ungene. Pepperkakeis var en knallidé.
Jeg er heller ikke så voldsomt glad i appelsin, så jeg tror den versjonen utgår så lenge jeg skal lage den selv.
Jeg har lovet folket champagnesorbet til juledessert i år, inspired by Toffskij. Så jeg håper ikke oppskriften din var å bare helle champagnen over sorbeten? Jeg synes å huske en ganske spennende blogg en nyttårsaften, hvor du laget noe fancy.
Her er nok julemiddag og dessert ganske så rike saker. Multekrem og riskrem med varme bær til har vært tradisjon i alle år, og ikke alle vil ha det samme så her må være to ting å velge mellom. Riskrem med bærsaus er ikke noe tyngre enn pyntet iskremdessert. Vi har multekrem nesten bare til jul her, så den vil bli savnet av flere om vi sløyfer den. Det gjelder bare å ikke spise for mye av noe som helst.
Om man har mulighet til det kan man slå til med en hjemmelaget sorbet, gjerne med champagne eller hvitvin. Hvis den skal være ekstra fin bør den lages samme dag på formiddagen eller muligens kvelden før. Pyntet med bær, frukt og noen blader med sitronmelisse synes jeg sorbet er fin å servere til fest. For å enkle arbeidet kan man lage sirupen klar på forhånd, da er resten fort gjort, i hvert fall om man har ismaskin.
Bruk vanlig ostekakeoppskrift, men da med pepperkaker i stedet for digestive i bunnen. Mandarinost i stedet for philadelphia.
Du har oppskrift på ostekake, ja?
Det høres kjempegodt ut. Kan jo lages som små julenisser med jordbær som lue og krem som skjegg, morsomt for barn. Ihvertfall for dere som har barn som ikke får grøsninger av jordbær.
Bloggen mat på bordet har en oppskrift på et staselig vannbakkelstårn her:www.matpaabordet.com/2011/01/croquembouche-et-alternativ-til.html
I et tidligere innlegg forteller hun at moren hennes fyller en av bakkelsene med sennep i stedet for vaniljekrem, det må jo være kult, litt som mandelen i grøten. :D
Nei, det var en ånkli oppskrift med masse ånkli champagne i. Det er veldig godt. Men det er faktisk også veldig godt å bare helle champagne rett over sitronsorbet. Det er ett av de triksene som smaker 100 ganger bedre enn arbeidsinnsatsen tilsier.
Dette er til en voksenfest, altså, ikke til familiejulaften. :humre:
Hm. Den gjengen som kommer ville sette stor pris champagnesorbet, og jeg ville nok satt pris på enkelvarianten med sitronsorbet. Kan jeg få en nøye forklaring på hvordan man går frem? :blafre:
Skogsbær trukket i sukkerlake med nellikspiker, kanelstenger, stjerneanis og vaniljestenger, det smaker skikkelig jul! Vi har pleid å ha det sammen med vaniljeis. Du kan også trekke pærer i laken sammen med skogsbærene, da får pærene en mørk rød farge, deilig myk konsistens, og smaker himmelsk sammen med is. :nam:
Jeg blaaser i aa planlegge dessert. Orker aldri noe mer etter pinnekjöttet uansett. Jeg lager kaffe, setter frem noen kaker, pisker litt krem til, gjerne med multer i, ogsaa spiser man noe hvis man orker. De fleste orker ikke. : pinnekjöttelsker:
Jo, du sier noe. Men det er noe med det totale fettsjokket man får om man følger opp pinnekjøtt med karamellpudding. (Jeg kommer sikkert til å gjøre det på julaften likevel.)
Vi må ha riskrem - eller ris a l'amande, som er riskremen med hakkede mandler i ( som er den de bruker i Danmark, forresten). Vi må ha den, for det er i den mandelen er hos oss. Ganske krevende øvelse, siden riskremen er full av hakkede mandler. Man må lete etter den glatte, runde....
Å bruke pepperkaker i kjeksbunnen til ostekake er grei skuring. Personlig er jeg sterk tilhenger av HÅNDKNUSTE kjeks, ikke blenderknuste. Jeg syns kjeksbunnen blir altfor kompakt og hard med blenderknuste kjeks.
Pepperkaker er også veldig godt med blåmuggost på, kan være et alternativ til dem som ikke liker søtt.
Dronning Maud pudding. Eller fromasj er det vel egentlig. Eggedosis, pisket krem, gelantin, revet sjokolade. Lett og nydelig dessert som sklir ned helt av seg selv. Tipper Chanett har oppskriften, selv lar jeg alltid kokkesønnen eller kokkebarnebarnet styre med denne.
Åh, her rmå jeg henge litt, kjenner jeg. :)
Pepperkakeis høres iallefall veldig godt ut.
Vi har noen år hatt karamellpudding men har oftest havnet på risgrøt med varm kirsebærkompott. Veldig godt men også veldig mektig etter en stoor ribbemiddag.
Jeg liker godt disse moussetypene fra Freia, jeg. Kan får alltid stappet nedpå litt dessert selv om man er mett.
Creme Bruleè er veldig godt.. har aldri prøvd å lage den selv da.
Eller hva med panna cotta?
Vi gjer nok som vanleg: innser at vi har spist alt for mykje til middag, og utsetter dessert til kaffien seinare. Men då antar eg at det står ein karamellpudding på bordet, evt. riskrem eller dronning Maud. Veldig tradisjonell med andre ord.
Jeg har fått det servert hos Toffskij, og det var virkelig en deilig dessert. Syns det høres mye bedre ut etter pinnekjøtt enn noe fløte- og pepperkakebasert.
Ja, men det er ikke alltid så lett å få tak i. En gang fant jeg på Smart Club, en gang på Centra. Dessuten har de på en del Deli de Luca, har jeg funnet ut, jeg husker ikke merket, men den er god.
Pannacotta med svisker i portvin har vi hatt til dessert på julaften i flere år nå. Blir ikke mer julete enn det, og pannacottaen er forbausende frisk, så det passer fint etter julemiddagen.
Vi har rett og slett aldri hatt dessert, ingen som egentlig orker likevel. Først seint på kvelden etter pakkene er åpnet har vi brukt å ha noe; iskake ,delfiakake og "julemuffins"(det er små muffins med sitron og rosiner, har hatt til hver jul siden jeg var liten). Skulle jeg likevel hatt dessert ville jeg prøvd meg på creme brulee, kanskje med noe friskt til som f.es sitronsorbet. Eller daimiskake, eller riskrem...Eller boysenbærfromage! Den lages enkelt i forveien, passe søtt, fett og syrlig. :jupp:
Mannens famile (som kommer til oss) har tradisjon for riskrem, og det liker jeg ikke. :snurt: Kanskje kjøpe sorbet og champagne til meg selv? :gruble: Og tresis til mannen min og ungene. :knegg:
Champagnen skal være helt tørr. Cava smaker såpass annerledes enn champagne at jeg ikke synes det er noen god erstatning, men jeg bytter med crémant de Bourgogne når jeg føler meg bare sånn middels dekadent (Clothilde Davennes extra brut er god!).
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.